De leukste filmscènes die niet in het script stonden

Sommige filmscènes zijn zo iconisch dat je niet aan een film kunt denken zonder die scène in je hoofd te hebben. Bij andere scènes denk je misschien wel 'stond dit wel echt in het script'? Het antwoord kan hierop weleens 'nee' zijn. Er zijn namelijk behoorlijk wat filmscènes die niet in het script stonden! Sommige zijn kleine scènes die per ongeluk tot stand zijn gekomen, maar ook grote iconische scènes staan weleens niet in het script! Wij hebben voor jullie de leukste filmscènes die niet in het script stonden op een rijtje gezet. 

Django Unchained

Eén van de bekendste filmscènes die niet in het script stond is misschien wel die van Django Unchained. Toen Leonardo DiCaprio zijn hand op de tafel sloeg, sneed hij zichzelf per ongeluk aan het glas. Zijn hand bloedde hierdoor ontzettend, maar hij bleef dooracteren. Tijdens de scène smeerde hij het bloed zelfs op het gezicht van zijn tegenspeelster Kerry Washington. Je ziet haar verafschuwd kijken en dit is dan ook haar echte reactie op de scène!

Fast & Furious 6

In Fast & Furious 6 zegt Roman (Tyrese Gibson) tegen Hobbs (Dwayne Johnson) 'Hide your baby oil'. Vervolgens besloot Dwayne Johnson om de volgende zin te zeggen: "You better hide that big ass forehead".Deze zin stond niet in het script en Dwayne Johnson bedacht die ter plekke. Ludacris (die het karakter Tej speelt) vond dit echter zo grappig dat hij het water uitspuugde waarvan hij net een slok nam. Dit is uiteindelijk ook in de film te zien. 

The Hateful Eight

In The Hateful Eight zit er een scène waarin Kurt Russell (John Ruth) een gitaar kapot slaat. Wat Kurt Russell echter niet wist, was dat dit een 145 jaar oude gitaar was die de crew te leen had gekregen van het Martin Guitar Museum. Nadat Kurt Russell de gitaar kapot geslagen heeft zie en hoor je Jennifer Jason Leigh (Daisy Domergue) schrikken en gillen. Dit was haar echte reactie op het feit dat Kurt Russell zojuist een onvervangbare gitaar kapot had geslagen. 

Alien

Als je aan de film Alien denkt, dan denk je aan die beruchte scène waarin de xenomorph uit het lichaam van John Hurt barst. Wanneer dit gebeurt zie je alle karakters ontzettend schrikken (wat uiteraard niet meer dan logisch is), maar wist je dat deze reacties de echte reacties van de acteurs waren? De regisseur had namelijk niet tegen de acteurs gezegd wat er zou gaan gebeuren. Niemand had dus ook verwacht dat er ineens een alien uit de buik van hun co-acteur zou barsten! De actrice Veronica Cartwright, die tijdens deze scène allemaal bloed op haar gespoten kreeg, schrok zelfs zo erg dat ze na de scène flauwgevallen is. 

The Lord of the Rings: The Two Towers

In The Lord of the Rings: The Two Towers zien we een scène waarin Viggo Mortensen als Aragorn tegen een helm aantrapt. Vervolgens zien we hoe hij heel hard schreeuwt. De regisseur Peter Jackson vond het heel goed bij de scène passen, maar pas nadat ze klaar waren met filmen kwamen ze erachter dat Viggo Mortensen 2 tenen had gebroken toen hij tegen de helm aan schopte...ai!

Bron: Giphy

Foxcatcher

In de film Foxcatcher slaat het karakter van Channing Tatum zijn hoofd drie keer tegen een spiegel om zichzelf energie te geven. Echter brak de spiegel en bij de derde keer en sloeg Channing zijn hoofd niet alleen tegen de spiegel aan, maar ook tegen de muur erachter! Zijn hoofd begon vervolgens te bloeden, maar Channing Tatum besloot om de scène af te maken. Deze opname is terug te zien in de film zelf. 

TIL Channing Tatum actually put his head through a mirror in the movie Foxcatcher

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

In Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark zit er een bekende scène waarin Indiana Jones het op moet nemen tegen een man met een zwaard. Indiana Jones kijkt naar de man, trekt vervolgens zijn wapen en schiet hem neer. In het originele script zou Indiana eigenlijk een lang zwaardgevecht met de tegenstander moeten houden. Harrison Ford, die de rol van Indiana Jones speelt, had de avond ervoor echter een voedselvergifiting opgelopen, waardoor hij zich tijdens de opnames niet fit voelde. Hij vroeg daarom aan Stephen Spielberg of hij 'de man niet gewoon dood mocht schieten.' Spielberg ging ermee akkoord en zo is deze toch wel iconische scène ontstaan. 

