De 5 beste Marvel slechteriken

Een goede Marvel film moet natuurlijk een echte slechterik hebben! Alleen een slechterik zonder motief is niet zo heel leuk om naar te kijken. Die zijn gewoon slecht omdat ze dat nou eenmaal leuk vinden. Maar er zijn ook Marvel slechteriken die een heus motief en een goede reden hebben om slecht te zijn. Wij hebben de 5 beste Marvel slechteriken voor jullie geranked, die in onze ogen het beste motief hebben om slecht te zijn. Dit deden wij niet op basis van de stripboeken, maar op basis van de Marvel films die er zijn verschijnen. Zie hieronder onze top 5 van Marvel slechteriken.

1. Erik Killmonger - Black Panther 

Met stipt op nummer 1 van de Marvel slechteriken staat Erik Killmonger uit de Black Panther. Het is een lange tijd geleden dat Marvel een slechterik zo goed heeft uitgedacht.

Erik Killmonger wilde de 'donkere' mensen helpen met de technologie die Wakanda heeft ontwikkeld. Hij was van mening dat zij zich afsloten van de wereld en van de mensen die hen nodig hadden. T'Challa zorgde ervoor dat Wakanda in een isolement leefde, dat was volgens hem het veiligst. Maar Erik Killmonger wilde dat dit zou stoppen, zodat de 'donkere' mensen zichzelf kunnen verdedigen. 

Maar dat was niet de enige reden, er was nog een andere reden waarom Erik Killmonger zo slecht was. Hij voelde zich verraden door zijn eigen familie. Zijn oom had namelijk zijn vader vermoord en hem achtergelaten in Amerika. Zijn wereld werd in één klap aan diggelen geslagen. En daar was maar één iemand verantwoordelijk voor en dat was de koning van Wakanda. Zijn redenen waren misschien redelijk goed, maar zijn methoden waren radicaal, gevaarlijk en vooral slecht.

De laatste woorden van Erik Killmonger waren: "Nah, burry me in the ocean with my ancestors that jumped from the ships. Because they knew death was better than bondage." Hiermee laat hij ook duidelijk zien wat zijn motief is om slecht te zijn. In het verleden zijn de 'donkere' mensen slecht behandeld, hij wilt dat dit veranderd. Hij is trots op hen en staat aan hun zijde.

Uiteindelijk heeft Erik Killmonger T'Challa ervan weten te overtuigen om de technolgie van Wakanda te delen met degenen die het nodig hebben! Ondanks dat Erik Killmonger er niet meer is leeft zijn nalatenschap door bij T'Challa. Erik Killmonger is dus zeker één van de Marvel slechteriken met de meeste overtuigingskracht.

Marvel slechterikenBron: Marvel

2. Loki - Thor

De volgende van de Marvel slechteriken is natuurlijk niemand minder dan Loki, de slechte (geadopteerde) broer van de knappe dondergod Thor.

Eigenlijk kunnen we vaststellen dat Loki het resultaat is van ongelukkige omstandigheden. Vanaf dat hij nog maar een kleine jongen is, wordt hem duidelijk gemaakt dat je alleen Odins trots kan verdienen door op de troon van Asgård te zitten. Hij komt erachter dat hij nooit recht heeft gehad op de troon en dat het koninkrijk hem eigenlijk een monster vindt. Hij is immers geadopteerd en niet echt de zoon van Odin. Zijn droom valt in diggelen en een klein beetje slechtheid is al genoeg om hem naar de duisternis te trekken. Hij wilt zichzelf bewijzen, hij is jaloers en wil er gewoon bij horen!

Zou dat niet van bijna iedereen een slechterik maken? Kunnen we het hem echt kwalijk nemen dat hij tot de Marvel slechteriken hoort? Gelukkig zien we in Thor: Ragnarok dat hij wilt veranderen. Dat trouw, loyaliteit en moraliteit hem overhalen om voor Thor te kiezen!

