12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor The Vampire Diaries

We moeten Stefan, Damon en Elena alweer een tijdje missen. Gedurende de 8 seizoenen van The Vampire Diaries is er ontzettend veel gebeurd. Van dubbelgangers tot hybrides en Originele vampiers, we hebben veel meegemaakt in de serie. Achter de schermen is er dan ook veel gebeurd. Deze 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen wist je waarschijnlijk nog niet!

1. Hoge kijkcijfers

De allereerste aflevering van The Vampire Diaries trok maar liefst 4,91 miljoen kijkers. Dit was toendertijd de meest bekeken eerste aflevering ooit voor een tv-serie die gemaakt is door het netwerk The CW.

2. Stefan's voice-over

De voice-over van Stefan tijdens de opening van de eerste aflevering werd op het allerlaatste moment pas toegevoegd. Het bleek namelijk dat het publiek niet geboeid was door de aflevering, totdat er iets bovennatuurlijks gebeurde. De makers van de serie besloten daarom Stefan meteen te introduceren door middel van een voice-over om ervoor te zorgen dat het publiek meteen geboeid was.

Bron: Warner Bros. Television

3. Ian Somerhalder maakte indruk als Damon

Een van de makers van de serie, Kevin Williamson, zette zijn carrière op het spel om ervoor te zorgen dat Ian Somerhalder de rol van Damon zou krijgen. Er waren namelijk nog twee personen over voor de rol van Damon, waaronder Ian Somerhalder. Het probleem was alleen dat zijn auditie niet erg goed was. Toch wist Kevin Williamson dat Ian Somerhalder de perfecte acteur voor de rol was. Hij dreigde zelfs de serie te verlaten als Ian Somerhalder de rol niet zou krijgen!

4. Paul Wesley als Damon?

Paul Wesley deed eigenlijk auditie voor de rol van Damon, omdat hem werd gezegd dat hij te oud was om de rol van Stefan te kunnen spelen. Pas toen Ian Somerhalder was gecast als Damon besloten de makers hem auditie te laten doen voor de rol van Stefan.

5. Nina Dobrev is jonger dan Steven R. McQueen

Steven R. McQueen speelde de rol van Jeremy, de jongere broer van Elena, in de serie. Echter is Steven R. McQueen in het echt ouder dan Nina Dobrev! Dobrev is namelijk een half jaar jonger dan McQueen. 

Bron: Warner Bros. Television

6. Het uiterlijk van Elena

Veel fans waren niet blij met de casting van Nina Dobrev als Elena Gilbert. In de boeken wordt Elena namelijk omschreven als een meisje met blauwe ogen en blond haar. Die omschrijving past natuurlijk totaal niet bij Nina Dobrev! In een interview met PopSugar vertelt Nina Dobrev dat Kevin Williamson Elena voor zich zag als een herkenbaar en aardig meisje. Daarom hebben ze een bewuste beslissing genomen om het uiterlijk van Elena te veranderen.

7. The Vampire Diaries is de langstlopende serie over vampiers

The Vampire Diaries heeft namelijk maar liefst 8 seizoenen gekregen. Andere populaire vampier series zoals True Blood en Buffy the Vampire Slayer kregen "maar" 7 seizoenen.

Bron: Warner Bros. Television

8. Katherine was eigenlijk Duits

Katherine Pierce is in de serie Bulgaars, terwijl ze in de boeken eigenlijk een Duitse achtergrond heeft. De makers hebben dit expres gedaan omdat Nina Dobrev zelf Bulgaars is en de taal vloeiend spreekt. Dit kwam met name in flashbacks handig van pas.

9. Damon was bijna dood gegaan in de serie

Volgens Julie Plec, een van de makers van de serie, werd er in de schrijversruimte gesproken om Damon te doden in plaats van Stefan in de finale. Vervolgens waren er heel veel gesprekken over zowel het doden van Damon als over het doden van Stefan. Julie Plec vertelt zelfs dat op een gegeven moment ze het er bijna over eens waren dat Damon dood zou moeten gaan! Uiteindelijk is het toch Stefan geworden.

Bron: Warner Bros. Television

10. De serie zou eigenlijk een ander einde krijgen

In het tweede seizoen bedachten de makers al hoe ze de serie zouden willen laten eindigen. Maar aan het einde van seizoen 6 verliet Nina Dobrev de serie, waardoor het einde dat ze in gedachten hadden niet meer zou werken. In het originele einde zouden namelijk Stefan en Damon allebei doodgaan om Elena te redden. De serie zou eindigen met de twee broers die, als geesten, zij-aan-zij toekijken hoe ze haar leven leeft.

11. Romances

Tijdens de opnames zijn er veel romantische relaties ontstaan. Een van de bekendste relaties die ontstaan is tijdens de opnames, is die tussen Nina Dobrev en Ian Somerhalder. Maar zij zijn zeker niet de enige! Zo heeft Paul Wesley een tijd lang een relatie gehad met Torrey DeVitto (Dr. Meredith Fell). Hij is zelfs met haar getrouwd geweest, maar helaas hield het huwelijk geen stand. Candice King (Caroline) heeft tijdens de opnames een relatie gehad met Zach Roerig (Matt Donovan) en Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert). Paul Wesley heeft naast Torrey DeVitto ook een relatie gehad met Phoebe Tonkin (Hayley Marshall). Joseph Morgan (Klaus Mikaelson) ontmoette tijdens de opnames van seizoen 3 Persia White (Abby Bennett Wilson, de moeder van Bonnie). Ze zijn in 2014 met elkaar getrouwd.

Bron: Warner Bros. Television

12. Damon's laatste woorden

De laatste woorden die gesproken worden in de serie, zijn dezelfde woorden als Damon's eerste woorden in de serie namelijk: "Hello, brother." Maar eigenlijk zou de laatste zin heel anders zijn! De schrijvers waren namelijk eerst van plan om Damon een van zijn beroemde one-liners te laten zeggen. Damon's laatste woorden waren eigenlijk: "Oh, ik zie dat ze ook heldenhaar in de hemel hebben." Uiteindelijk hebben de schrijvers ervoor gekozen om het te veranderen, om de finale emotioneler te maken.

Bron: EW.com

Lees ook: Waar is 'The Vampire Diaries' cast nu?

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen