10 verschillen tussen het boek en YOU seizoen 1

Pas op: Spoilers voor YOU seizoen 1 en het boek

Nog voordat YOU gereleased werd, was het al een ontzettend groot succes. Het is spannend, griezelig en verslavend. En inmiddels wordt er al aan YOU seizoen 2 gewerkt. Maar wist jij ook dat YOU op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes gebaseerd is? Op sommige punten verschilt de serie zeker van het boek en dat zetten wij in dit artikel op een rijtje.

verschillen tussen het boek en YOU seizoen 1Bron: Lifetime

1. Paco

In de serie heeft Joe een hele lieve buurjongen met de naam Paco. In de boeken bestaat de buurjongen van Joe helemaal niet. Het was het idee van de uitvoerend producent Greg Berlanti om Paco in het verhaal te verwerken. Op deze manier kregen de kijkers namelijk een kwetsbaardere kant van Joe te zien.

2. Beck’s specialisatie

Beck heeft zich in de serie gespecialiseerd in poëzie en daarnaast schrijft ze korte verhalen.  In het boek is Beck juist vooral gespecialiseerd in het schrijven van korte verhalen. Één van Beck's gedichten uit de serie staat op de Twitterpagina van Gamble:

3. Er mist een werknemer in de boekhandel

In de serie wordt de boekhandel gerund door Joe en Ethan. In het boek was er echter nog een werknemer die in de boekhandel werkte, maar die werd door Joe ontslagen. Hierna heeft deze boze werknemer de boekhandel berooft.

verschillen tussen het boek en YOU seizoen 1Bron: Netflix

4. Het Charles Dickens festival

In de serie ontdekt Beck dat Joe ook op het Charles Dickens festival rondloopt, maar in het boek komt ze daar helemaal niet achter.

5. Het einde van Peach

In de serie heeft Peach een groot dramatisch einde, dit is in het boek helemaal niet het geval. Hierin achtervolgt Joe Peach tijdens één van haar hardloopsessies over het strand. Hij slaat haar, net als de eerste keer in het park, met een steen op haar hoofd en sleurt haar de zee in. In de serie verloopt het dus heel erg anders. Er ontstaat namelijk eerst een groot gevecht tussen Joe en Peach en uiteindelijk wint Joe de strijd door Peach neer te schieten.

6. Joe's ontmoeting met Karen Minty

In de serie is Karen Minty een vriendin van de buurvrouw. Dit is de moeder van Paco en bestaat in het boek dus helemaal niet. In het boek ontmoet Joe Karen Minty toevallig in het openbaar vervoer.

verschillen tussen het boek en YOU seizoen 1Bron: Netflix

7. Beck's ontmoeting met Karen 

In de periode dat Joe en Beck niet bij elkaar zijn, krijgt Joe een relatie met Karen. Dit houdt niet heel erg lang stand. Joe blijft namelijk geobsedeerd door Beck. In de serie ontmoeten Beck en Karen elkaar op straat. Tijdens deze ontmoeting waarschuwt Karen Beck zelfs voor Joe. In het boek vindt deze ontmoeting nooit plaats.

8. Beck’s tijd in de kooi

Het is hoe dan ook verkeerd om iemand in een kooi op te sluiten en dit kan niemand goed praten. In de serie is Beck vooral bezig met het schrijven van een verhaal zodat Joe haar vrij laat. Maar in het boek had Beck het toch iets minder zwaar. Ze las namelijk samen met Joe het boek The Da Vinci Code. 

9. Beck’s dood

In de serie krijgen we alleen te horen dat Beck door Joe vermoord is, maar we krijgen niet te zien hoe dat precies is gebeurd. In het boek duwt Joe bladzijdes uit een boek in haar keel waardoor ze stikt. Wreed.

verschillen tussen het boek en YOU seizoen 1Bron: Netflix

10. De terugkeer van Candace

In de serie zien we dat Candace in de laatste aflevering terugkeert naar de boekwinkel van Joe. Helaas voor hem blijkt ze niet dood te zijn. In het boek is Candace wel echt dood en het einde is dus ook heel anders. Joe ontmoet namelijk een nieuwe vrouw, Amy Adam. 

Wat vind jij van de verschillen tussen het boek en YOU seizoen 1?

Bron: popbuzz.com, bustle.com, ew.com, Netflix

Lees ook: YOU is populair, verslavend en griezelig!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • Jane the Virgin stopt na seizoen 5

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen