De beste Scifi op Disney+

Hou jij van futuristische films? Dan is sciencefiction het genre voor jou! Disney+ heeft een uitgebreid aanbod aan scifi films; van alle Star Wars films, tot Wall-E tot X-Men, Disney+ heeft voor ieder wat wils. Om je een handje op weg te helpen hebben wij de beste scifi films op Disney+ voor je onder elkaar gezet. Dat wordt een avondje bingen!

 

Nog geen Disney+? Als je je via DEZE LINK aanmeldt kun je voor 8,99 euro per maand genieten van de nieuwste films en series. En op deze manier steun je Chicklit.nl ook nog eens!

 

Alle Marvel films

Marvel is onderdeel van Disney en op Disney+ zijn alle superhelden films van Marvel te bekijken! De liefhebbers van sciencefiction kunnen hun hart ophalen met deze leuke films! Je kunt onder andere de volgende Marvel films bekijken op Disney+:

Ant-Man, Avengers, Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, Captain America, Captain Marvel, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy, Iron Man, Thor.

beste Scifi op Disney+                   beste Scifi op Disney+                   beste Scifi op Disney+                   beste Scifi op Disney+                   beste Scifi op Disney+                   beste Scifi op Disney+                   beste Scifi op Disney+Bron: Marvel Studios

Project T

Voormalig wonderkind Frank deelt hetzelfde lot als de slimme, optimistische tiener Casey die barst van de wetenschappelijke nieuwsgierigheid. Samen gaan ze op een gevaarlijke missie om de geheimen te onthullen van een mysterieuze plek die zich in een andere dimensie bevindt, en alleen bekend staat als Tomorrowland. Na wat ze daar moeten doen zal de wereld - en zijzelf - nooit meer hetzelfde zijn.

beste Scifi op Disney+Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures

Wall-E

Deze bijzondere en ontroerende film hoort natuurlijk thuis in deze lijst met beste scifi films! Na honderden eenzame jaren doen waarvoor hij bedoeld was - het schoonhouden van de aarde - ontdekt WALL-E (afkorting voor Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type) een nieuw doel in zijn leven wanneer hij een glanzende zoekrobot ontmoet genaamd EVE. EVE komt erachter dat WALL-E onbewust op de sleutel naar de toekomst van de aarde is gestuit, en racet het heelal in om haar bevindingen te vertellen aan de mensen die al tijden wachten op het moment dat ze te horen krijgen dat het weer veilig genoeg is om terug te keren naar de aarde. In de tussentijd reist WALL-E EVE achterna. 

beste Scifi op Disney+Bron: tzohr, Disney,Pixar

Piratenplaneet

Piratenplaneet is een ondergewaardeerde film op Disney+. Zo staat hij in de lijst van onbekende geweldige tekenfilms op Disney+, maar daarnaast is dit ook een ontzettende leuke scifi film! Jim Hawkins krijgt een legendarische schatkaart in handen die leidt tot een zoektocht naar de piratenschat van de legendarische kapitein Flint. Als kajuitjongen aan boord van een zonnegaljoen ontfermt de bionische John Silver zich over hem. Onder zijn leiding ontwikkeld Jim alle kwaliteiten van een goede ruimte-ontdekkingsreiziger. Samen met zijn kameraad Morph, de  robot B.E.N. en de slimme kapitein Amelia vinden ze een schat die groter is dan ze ooit hadden gedacht...

Bron: Walt Disney Studios 

Tron: Legacy

De vermakelijke film Tron: Legacy is perfect voor een filmavondje! Wanneer Flynn, de beste maker van videogames ter wereld, een geheim signaal uitzendt vanuit een digitale wereld, ontdekt zijn zoon de aanwijzing en gaat op een persoonlijke reis om zijn verdwenen vader te redden. Met de hulp van de onverschrokken Quorra, trekken vader en zoon door een ongelofelijk cyberuniversum en voeren de ultieme strijd van goed tegen slecht.

Bron: Walt Disney Pictures

Big Hero 6

Deze prachtige animatiefilm heeft een mooi verhaal en geweldige animatie. Hij staat met recht in deze lijst van beste scifi films op Disney+! Hiro is een 14-jarig genie die in San Fransokyo woont, een kruising tussen San Francisco en Tokyo. Eén van zijn uitvindingen wordt gestolen door een slechterik en Hiro besluit een groep superhelden te creëren om zijn eigendom terug te halen. Deze superhelden, die bestaan uit de helden Sunfire, Silver Samurai, GoGo Tomago, Honey Lemon, Hiro Takachiho en Baymax, maken gebruik van de vaardigheden van de doodnormale mensen uit Hiro's nabije omgeving.