Marvel slechterikenBron: Marvel

3. Magneto - X-Men

De derde in ons rijtje van Marvel slechteriken is Magneto uit X-Men. Hij heeft met recht de derde plek verdiend, want hij is door en door slecht. Maar gelukkig wel met een reden.

In de X-Men films zien wij dat de mutanten als mindere burgers worden gezien. Volgens de 'gewone' mensen zijn mutanten slecht en gevaarlijk. Hierdoor moeten de mutanten er alles aan doen om zichzelf verborgen te houden. Ze kunnen niet zijn wie ze zijn en daar is Magneto het niet mee eens. Hij wilt zijn volk bevrijden van de onderdrukking en dat is natuurlijk helemaal begrijpelijk. Niemand is minder waard dan een ander en iedereen moet gelijke rechten hebben.

Helaas pakt hij dit allemaal niet even slim aan en hierdoor groeit hij uit tot een van de grootste Marvel slechteriken die er zijn. Iedereen die hem in de wegloopt (en dus ook andere mutanten) ruimt hij uit de weg. Hij is zo blind geworden door zijn woede, dat hij onschuldige mensen en mutanten pijn doet. Ondanks alles blijft hij staan voor zijn ideaal en haalt hij zelfs andere mutanten over om aan zijn kant te strijden.

Marvel slechterikenBron: Marvel

4.  Adrian Toomes/Vulture - Spider-Man: Homecoming

Op de vierde plaats van de Marvel slechteriken is geëindigd: Vulture uit Spider-Man: Homecoming. Op het puntje van onze stoel hebben we gezeten om te zien of Peter hem uiteindelijk wel zou verslaan!

Meestal heb je bij een slechterik niet het gevoel dat het een echt mens is waar je naar aan het kijken bent. Maar bij Vulture is dit wel het geval. Dit komt natuurlijk omdat hij gewoon een liefhebbende echtgenoot en vader is.

Van de een op de andere dag raakt Adrian Toomes zijn bedrijf kwijt en er zit niks anders op dan samen met zijn crew op zoek te gaan naar overblijfselen om te kunnen verkopen. Niet veel later besluit hij echter om een alien-wapen hiervan te maken, zodat hij deze kan verkopen aan een crimineel die er grof geld voor over heeft. Helaas komt Peter Parker erachter en die doet er alles aan om hem tegen te houden! Op het einde van Spider-Man: Homecoming zien we eigenlijk pas hoe complex Vulture in elkaar ziet. We zien namelijk dat hij niks over Peter Parker zegt in de gevangenis. Wij zijn erg benieuwd hoe dit verder afloopt.

Marvel slechterikenBron: Marvel

5. Ego - Guardians of the Galaxy Vol. 2

Wij sluiten dit rijtje van Marvel slechteriken af met niemand minder dan Ego uit Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Als er iemand echt slecht is dan is dat zeker wel Ego! Hij heeft de hele kosmos doorgereisd om overal kinderen te verwekken en een zaadje met zijn kracht te planten. Hij hoopte dat zijn kinderen iets van zijn krachten zouden erven. Op die manier konden ze samen het heelal  vernietigen en al het leven. De enige die echt iets van Ego's krachten bezit is Peter Quill. 

Maar hij komt erachter dat Ego zijn moeder, Meredith, heeft vermoord. Zij was namelijk te veel afleiding van zijn uiteindelijke doel. Hoe slecht ben je wel niet als je de enige vrouw, waar je ooit van hebt gehouden, besmet met kanker? 

Marvel slechterikenBron: Marvel

Wie hoort er volgens jou nog meer tussen de Marvel slechteriken?

Lees ook: Aankomende superheldenfilms

Nieuwste artikelen

  • De beste Young Adult liefdes

  • Recensie: De Sims 4: Fashion Street Kit & Incheon Kit | 2 hartjes

  • Labyrint - Inge Verbruggen

  • Ik zie, ik zie... - Ellie Marney

  • Recensie: No Time to Die

Gerelateerde artikelen

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

  • Alle aankomende Disney films

  • Deze films en series verschijnen in de eerste helft van september op Netflix

Zoek in artikelen