30 Gilmore Girls feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

In 2007 was de laatste aflevering van Gilmore Girls seizoen 7 te zien en daarna hebben we een tijdje afscheid moeten nemen van Rory en Lorelai. Maar gelukkig keerden ze in 2016 terug in de reboot Gilmore Girls: A Year in the Life! Misschien denk je alles te weten over jouw favoriete serie, maar de kans is groot dat je de onderstaande Gilmore Girls feitjes waarschijnlijk nog niet wist.

Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjesBron: The CW

1. Lauren Graham & Alexis Bledel aten al het eten uit de serie echt op 

In Gilmore Girls hebben Lorelai en Rory erg slechte eetgewoontes. Ze eten namelijk vaak pizza of snoep. Wat jullie waarschijnlijk nog niet wisten is dat dit niet alleen maar voor de show was. De actrices aten namelijk al het eten van de set zelf op!

2. Alexis Bledel houdt helemaal niet van koffie

Rory is gek op koffie en drinkt dat dan ook regelmatig in de serie. Maar eigenlijk werden we een beetje voor de gek gehouden. Stiekem zat er helemaal geen koffie in de bekers die ze opdronk, maar cola.

3. Liza Weil deed eigenlijk auditie voor de rol van Rory Gilmore

Liza Weil deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Rory, maar deze rol ging uiteindelijk naar Alexis Bledel. Toch waren de makers heel erg onder de indruk van Liza Weil. Daarom hebben zij haar de rol van Paris Geller aangeboden en de rest is geschiedenis!

4. Lane Kim is eigenlijk helemaal geen tiener

Alexis Bledel is 15 jaar oud als ze de rol van Rory vertolkt in het eerste seizoen. De rol van haar beste vriendin Lane Kim wordt gespeeld door Keiko Agena. En zij is iets ouder, namelijk 27 jaar! 

5. Er was nog geen pilot geschreven

Amy Sherman Palladino is de bedenkster van de serie Gilmore Girls. Op het moment dat de serie door een omroep werd gekocht, had Amy nog geen pilotaflevering geschreven.

Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjesBron: The CW

6. Het stadje in Gilmore Girls is gebaseerd op een echte plaats

Het stadje in Gilmore Girls is gebaseerd op Washington in Connecticut. De maker van Gilmore Girls, Amy Sherman Palladino, was in dat plaatsje aan het eten in een diner. Plotseling stond er iemand op om zelf koffie te gaan pakken, omdat de serveerster het erg druk had. Iedereen zag er aardig uit en kende elkaar.

7. Lauren Graham & Alexis Bledel kenden elkaar niet

Lauren Graham & Alexis Bledel hadden elkaar nog nooit ontmoet voordat ze samen de eerste scène van Gilmore Girls gingen opnemen. Alexis Bledel werd namelijk pas 6 maanden gecast voordat de serie begon met filmen, dus ze hebben nooit de kans gehad om elkaar te ontmoeten en te kijken of er een chemie tussen hen bestond. Gelukkig was deze volop aanwezig!

8. De castleden mochten iets van de set mee naar huis nemen

Sommige castleden mochten, na het laatste seizoen van Gilmore Girls, spullen van de set houden. Lauren Graham mocht de lamp met de drie apen mee naar huis nemen, omdat iedereen dacht dat ze die leuk vond. Helaas was dit helemaal niet zo en staat de lamp nog steeds te verstoffen in haar garage.

9. Scott Patterson heeft Luke gebaseerd op zijn eigen vader

Scott Patterson was te zien in de rol van Luke Danes. Er is hem weleens gevraagd of hij op het personage lijkt dat hij in Gilmore Girls vertolkt, maar dat is niet zo. Luke lijkt namelijk op niemand minder dan zijn vader. 

10. Er was bijna een spin-off verschenen over Jess

Jess was natuurlijk een beetje de bad guy van de serie, maar iedereen was gek op hem! Toen Jess Gilmore Girls aan het einde van seizoen 3 verliet, wilden de makers eigenlijk een spin-off maken met hem in de hoofdrol, genaamd Windward Circle. De spin-off zou zich dan focussen op de moeilijke relatie die Jess heeft met zijn vader. Helaas was het project te duur.

Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjesBron: The CW

11. Er werd ook nagedacht over een spin-off over Rory

Het zevende seizoen van Gilmore Girls is het laatste seizoen van de serie en Lauren Graham heeft toen duidelijk laten weten dat ze niet meer terug zou keren als Lorelai. Daarom werd er nagedacht over een spin-off met alleen Rory in de hoofdrol. Gelukkig wilden beide actrices niet zonder elkaar verder, dus de spin-off is er niet gekomen.

12. De favoriete scènes van Lauren Graham

Lauren Graham vond het altijd het leukste om de etentjes op vrijdagavond te filmen. In Gilmore Girls had Lorelai met haar ouders afgesproken dat ze iedere vrijdagavond bij ze zou komen eten, als zij de opleiding voor Rory zouden betalen. Ze vond het vooral leuk om scènes te spelen waarin Lorelai ruzie had met haar moeder, Emily.

13. Luke had bijna niet bestaan

Eigenlijk hadden de makers van Gilmore Girls het idee dat de eigenaar van de diner een vrouw met de naam, Daisy, moest zijn. Gelukkig werd er besloten dat er iets meer mannelijke karakters in Gilmore Girls te zien moesten zijn, om een beetje balans aan te brengen.

14. Luke zou eigenlijk maar een kleine rol spelen

Uiteindelijk hebben we heel veel van Luke mogen zien in Gilmore Girls, maar dat was bijna niet het geval geweest. Luke zou officieel maar een kleine rol hebben in de serie, maar omdat de chemie tussen Lauren Graham en Scott Patterson zo goed was is er besloten om zijn rol uit te breiden.

15. Dit is de reden waarom Lauren Graham vaak haar arm om Alexis Bledel heeft

Toen Alexis Bledel de rol van Rory in Gilmore Girls accepteerde had ze nog nooit geacteerd. Lauren Graham wist dit en probeerde haar tijdens het filmen een beetje te sturen door af en toe haar arm om Alexis heen te leggen. Zodat ze wist wat ze moest doen en waar ze naar moest kijken.

Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjes  Gilmore Girls feitjesBron: The CW

16. De scripts waren langer dan normaal

Normaal gesproken is het script voor een enkele aflevering (van een uur) 40 tot 50 pagina's, maar bij Gilmore Girls was het script maar liefst 70 pagina's. Dit kwam vooral omdat Alexis Bledel en Lauren Graham zo snel praten. Als ze het script niet langer hadden gemaakt, dan zouden de afleveringen veel korter duren.

17. Gilmore Girls en Family Guy zijn met elkaar verbonden

Het is echt waar! Gilmore Girls en Family Guy zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden. Lorelai en Rory zijn namelijk in Family Guy te zien als geanimeerde karakters. Daarnaast maakt de maker van Family Guy, Seth MacFarlane, een cameo in Gilmore Girls. Hij is te zien in de aflevering 'Lorelai's Graduation Day', waarin hij een klasgenootje speelt die niet blij is met Emily's filmcrew.

18. De laatste 4 woorden van Gilmore Girls waren een groot geheim

De maker van Gilmore Girls, Amy Sherman Palladino, wist al in 2006 wat de allerlaatste woorden van de serie gingen worden. Helaas stopte ze ermee voor seizoen 7, dus heeft ze nooit de kans gekregen om deze woorden te gebruiken. Maar daar is verandering ingekomen, want in Gilmore Girls: A Year in the Life zijn deze 4 'geheime' woorden alsnog gebruikt! Het gaat om:

Rory: “Mom?”

Lorelai: “Yeah?”

Rory: “I’m pregnant.”

19. De rol van Sookie St. James ging bijna aan de neus van Melissa McCarthy voorbij 

In de eerste instantie zou Alex Borstein (Family Guy) de rol van Sookie St. James vertolken. Helaas ging het haar niet lukken vanwege haar drukke schema. Toen heeft Melissa McCarthy de rol overgenomen en daar zijn we natuurlijk stiekem wel heel blij mee.

20. Michel Gerard is het enige personage zonder romantische verhaallijn

De seksualiteit van Michel Gerard in Gilmore Girls is lang een raadsel gebleven. In het begin van de serie werd er in meerdere scènes gesuggereerd dat hij hetero was, maar hoe verder we in de serie kwamen hoe meer het tegenovergestelde waar bleek te zijn. Michel Gerard is de enige zonder romantische verhaallijn in de zeven seizoen van Gilmore Girls. Pas in Gilmore Girls: A Year in the Life komen we erachter dat hij getrouwd is met een man en een kind wil adopteren.

