De meest heftige momenten uit The 100

Pas op! Spoilers voor The 100 seizoen 1 tot en met 6

The 100 is en blijft een geweldige serie. Gedurende de seizoenen hebben we al heel wat heftige momenten in de serie beleefd. Van het landen op de Aarde tot de dood van Finn en het ontstaan van Blodreina, de hoofdpersonen hebben heel wat meegemaakt in de serie! Wij hebben voor jullie de heftigste momenten van The 100 op een rijtje gezet.

1. Het landen op Aarde

De serie begon natuurlijk ontzettend heftig. 100 (eigenlijk 101 aangezien Bellamy stiekem aan boord is geklommen) jongeren werden naar de Aarde gestuurd om te zien of het weer bewoonbaar is. Normaal gesproken zouden deze jongeren vanwege hun misdaden de ruimte in worden gezogen om lucht te besparen in het ruimteschip de ark, maar de leiders van de Ark besloten om de jongeren in plaats daarvan naar de Aarde te sturen. Niet wetende of ze het zouden overleven... Dit is meteen een heftig begin van de serie! 

Bron: Cate Cameron, The CW Network

2. De moord op Wells

Zoals je misschien nog wel weet werd het karakter Wells vrij vroeg in de serie vermoord. Hij was de zoon van Jaha, de leider van de Ark. Het jonge meisje Charlotte was een van de jongste kinderen die naar de Aarde is gestuurd. In haar nachtmerrie's ziet ze het gezicht van Kanselier Jaha voor zich, hij is namelijk verantwoordelijk voor de dood van haar ouders. Bellamy Blake gaf haar het advies om haar 'demonen te doden' als ze wakker is, maar Charlotte interpreteert dit verkeerd en besluit om een mes van Murphy te stelen waarna ze Wells doodsteekt. Murphy wordt vervolgens opgehangen voor de moord op Wells. Wanneer Charlotte dit ziet geeft ze toe dat zij de moord gepleegd heeft. Om ervoor te zorgen dat niemand anders gewond raakt besluit ze om van een klif af te springen en zelfmoord te plegen.

Bron: Warner Bros. Television

3. De slachting op de ark

De Ark heeft niet genoeg zuurstof om het nog jaren vol te houden. Daarnaast had de raad duidelijk geen vertrouwen in de 101 jongeren die naar de Aarde waren gestuurd. Nadat de raad geen contact met de jongeren kon krijgen besloten Marcus Kane en zijn bondgenoten om de populatie op de ark te verkleinen. Mensen konden zich vrijwillig aanmelden om dood te gaan, zodat hun geliefden verder konden leven. Uiteindelijk hebben 320 mensen zichzelf opgeofferd. Vlak na deze slachting kreeg het ruimteschip een signaal van de Aarde en kwamen ze erachter dat de 101 jongeren nog leefden. Echter was het voor de 320 mensen aan boord van het schip al te laat.

Bron: Warner Bros. Television

4. De dood van Finn

Wanneer Clarke vermist raakt aan het begin van seizoen 2 raakt Finn buiten zichzelf van ongerustheid. Hij slacht Grounders af, waarna de Grounders wraak willen. De straf zou een vreselijke marteling voor Finn zijn. Skaikru, oftewel het volk van Clarke, heeft echter de hulp van de Grounders nodig om de Mountain Men te verslaan. Clarke besluit daarom om zelf naar Finn toe te gaan. Haar volk denkt dat ze hem gaat redden, maar ze besluit om hem neer te steken om hem van een vreselijke dood te sparen en zo toch een alliante met de Grounders te kunnen maken. 

Bron: Warner Bros. Television

5. De experimenten op de 47

De Mountain Men kunnen niet zoals de Grounders tegen de straling van de Aarde, waardoor ze vastzitten in de bunker onder de grond. Wanneer ze Clarke en de 46 andere leden van Skaikru 'redden' zien ze hun als een uitweg uit de bunker. Echter moeten ze hiervoor wel experimenteren op de tieners. Eerst halen ze het bloed uit hun lichaam, waarna ze hun vervolgens doden voor hun beenmerg.