The Dark Knight

In The Dark Knight krijgt de politieman Jim Gordon een promotie naar politie commissaris en krijgt daarbij een applaus van zijn collega's. Echter hoort Jim Gordon nog een ander paar handen klappen. Als hij zich omdraait ziet hij dat de Joker ook aan het klappen is. Heath Ledger heeft deze scène compleet geïmproviseerd en de scène zit dus ook in de uiteindelijke film. 

Bron: Giphy

Taxi Driver

In Taxi Driver kreeg Robert De Niro voor één scène de opdracht om tegen zichzelf in de spiegel te praten. Hij kreeg geen script om mee te werken en mocht de scène zelf improviseren. Hier is de bekende scène 'You talking to me' uit voortgekomen. 

The Ususal Suspects

In de bekende 'line-up' scène in de film The Usual Suspects moeten de vijf hoofdpersonen een zin voorlezen van een kaartje. Tijdens de opnames probeerden de acteurs elkaar te overtreffen en schoten ze steeds in de lach. Regisseur Bryan Singer smeekte de acteurs tijdens de lunch zelfs om niet in lachen uit te barsten tijdens de scène, zonder veel geluk overigens. De acteurs bleven in de lach schieten, maar het bleek heel goed te werken voor de scène. Uiteindelijk hebben ze het in de film gelaten. 

Jaws

Ook in de film Jaws is er een zin geïmproviseerd die niet in het script stond. In de scène waarin de karakters de haai naar het wateroppervlak proberen te lokken zien ze voor het eerst hoe groot de haai in het echt is. Roy Scheider, die de rol van Brody speelt zei vervolgens de iconische zin: 'you're gonna need a bigger boat'. Deze zin stond niet in het script en verzon Roy Scheider ter plekke. 

Star Wars: The Empire Strikes back

In Star Wars: The Empire Strikes back zit misschien wel één van de meest iconische zinnen uit de franchise. Leia zegt in deze film namelijk voordat Han bevroren wordt in Carbonite tegen hem 'I love you', waarop Han antwoordt: 'I know'. In het originele script zou Han ook 'I love you' terugzeggen, maar de regisseur Irvin Kershner vond dat er iets miste in de scène. Hij zei tegen Harrison Ford, die de rol van Han Solo speelt, dat hij zelf mocht reageren op de liefdesverklaring van Leia zoals hij zou denken dat zijn karakter zou doen. Daar is uiteindelijk de onderstaande scène uit voortgekomen:

The Shining

Here's Johnny! Bijna iedereen kent deze bekende uitspraak uit The Shining wel. Maar wist je ook dat deze zin eigenlijk niet in het script stond? Jack Nicholson heeft dit geïmproviseerd tijdens de opnames. Het is bijna niet voor te stellen dat deze zin misschien niet in de film had gezeten!

Pretty Woman

In de romantische film Pretty Woman zit er een scène waarin het karakter van Richard Gere, Edward, een ketting overhandigd aan Vivian, het karakter van Julia Roberts. Wanneer Julia Roberts echter haar hand uitsteekt om de ketting aan te raken, klapt Richard Gere het doosje met de ketting dicht. Deze scène stond niet in het script en het was eigenlijk een grap van de acteur. Je ziet Julia Roberts vervolgens heel hard lachen. Dit is haar echte lach en ook dit stond niet in het script. Eigenlijk zou de scène bij de bloopers komen te staan, maar de regisseur vond het leuk genoeg om hem in de film te stoppen. 

The Silence of the Lambs

In The Silence of the Lambs is Anthony Hopkins angstaanjagend als Hannibal 'the Cannibal' Lector. Dit komt mede door het geluid dat hij maakt als hij Clarice vertelt over die keer dat hij iemands lever opat. Nadat hij deze korte anekdote vertelt maakt hij er een bepaald geluid achter. Anthony Hopkins maakte dit geluid eigenlijk achter de schermen om Jodie Foster, die de rol van Clarice speelt, de stuipen op het lijf te jagen. De regisseur vond dit echter ontzettend goed bij het personage passen en ze besloten om Anthony Hopkins dat geluid na de anekdote te laten maken.

Lost in Translation

In de allerlaatste scène van Lost in Translation was het de bedoeling dat de karakters van Scarlett Johansson en Bill Murray elkaar alleen een knuffel zouden geven. Echter tijdens het filmen van de scène fluistert Bill Murray iets in het oor van Scarlett Johansson, waarna de twee elkaar aankijken en elkaar zoenen. Wat Bill Murray precies in haar oor gefluisterd heeft is tot op heden een geheim, zelfs de regisseur weet het niet! Wel vond ze de zoen zo mooi dat ze besloot om die in de uiteindelijke film te monteren.

Welke filmscène die niet in het script stond is jouw favoriet?

Lees ook: Co-acteurs die elkaar haten

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Bloopers die filmscènes beter maakten

  • The Descendants (DVD)

  • 10x heerlijk romantische filmeinden

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen