Dit was Stephenie Meyers Twilight droomcast

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar als het aan Stephenie Meyer had gelegen zag de Twilight cast er heel erg anders uit. Zij had namelijk hele andere acteurs en actrices in gedachten voor de rollen in de saga. Als haar keuzes het waren geworden dan was Twilight wel echt een hele andere film geworden!

Henry Cavill als Edward Cullen

Henry Cavill kennen we natuurlijk allemaal als Superman, maar als het aan Stephenie Meyer had gelegden dan was hij de perfecte Edward geweest. Volgens haar is hij de enige acteur die de rol van Edward op de juiste manier zou kunnen vervullen. Later besefte ze dat Henry Cavill er eigenlijk veel te oud uitzag om Edward te spelen, dus toen dacht ze dat hij een perfecte Carlisle zou kunnen zijn en dat Tom Sturridge of Logan Lerman de rol van Edward kon vertolken.

Stephenie Meyers Twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / DC (Superman)

Emily Browning als Bella Swan

Emily Browning kennen we onder andere uit de films Pompeii en Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events. Stephenie Meyer vond haar een echte Bella Swan en was helemaal verliefd op de lippen van Emily. Stephenie Meyers Twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / Constantin Film (Pompeii)

Steven Strait als Jacob Black

De acteur die Stephenie Meyer in gedachte had als Jacob Black was Steven Strait. Hij is niet een hele bekende acteur, maar misschien ken je hem uit de film The Covenant. Toen Steven Strait te oude werd voor de rol van Jacob vond Stephenie Meyer dat Tyler Posey wel een goede kandidaat was om de rol van Jacob Black te vertolken. Hem kennen we natuurlijk als Scott McCall uit Teen Wolf. 

Stephenie Meyers Twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / Screen Gems (The Covenant)

Charlie Hunnam als Carlisle Cullen

De favoriete acteur van Stephenie Meyer om Carlisle Cullen te spelen was Charlie Hunnam. Hem kennen we vooral uit de serie Sons of Anarchy! Hij viel Stephenie Meyer op door zijn hoofdrol in Nicholas Nickleby. Dat was namelijk precies hoe zij zichzelf Carlisle had voorgesteld.

Stepenie Meyers twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / SutterInk (Sons of Anarchy)

John C Reilly als Charlie Swan

Volgens Stephenie Meyer zou John C Reilly gewoonweg perfect zijn voor de rol van Charlie Swan. Haar andere keuzes voor de rol waren en Vince Vaughn and Adam LeFevre.

Stephenie Meyers Twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / Warner Bros. (Kong Skull Island)

Joanna Krupa als Rosalie

Joanna Krupa is niet echt heel bekend als actrice, maar wel als topmodel. Toch was Stephenie Meyer ervan overtuigd dat de rol van Rosalie haar op het lijf geschreven was.

Stephenie Meyers Twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / Shutterstock.com

Rachael Leigh Cook als Alice Cullen

Rachael Leigh Cook heeft in erg veel films gespeeld, maar haar bekendste film is toch wel She's All That. De rol van Alice Cullen zou zij als beste kunnen vertolken, aldus Stephenie Meyer.

Stephenie Meyers twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / Miramax (She's All That)

Cillian Murphy als James 

James was natuurlijk alleen in de eerste Twilight film te zien. Het liefst zag Stephenie Meyer dat deze rol door Cillian Murphy vertolkt zou worden. Hij is te zien als één van de hoofdrolspelers in de serie Peaky Blinders. Als backup had ze Joshua Jackson in gedachten.

Stephenie Meyers Twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / Caryn Mandabach Productions (Peaky Blinders)

John Stamos als Laurent

Wie kent John Stamos nou niet? Hij speelde een hele lange tijd de rol van Tony Gates in de serie ER. Hij was Stephenie Meyers eerste keuze voor de rol van vampier Laurent.

Stephenie Meyer Twilight droomcastBron: Summit Entertainment (Twilight) / Amblin Entertainment (ER)

Daniel Cudmore als Emmett Cullen

Tot slot had Stephenie Meyer Daniel Cudmore in gedachte om de rol van Emmett Cullen te spelen. Deze rol is het uiteindelijk niet geworden, maar de makers van Twilight hebben hem wel gecast als Felix van de Volturi.

Bron: Summit Entertainment (Twilight)

Wat vind jij van Stephenie Meyers Twilight droomcast?

Bron: stepheniemeyer.com, buzzefeed.com, hellogiggles.com

Lees ook: Twilight sterren toen en nu!

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • 18 x de leukste filmseries

  • De cast van Married with Children: toen vs nu

  • De 40 beste complete Young Adult series 

  • 12 x de beste romantische tiener films

  • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

Zoek in artikelen