Bron: Warner Bros. Television

6. De massamoord van Mount Weather

De Mountain Men hielden veel mensen van Skaikru gevangen, zoals Abby, Raven en Kane. Cage Wallace is vastbesloten om hun te vermoorden voor hun beenmerg. Bellamy en Clarke dreigden om Mount Weather te bestralen, maar dat maakte niks uit. De Mountain Men gingen gewoon door met waar ze mee bezig waren. Uiteindelijk halen Bellamy en Clarke met de hulp van Monty de hendel over, waardoor heel Mount Weather wordt bestraald en alle Mountain Men worden gedood. Inclusief alle kinderen die in de bunker woonden en Maya, het vriendinnetje van Jordan. Dit zorgt ervoor dat Jordan in een depressie beland en uiteindelijk aan het eind van seizoen 4 zelfmoord pleegt.

Bron: Warner Bros. Television, Cate Cameron, The CW

7. Lexa's dood

Eén van de meest schokkende sterfscènes is misschien wel die van Lexa. Dit komt vooral omdat bijna niemand dit zag aankomen en haar dood eigenlijk een ongeluk was. Lexa en Clarke hadden net het bed gedeeld en hun relatie had tot iets moois kunnen uitgroeien. Titus, de rechterhand van Lexa, wil Clarke echter dood hebben aangezien hij denkt dat ze de reputatie van Lexa verzwakt. Hij besluit om Clarke's pistool te pakken en haar neer te schieten. Echter wanneer Clarke probeert te ontsnappen en Titus het wapen afvuurt, raakt hij niet Clarke, maar Lexa!

Bron: The CW, Warner Bros. Television

8. Lincoln's dood

We zijn nog niet bijgekomen van de dood van LExa, of we moeten alweer afscheid nemen van een ander geliefd personage. In de negende aflevering van het derde seizoen wordt Lincoln namelijk doodgeschoten door Pike. Om zijn dood nog wat heftiger te maken zien we hoe Octavia van een afstandje hulpeloos moet toekijken hoe haar vriend wordt doodgeschoten...

Bron: The CW, Warner Bros. Television

9. Monty doodt zijn moeder om Octavia te redden

In seizoen 3 heeft A.L.I.E. een groot deel van Skaikru overgenomen, zo ook de moeder van Monty. A.L.I.E. geeft de moeder van Monty de opdracht om Octavia te doden. Monty kan dit niet laten gebeuren en hij schiet zijn moeder neer om Octavia te redden. Niet veel later weten Clarke en de rest Raven van A.L.I.E. te redden, waardoor Monty gaat denken dat hij zijn moeder misschien ook wel had kunnen redden en haar helemaal niet had hoeven te doden...

Bron: Diyah Pera, The CW, Warner Bros. Television

10. Emori veroordeeld een onschuldige Grounder tot de dood

Praimfaya komt steeds dichterbij en Clarke en de rest probeert om een middel te vinden zodat iedereen het kan overleven. Hun doel is om mensen te veranderen in een Nachtbloed, zodat ze de hoge straling van Praimfaya kunnen weerstaan. Om iemand te veranderen in een Nachtbloed hebben ze een proefpersoon nodig. Emori denkt dat ze boven aan de lijst voor proefpersonen staat, omdat ze een buitenstaander is. Wanneer een Grounder inbreekt in het huis waar ze zich ophouden, doet Emori net of hij haar in het verleden heeft gemarteld. Hierdoor besluiten Clarke en haar moeder Abby om hem als proefpersoon te gebruiken, omdat ze denken dat hij misdaden heeft begaan. Echter was hij onschuldig...

Bron: The CW, Warner Bros. Television

11. Luna doet mee aan het Laatste Conclaaf om de bunker voor zichzelf op te eisen zodat iedereen zou sterven

Alle verschillende clans stuurden een afgezant naar het Laatste Conclaaf om te vechten voor de bunker. Degene in de bunker zouden namelijk Praimfaya overleven. Skaikru stuurt Octavia, maar Luna besluit om ook mee te doen voor haar eigen volk. Nadat ze had gezien hoever iedereen bereid is om te gaan om Praimfaya te overleven, wil ze zelf het gevecht winnen. Hierdoor zou zij de bunker winnen en zouden alle andere sterven in Praimfaya.

