10 mooie boektrailers van 2018

In Nederland worden eigenlijk niet zo heel veel boektrailers gemaakt. In het buitenland daarentegen wel en ze stoppen er veel tijd en moeite in om er echt iets moois van te maken. De boektrailers die ze maken, lijken soms bijna op filmtrailers! Ook in 2018 zijn er weer een heleboel verschenen en daarom hebben wij 10 mooie boektrailers van 2018 voor je op een rijtje gezet!

1. Anatomy of a Scandal - Sarah Vaughan

We beginnen dit rijtje van mooie boektrailers van 2018 met Anatomy of a Scandal. Dit verhaal richt zich op een huwelijk dat langzaam begint begint te vertonen als de echtgenoot van Sophie wordt beschuldigd van een vreselijke misdaad. Sophie is er zeker van dat haar man, James, onschuldig is en wanhopig probeert ze haar dierbare familie te beschermen tegen de leugens die hen kunnen ruïneren. Kate is de advocaat die de zaak zal vervolgen - ze is er zeker van dat James schuldig is en vastbesloten om hem voor zijn misdaden te laten boeten.

2. Kaart der Dagen - Ransom Riggs

Ook het nieuwe boek van Ransom Riggs staat natuurlijk tussen de 10 mooie boektrailers van 2018. Na het verslaan van de monsterlijke dreiging die de 'peculiar world' bijna verwoestte, is Jacob Portman terug waar zijn verhaal begon, in Florida. Alleen zijn nu Miss Peregrine, Emma en zijn andere vrienden meegekomen naar Florida en ze doen hun best om erbij te horen en niet op te vallen. Maar helaas blijft het niet rustig en loert er weer een nieuw gevaar om de hoek.

3. Broken Things - Lauren Oliver

 In Broken Things is het vijf jaar geleden sinds Summer Marks op brute wijze in het bos werd vermoord. Iedereen denkt dat Mia en Brynn de moord op hun beste vriendin op hun geweten hebben. Hun obsessie met een roman, genaamd The Way into Lovelorn, zou ze naar een magische wereld hebben gebracht waarin hun fantasieën verwrongen en zelfs dodelijk werden. Het enige is: ze hebben het niet gedaan.

4. The Smoke Thieves - Sally Green

The Smoke Thieves mag ook zeker niet ontbreken tussen de mooie boektrailers van 2018! In het verhaal gaat het over een prinses, een verrader, een jager en een dief. Vier tieners met het lot van de wereld in hun handen. Vier naties bestemd voor conflicten. In dit verhaal verschuiven en versplinteren de allianties en oude zekerheden worden vernietigd. De toekomst van de vier helden is onlosmakelijk verbonden met de onvoorspelbare getijden van magie en oorlog. Wie zal opstaan en wie zal er vallen? En wie claimt de ultieme prijs?

5. Bloed en Beenderen - Tomi Adeyemi

De boektrailer van Bloed en Beenderen mag zeker niet missen tussen de mooie boektrailers van 2018. Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

6. Furyborn - Claire Legrand

Wanneer huurmoordenaars haar beste vriend in een hinderlaag lokken, riskeert Rielle Dardenne alles om hem te redden. Hiermee verraadt ze dat ze één van de koninginnen uit de profetie is. Om te bewijzen dat ze de Zonnekoningin is, moet Rielle zeven elementaire magische beproevingen doorstaan. Als ze faalt, wordt ze geëxecuteerd ... tenzij de beproevingen haar eerst vermoorden. Duizend jaar later is de legende van koningin Rielle een sprookje voor Eliana Ferracora. Een premiejager voor het onsterfelijke rijk. Eliana dat ze onaantastbaar is, totdat haar moeder verdwijnt. Om haar te vinden, voegt Eliana zich bij een rebellenkapitein en ontdekt dat het kwaad in het hart van het rijk vreselijker is dan ze zich ooit heeft voorgesteld.

7. Believe me - JP Delaney

Claire gaat ermee akkoord om 'het aas' van een advocatenkantoor te worden. Ze wordt ingehuurd om overspelige echtgenoten op beeld vast te leggen. De regels? Ga nooit meteen op je doel af. Je moet alleen duidelijk maken dat je beschikbaar bent, maar hij moet zichzelf aan je voorstellen, niet andersom. Het advocatenkantoor is uit op bewijs en niet op dwang. De onschuldigen hebben namelijk niets te verbergen. Daarna verandert het spel. Wanneer de vrouw van één van Claire's doelwitten op gewelddadige wijze wordt vermoord, is de politie er zeker van dat de man de schuldige is. Wanhopig om hem te vangen voordat hij opnieuw doodt, roepen ze Claire op om hem in een bekentenis te lokken.

8. Hazelwoud - Melissa Albert

De zeventienjarige Alice heeft het grootste deel van haar leven samen met haar moeder reizend doorgebracht om het ongeluk voor te blijven. Wanneer haar oma, auteur van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt en haar moeder wordt ontvoerd door een figuur die zegt dat hij uit Hinterland - de wereld van haar oma's verhalen -komt, zit er maar één ding op: ze moet hulp vragen aan super-Hinterland-fan Ellery Finch en afreizen naar het Hazelwoud. Zal ze er daar achter komen hoe háár verhaal begon? De trailer van Hazelwoud behoort zeker tot de mooie boektrailers van 2018.

9. Wishtree - Katherine Applegate

Red is een eikenboom die al heel erg oud is. Red is de "wensboom" van de wijk - mensen schrijven hun wensen op stukjes stof en binden deze aan de takken van Red. Samen met haar kraaienvriend Bongo en andere dieren die hun toevlucht zoeken in Red's holten waakt deze "wensboom" over de buurt. Je zou kunnen zeggen dat Red alles heeft gezien. Totdat er een nieuw gezin in de wijk komt wonen. Niet iedereen verwelkomt hen en de ervaringen van Red als een wensboom zijn belangrijker dan ooit.

10. Truly Devious - Maureen Johnson

We sluiten het rijtje met mooie boektrailers van 2018 af met Truly Devious van Maureen Johnson. Misdaadliefhebber Stevie Bell is klaar om aan haar eerste jaar op Ellingham Academy te beginnen. Ze heeft een ambitieus plan: ze zal de cold case 'Truly Devious' oplossen. Dat wil zeggen, ze zal de zaak oplossen als ze grip krijgt op haar veeleisende nieuwe schoolleven en haar huisgenoten: de uitvinder, de schrijver, de acteur, de kunstenaar en de grappenmaker. Maar er gebeurt iets vreemds. Truly Devious komt terug en de dood bezoekt Ellingham Academy opnieuw. Het verleden is uit het graf gekropen. Iemand is weggekomen met moord.

Wat vind jij de mooiste boektrailer van 2018?

Lees ook: De grote literaire boeken van 2018

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste tienerboekenseries

  • 12 boeken die je kan lezen als vervolg op deze films

  • Alle aankomende Young Adult boekverfilmingen

  • De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

  • Recensie: Omhulde stad

Zoek in artikelen