Gilmore Girls feitjesBron: The CW

21. Kirk Gleason had eerst een andere naam

Kirk Gleason: wie kent hem niet? Toch had hij in het begin van de serie een hele andere naam, namelijk Mick. Maar zijn karakter kreeg een grotere rol in Gilmore Girls en dus is zijn naam verandert naar Kirk.

22. Chris Pine deed eigenlijk auditie voor de rol van Rory's vader

Natuurlijk zouden wij niemand anders in de rol van Rory's vader willen zien dan David Sutcliffe. Toch was dit wel bijna het geval geweest. Chris Pine (Wonder Woman) deed namelijk auditie voor de rol van Christopher Hayden, maar heeft hem uiteindelijk niet gekregen.

23. De reden achter Jess' komst in Gilmore Girls

De maker van Gilmore Girls had maar één reden nodig om Jess in de serie te schrijven en dat was om Luke en Lorelai nog een reden te geven om niet met elkaar te gaan daten.

24. Het plot van Gilmore Girls klopte soms niet helemaal 

Iedereen maakt weleens fouten en dat geldt ook voor de schrijvers van Gilmore Girls. Zo kregen we in de allereerste aflevering te horen dat Rory 16 jaar was, maar in de derde aflevering 'Kill Me Now' viert ze haar 16de verjaardag.

25. Eigenlijk waren het veel meer dan 1000 gele madeliefjes

Aan het einde van seizoen 1 krijgt Lorelai 1000 gele madeliefjes als onderdeel van een huwelijksaanzoek. Maar eigenlijk zijn 1000 gele madeliefjes helemaal niet genoeg om een grote, lege kamer op te vullen. Uiteindelijk zijn er dus veel meer gele madeliefjes in de serie te zien dan 'maar' 1000.

Gilmore Girls feitjesBron: The CW

26. De cast begreep niet altijd alle 'pop culture' referenties

In Gilmore Girls werden ontzettend vaak 'pop culture' referenties gemaakt. Van 'God, RuPaul doesn’t wear this much makeup' tot 'Sorry, I lost my Macy Gray CD, and I need caffeine'. De cast wist niet altijd wat er bedoeld werd en daarom deden ze meestal zelf onderzoek.

27. De verjaardag van Lorelai is meer één keer gevierd

Arme Lorelai. In de zeven seizoenen van Gilmore Girls mocht zij maar één keertje haar verjaardag vieren en dat was in het derde seizoen. Rory had toen een hele grote pizza gemaakt. Deze pizza bleek gemaakt te zijn van schuim, maar was wel bedekt met echte pizzasaus en toppings!

28. Amy Sherman Palladino moest vechten om Melissa McCarthy de rol van Sookie St. James te geven

Volgens Amy Sherman Palladino was het niet zo dat mensen Melissa McCarthy niet mochten, maar ze had een hele andere 'energie' dan de rest van de cast. Ze was gewoon een ander soort vrouw. Maar Amy Sherman Palladino vond Melissa McCarthy gewoon zo grappig dat ze haar in de serie móést hebben!

29. Het gebruik van John Lennons nummer heeft $20,000 gekost

Op het moment dat Rory en Dean het met elkaar uitmaken hoor je het nummer 'Oh My Love' op de achtergrond. Dit is een duur grapje geweest, het heeft de makers maar liefst $20,000 gekost. Maar Amy Sherman Palladino vond dit het dubbel en dwars waard, omdat de scène hierdoor erg emotioneel is geworden!

30. Hep Alien is een anagram

Lane Kim heeft een eigen bandje, met de naam Hep Alien. Deze naam is een anagram van Helen Pai, één van de producers van Gilmore Girls. Daarnaast is ze een jeugdvriendinnetje van Amy Sherman Paladino en is het karakter van Lane Kim op haar gebaseerd.

Wist jij al deze Gilmore Girls feitjes al?

Bron: Cosmopolitan, The Why, The Things

Lees ook: 26 onbekende feitjes over Gossip Girl

Nieuwste artikelen

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

 • Series met de mooiste mannen

 • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

 • Dit weten we over Gilmore Girls: A Year in the Life seizoen 2

 • Je kan Stars Hollow uit Gilmore Girls bezoeken

 • Echte vrouwenseries

Zoek in artikelen