Bron: The CW, Warner Bros. Television

12. Jaha maakt van Octavia Blodreina

Door Jaha is Octavia de Rode Koningin, oftewel Blodreina geworden. Jaha heeft als Kanselier veel beslissingen gemaakt, waardoor andere pijn hebben geleden. Met name heeft Octavia daar veel van gevoeld. Doordat iedereen op de Ark maar één kind mocht krijgen en haar moeder zowel haar als Bellamy heeft gekregen, moesten ze Octavia geheim houden. Ze heeft daarom een groot deel van haar leven onder de vloer doorgebracht. Jaha probeert zijn daden gedurende de seizoenen goed te praten. Wanneer ze in de bunker zitten overtuigt hij Octavia ervan om harde beslissingen te nemen om iedereen veilig te houden in de bunker. Hij manipuleert haar en zo begint de heerschappij van de Rode Koningin. Hij overtuigde haar terwijl hij zelf stervende was. Hierdoor heeft hij nooit hoeven te leven onder de harde hand van de Rode Koningin.

Bron: The CW, Warner Bros. Television

13. Kannibalisme

Eén van de heftigste momenten is misschien wel wanneer we over het 'Duistere Jaar' leren dat plaatsgevonden heeft in de bunker. In de bunker begon het voedsel langzaamaan op te raken en er was geen enkele manier waarop ze meer voedsel konden krijgen, behalve door kannibalisme. Abby kwam met dit idee opzetten en wist Octavia te overtuigen om iedereen te dwingen het mensenvlees te eten. Als je weigerde te eten, werd je gedood. Ze konden mensen die weigerden het vlees te eten niet laten uithongeren, anders zou er niet genoeg vlees op hun botten zitten om te gebruiken...

Bron: The CW, Warner Bros. Television

14. Monty en Harper worden samen oud

Aan het eind van seizoen 5 zien we hoe iedereen op tijd weet te ontsnappen voor de verwoesting van de Aarde. De overlevenden besluiten om in een cryoslaap van 10 jaar te gaan om te kijken of de Aarde daarna weer bewoonbaar zou zijn. Iedereen besloot in een cryoslaap te gaan... behalve Monty en Harper. Het stel besloot dat ze genoeg hadden van vechten en wilden samen een gelukkig leven leiden. Met zijn tweeën leefden ze aan boord van het ruimteschip en kregen een zoon genaamd Jordan Jasper, vernoemd naar hun goede vriend Jasper Jordan. De Aarde was echter na 10 jaar nog steeds onbewoonbaar en uiteindelijk besluiten Monty en Harper om koers te zetten naar een planeet op 75 jaar reizen van Aarde vandaan. Uiteindelijk sterven Monty en Harper van ziekte en ouderdom en worden Clarke en de rest 125 jaar later wakker.  

Bron: The CW, Warner Bros. Television

15. Abby stopt Marcus in een ander lichaam zonder zijn toestemming

De Primes hebben een manier gevonden om eeuwig te leven. Ze gebruiken het lichaam van mensen met Nachtbloed om zelf eeuwig te kunnen leven. Abby maakt een deal met de Primes. Ze leert ze hoe ze Nachtbloed moeten maken, in ruil voor een host voor Marcus. Marcus wordt wakker in zijn nieuwe lichaam en ondanks dat hij van Abby houdt, kan hij niet leven met deze keuze. Hij kan er niet mee leven dat iemand is doodgaan om zijn lichaam af te staan voor Marcus. Uiteindelijk besluit hij om de ruimte in te worden gezogen, samen met de spullen die Abby voor de Primes heeft gemaakt.

Bron: The CW, Warner Bros. Television

Bron: EW.com

Lees ook: Interview met Marie Avgeropoulos van The 100

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Venom: Let there be Carnage

  • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

  • Recensie: You - Seizoen 3

  • Centaur - Chris Polanen

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Netflix codes

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

Zoek in artikelen