Bron: Walt Disney Animation Studios

Race to Witch Mountain

Jack Bruno is een taxichauffeur in Las Vegas die moeite heeft om op het rechte pad te blijven. Maar wanneer twee aliens vermomd als tieners plotseling in zijn taxi opduiken, raakt hij buitengewoon gemotiveerd. In een race tegen overheidsagenten, een alienjager en de klok, moet Jack de kinderen helpen hun verloren ruimteschip terug te krijgen. Ze moeten terug naar huis kunnen gaan om hun planeet en die van ons te redden. 

Bron: Walt Disney Pictures

Avatar

Deze film heeft prachtige special effecten en een geweldig verhaal. Het is een must-see voor elke film- en scifi liefhebber. Jake Sully is een marinier en deels verlamd. Hij reist met een groep mariniers naar de planeet Pandora voor een unieke missie. Eenmaal daar begint hij steeds meer twijfels te krijgen over zijn opdracht. En wordt hij verscheurd door de keuze tussen zijn eigen mensen en de inwoners van Pandora, waar hij zich steeds meer thuis begint te voelen.

Bron: Twentieth Century Fox

X-Men films

Ook alle X-Men films staan op Disney+! De X-Men zijn een groep mutanten met buitengewone krachten. Ze vechten zowel tegen intolerantie als tegen een andere groep radicale mutanten die de mensheid willen uitroeien.

Bron: Twentieth Century Fox

Star Wars films

Als sci-fi liefhebber moet je de Star Wars films wel een keer gezien hebben. Deze films staan nu op Disney+ zodat je ze kan (her)kijken. Anakin Skywalker woont als slaaf met zijn moeder op de planeet Tatooine. Wanneer de Jedi Qui-Gon Jinn Anakin ontmoet voelt hij dat dit jongetje de krachten van de Force bezit en dat hij wel eens degene kan zijn die rust in de Force kan brengen. Hij besluit dan ook alles in het werk te stellen om Anakin op te leiden als Jedi ridder. Daarnaast is het onrustig in het heelal. Senator Palpatine is bezig om zijn macht te vergroten. Door een incident wordt Palpatine het middelpunt van een groot conflict tussen de gigantische commerciële handelsfederatie en de kleine, vredige planeet Naboo. Koningin Amidala van Naboo staat voor een moeilijke keuze. Ze besluit de hulp in te roepen van Jedi Master Qui-Gon en zijn leerling Obi-Wan Kenobi.

Bron: Lucasfilm

Fantastic Four: Silver Surfer

Naast de Marvel en X-Men films staat er nog een superheldenfilm op Disney+, namelijk Fantastic Four: Silver Surfer! De Fantastic Four krijgen hun grootste uitdaging wanneer de mysterieuze intergalactische boodschapper The Silver Surfer naar de aarde komt om deze voor te bereiden op haar vernietiging.

Bron: Twentieth Century Fox

Space Buddies

Space Buddies is een geweldige scifi film voor jong en oud! In deze film gaan de puppies naar een plek waar geen enkele Buddy geweest is, namelijk de maan. Met de hulp van een aantal nieuwe sterrenvrienden is dit buitenaardse avontuur een kleine stap voor de hond en een reusachtige sprong voor de hondenwereld. Ze vliegen op volle snelheid, ontwijken asteroïden en veel meer. De Buddies en hun twee nieuwe vrienden Spudnick en Gravity moeten hun moed en vindingrijkheid verzamelen om een maanlanding en een raketvlucht naar huis te plannen. Hebben ze de juiste spullen hiervoor?

Bron: Walt Disney Home Entertainment

John Carter

John Carter is een voormalig legercommandant. Hij wordt op onverklaarbare wijze naar Barsoom (Mars) getransporteerd. Hier raakt hij tegen wil en dank in een epische conflict verwikkeld. De wereld staat op de rand van de ondergang, en wanneer Carter zich realiseert dat het lot van Barsoom en de bewoners in zijn handen ligt, vindt hij zijn menselijkheid weer terug.

Bron: Walt Disney Pictures

Mars Needs Moms

We sluiten de lijst van beste scifi films op Disney+ af met de leuke film Mars Needs Moms. De 9-jarige Milo komt erachter hoe erg hij zijn moeder nodig heeft wanneer ze wordt ontvoerd door marsmannetjes. Ze willen haar als moeder gebruiken voor hun eigen jonkies. Milo begint aan een wild avontuur op een ruimteschip naar Mars om de strijd aan te gaan met de buitenaardse natie en hun leider. Met hulp van techneut Gribble en het rebelse Marsmeisje Ki vindt Milo misschien zijn moeder terug.

Bron: ImageMovers Digital, Walt Disney Pictures

Lees ook: 10 onbekendere maar geweldige tekenfilms op Disney+

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • 18 x de leukste filmseries

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Top 10 pixar films

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

 • The 100 feiten die je nog niet wist

Zoek in artikelen