De 5 beste Marvel slechteriken

Een goede Marvel film moet natuurlijk een echte slechterik hebben! Alleen een slechterik zonder motief is niet zo heel leuk om naar te kijken. Die zijn gewoon slecht omdat ze dat nou eenmaal leuk vinden. Maar er zijn ook Marvel slechteriken die een heus motief en een goede reden hebben om slecht te zijn. Wij hebben de 5 beste Marvel slechteriken voor jullie geranked, die in onze ogen het beste motief hebben om slecht te zijn. Dit deden wij niet op basis van de stripboeken, maar op basis van de Marvel films die er zijn verschenen. Zie hieronder onze top 5 van Marvel slechteriken.

1. Erik Killmonger - Black Panther 

Met stip op nummer 1 van de Marvel slechteriken staat Erik Killmonger uit de Black Panther. Het is een lange tijd geleden dat Marvel een slechterik zo goed heeft uitgedacht.

Erik Killmonger wilde de 'donkere' mensen helpen met de technologie die Wakanda heeft ontwikkeld. Hij was van mening dat zij zich afsloten van de wereld en van de mensen die hen nodig hadden. T'Challa zorgde ervoor dat Wakanda in een isolement leefde, dat was volgens hem het veiligst. Maar Erik Killmonger wilde dat dit zou stoppen, zodat de 'donkere' mensen zichzelf kunnen verdedigen. 

Maar dat was niet de enige reden, er was nog een andere reden waarom Erik Killmonger zo slecht was. Hij voelde zich verraden door zijn eigen familie. Zijn oom had namelijk zijn vader vermoord en hem achtergelaten in Amerika. Zijn wereld werd in één klap aan diggelen geslagen. En daar was maar één iemand verantwoordelijk voor en dat was de koning van Wakanda. Zijn redenen waren misschien redelijk goed, maar zijn methoden waren radicaal, gevaarlijk en vooral slecht.

De laatste woorden van Erik Killmonger waren: "Nah, burry me in the ocean with my ancestors that jumped from the ships. Because they knew death was better than bondage." Hiermee laat hij ook duidelijk zien wat zijn motief is om slecht te zijn. In het verleden zijn de 'donkere' mensen slecht behandeld, hij wilt dat dit veranderd. Hij is trots op hen en staat aan hun zijde.

Uiteindelijk heeft Erik Killmonger T'Challa ervan weten te overtuigen om de technolgie van Wakanda te delen met degenen die het nodig hebben! Ondanks dat Erik Killmonger er niet meer is leeft zijn nalatenschap door bij T'Challa. Erik Killmonger is dus zeker één van de Marvel slechteriken met de meeste overtuigingskracht.

Marvel slechterikenBron: Marvel

2. Loki - Thor

De volgende van de Marvel slechteriken is natuurlijk niemand minder dan Loki, de slechte (geadopteerde) broer van de knappe dondergod Thor.

Eigenlijk kunnen we vaststellen dat Loki het resultaat is van ongelukkige omstandigheden. Vanaf dat hij nog maar een kleine jongen is, wordt hem duidelijk gemaakt dat je alleen Odins trots kan verdienen door op de troon van Asgård te zitten. Hij komt erachter dat hij nooit recht heeft gehad op de troon en dat het koninkrijk hem eigenlijk een monster vindt. Hij is immers geadopteerd en niet echt de zoon van Odin. Zijn droom valt in diggelen en een klein beetje slechtheid is al genoeg om hem naar de duisternis te trekken. Hij wilt zichzelf bewijzen, hij is jaloers en wil er gewoon bij horen!

Zou dat niet van bijna iedereen een slechterik maken? Kunnen we het hem echt kwalijk nemen dat hij tot de Marvel slechteriken hoort? Gelukkig zien we in Thor: Ragnarok dat hij wilt veranderen. Dat trouw, loyaliteit en moraliteit hem overhalen om voor Thor te kiezen!

Marvel slechterikenBron: Marvel

3. Magneto - X-Men

De derde in ons rijtje van Marvel slechteriken is Magneto uit X-Men. Hij heeft met recht de derde plek verdiend, want hij is door en door slecht. Maar gelukkig wel met een reden.

In de X-Men films zien wij dat de mutanten als mindere burgers worden gezien. Volgens de 'gewone' mensen zijn mutanten slecht en gevaarlijk. Hierdoor moeten de mutanten er alles aan doen om zichzelf verborgen te houden. Ze kunnen niet zijn wie ze zijn en daar is Magneto het niet mee eens. Hij wilt zijn volk bevrijden van de onderdrukking en dat is natuurlijk helemaal begrijpelijk. Niemand is minder waard dan een ander en iedereen moet gelijke rechten hebben.

Helaas pakt hij dit allemaal niet even slim aan en hierdoor groeit hij uit tot een van de grootste Marvel slechteriken die er zijn. Iedereen die hem in de wegloopt (en dus ook andere mutanten) ruimt hij uit de weg. Hij is zo blind geworden door zijn woede, dat hij onschuldige mensen en mutanten pijn doet. Ondanks alles blijft hij staan voor zijn ideaal en haalt hij zelfs andere mutanten over om aan zijn kant te strijden.

Marvel slechterikenBron: Marvel

4.  Thanos - The Avengers: Infinity War

Op de vierde plaats van de Marvel slechteriken is geëindigd: Thanos. Want als je je eigen kinderen vermoord, ben je in onze ogen een echte slechterik. 

Thanos is geobsedeerd door de dood en is heimelijk verliefd op Mistress Death. Als zij achter het bestaan van zijn kinderen komt, geeft ze hem de opdracht om hun te vermoorden. Zijn liefde voor haar is zo groot, dat hij dit ook doet. Terug in Titan, de maan rond Saturnus, vermoordt hij uit woede iedereen die er leeft.

Achter dit afschuwelijke gedrag zit ook een zielig verhaal. Zijn moeder heeft hem proberen te vermoorden als baby vanwege zijn uiterlijk. Op zoek naar echte liefde, doet hij alles wat Mistress Death wil. Thanos vermoordt zelfs alle helden om de aandacht van Mistress Death te krijgen. Ondanks dat hij alle opdrachten uitvoert die zij van hem vraagt, blijft de liefde onbeantwoord.  

Marvel slechteriken

Bron: Marvel

5. Green Goblin – Spider-Man: No Way Home

We sluiten deze top 5 af met de laatste slechterik: Green Goblin. We vinden hem een slechterik doordat hij de vriendin van Spider-Man, Gwen Stacy heeft vermoord.

Door zijn misdaden kwam Green Goblin in contact met Spider-Man. Al gauw raakt hij in gevecht met hem en heeft hij daarbij zijn eigen identiteit bloot gegeven. Wanneer Green Goblin het gevecht verliest, neemt hij wraak op Spider-Man.  

Spider-Man vermoordde hem bijna maar omdat hij dan dacht dat het laatste beetje van Gwen ook zou sterven, hield hij zich in. Er lijkt een einde te komen wanneer de identiteit van Green Goblin publiekelijk bekend gemaakt wordt. Hij moet hiervoor naar de gevangenis, maar had een plan gemaakt om te kunnen ontsnappen. Hiermee laat Green Goblin zijn geslepenheid zien.

Bron: Marvel

Lees ook: Aankomende superheldenfilms

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

  • 25x de beste film franchises

  • Alle aankomende Disney films

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

Zoek in artikelen