X-Men feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Het is inmiddels alweer 21 jaar geleden dat de eerste X-men-film op het witte doek verscheen. Hugh Jackman,Ian McKellen en Patrick Stewart werden direct door de kijkers in hun hart gesloten. Maar er is sinds de eerste film veel veranderd en de focus ligt op het uitbreiden van het Marvel Universum met The Avengers. Dat betekent voorlopig 'No more mutants', zoals het personage Scarlet Witch eens zei. Gelukkig hebben we de beelden nog en hebben we hier de leukste X-men-feitjes voor je op een rij gezet die je misschien nog niet kende!

1. Dit moet het lot wel zijn

Niemand kan zich waarschijnlijk een andere Wolverine voorstellen dan Hugh Jackman. Maar wist je dat Jackman eigenlijk een last-minute vervanging was voor acteur Dougray Scott? Hij moest de rol helaas afstaan nadat hij een blessure op de set van Mission: Impossible 2 opliep.

Dougray Scott. Bron: Gaumont International Television

2. Een man met vele verschijningen

Hugh Jackman heeft het personage Wolverine in maar liefst negen X-men films gespeeld. Dat is het meeste van al zijn co-stars. Hij verscheen ook in Deadpool 2 op archiefmateriaal en Ryan Reynolds droeg in de film een papieren masker van Jackman, wat het totaal aantal verschijningen als Wolverine op 11 in totaal brengt!

Bron:Twentieth Century Fox

3. Op het nippertje

Wist je dat X-Men: The Last Stand pas twee weken voor het uitkomen van de film helemaal klaar was? De film had een realeasedatum van 26 mei in Amerika en zelfs nog eerder in Europa. Het laatste shot van de film hebben ze pas op 8 mei afgerond... Net op het nippertje dus!

4. Scheer je weg naar de set!

Een ander grappig feitje is dat James McAvoy gecast was als 'baldy Professor X' voor de film X-Men: First Class. Kaal dus. McAvoy paste zich daar alvast op aan en scheerde zijn hoofd kaal voor de rol, niet wetende dat de regisseur het personage helemaal niet kaal wilde laten zijn. Er zat dus maar één ding op: een pruik. Gelukkig zie je daar helemaal niets van!

Bron:Twentieth Century Fox

5. Van top tot teen

Toen Rebecca Romijn de rol van Mystique in X-men speelde moest ze volledig blauw worden geschminkt. Als je denkt dat dat zo gedaan is, think twice: Het kostte maar liefst zeven tot acht uur in de make-upstoel om volledig blauw te worden!  Bron:Twentieth Century Fox

6. Massa is kassa!

De film die het meest heeft opgeleverd is Deadpool 2. Met een omzet van maar liefst 785,8 miljoen Dollar. De totale opbrengst voor alle films bij elkaar is een duizelingwekkende 6,02 miljard!

7. Een bijna perfecte score

Logan is de bestbeoordeelde film uit de reeks op Rotten Tomatoes. De film kreeg een score van maar liefst 93 procent en een publieksscore van 90 procent. Dan doe je toch iets goed...

Bron: Rotten Tomatoes

8. Sneller dan het licht

Wist je dat Quicksilver de enige X-man is die in zowel de X-men als Avengers-reeks voorkomt. Hoe dan, vraag je je af? Het verschil zit hem in de auteurs. In X-men werd het personage gespeeld door Evan Peters, in The Avengers door Aaron Taylor-Johnson

   Bron:Twentieth Century Fox

9. Een verborgen kus

Volgens actrice Halle Berry is er een verwijderde scène met daarin een kus tussen Logan en Storm. En hoewel dit niet in de film te zien is, houden Berry en Hugh Jackman het romantische onderonsje tussen de personages als achtergrondverhaal.

10. Van je ervaring moet je het hebben

Ook ervaren acteurs hebben weleens moeite om een film te begrijpen. Ian McKellen zei ooit: "I don't always understand the plots of these films until I actually see them with an audience." En als er iemand ervaring heeft dan is het Ian McKellen wel!

Bron:Twentieth Century Fox

 

Bron: EW

Lees ook: De beste scifi op Disney+

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

Gerelateerde artikelen

  • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

  • Lord of the Rings cast toen en nu

  • Dit is de reden waarom Sir Ian McKellen de rol van Perkamentus in Harry Potter afsloeg!

  • The Greatest Showman 2 mét Hugh Jackman is onderweg

  • Ian McKellen wil Gandalf weer spelen in Lord of the Rings serie

Zoek in artikelen