Meest gestoorde Disney theorieën

Hou oud je ook bent, Disney films zijn altijd leuk om te kijken. De films zijn prachtig gemaakt en de boodschap die in elke film verwerkt zit is voor jong en oud. Een aantal fans van Disney hebben zelfs theorieën bedacht over de verschillende films. Je hebt misschien wel eens van de theorie gehoord dat alle Disney Pixar films met elkaar verbonden zijn. Maar dat is nog lang niet alles. Wij hebben de meest gestoorde Disney theorieën voor jullie onder elkaar gezet.

Carl was eigenlijk dood in Up

We beginnen deze lijst meteen met een heel zielige theorie. Een aantal Disney fans denken namelijk dat Carl eigenlijk de hele film lang al dood was! Volgens deze theorie overleed Carl in zijn slaap, nadat hij te horen had gekregen dat hij zijn huis moest verlaten en naar een bejaardentehuis moest verhuizen. Alles wat er hierna gebeurde, is dus eigenlijk het hiernamaals. Carl reist namelijk naar Paradise Falls met zijn huis. Paradise Falls staat voor hoe Carl het hiernamaals voor zich ziet, terwijl het huis staat voor Carls gehechtheid aan de fysieke wereld. Onderweg wordt hij vergezeld door de jongen Russell. Russell is eigenlijk een engel die zijn vleugels probeert te verdienen. Russell neemt de vorm aan van een kind, om als het ware goed te maken dat Carl en Ellie zelf nooit kinderen hebben kunnen krijgen. Charles Muntz is eigenlijk een gevallen engel die Carl samen met zijn helhonden naar de onderwereld wil brengen. Wij hopen stiekem toch dat deze theorie niet waar is...

Bron: Walt Disney Pictures

Andy's moeder was de eigenaar van Jessie in Toy Story

In Toy Story 2 krijgen we het hartverscheurende verhaal van Jessie te horen waarbij ze vertelt dat haar eigenaar, genaamd Emily, haar heeft gedumpt en achtergelaten in de donatiebak. Maar wat nou als Emily opgroeide en zelf een kind kreeg genaamd Andy? Veel fans denken dat Emily de moeder van Andy is! In de eerste Toy Story film zien we Andy met een cowboyhoed rondlopen. Echter lijkt deze cowboyhoed veel meer op de hoed van Jessie dan op die van Woody. We hebben nooit gezien dat Emily de hoed in de donatiebak stopte, dus het is mogelijk dat ze die gehouden heeft en aan Andy heeft gegeven.

De leeftijden komen ook overeen. In de flashback van Jessie zien we haar in een kamer zitten die ongeveer uit de jaren 60 komt. De eerste Toy Story film komt uit 1995, wat betekent dat Emily ongeveer 30 jaar oud is. Dit is een prima leeftijd om een kind van 6 jaar oud te hebben.

Bron: Walt Disney Pictures

Mother Gothel is de Boze Koningin uit Sneeuwwitje

Deze theorie vergt wat meer uitleg, want de Boze Koningin uit Sneeuwwitje ging toch dood aan het eind van de film? Hoe kan ze dan ook Mother Gothel zijn? Volgens deze theorie is dat niet het geval, want we hebben haar niet daadwerkelijk dood zien gaan en in Hollywood betekent dat vaak dat iemand nog niet écht dood is. Ze zou haar eigen dood in scène gezet kunnen hebben, aangezien ze een sterke tovenares is. Alhoewel Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen zich rond 1500 afspeelt en Rapunzel rond 1780, kan het zijn dat de Boze Koningin het al die tijd heeft overleefd. Ze bezit namelijk een boek over alchemie, het zou dus kunnen dat ze een soort Steen der Wijzen heeft gevonden om zichzelf jong te houden, voordat ze de bloem vond die we in Tangled terugzien. Mother Gothel en de Boze Koningin lijken daarnaast ook nog eens op elkaar, zowel als ze jong zijn als wanneer ze oud zijn. Beide zijn ze geobsedeerd door schoonheid en ze zijn allebei jaloers op het uiterlijk van hun (stief)dochter. Daarnaast is op de balustrade in de toren van Mother Gothel een appel gekerft in het hout. Dit kan een verwijzing zijn naar de appel van de Boze Koningin uit Sneeuwwitje. Bovendien hebben beide karakters ook nog eens dezelfde dolken. Toeval? Of is er meer aan de hand?

Bron: Walt Disney Pictures

Peter Pan is de engel van de dood

In deze theorie is Peter Pan de engel van de dood. Daarom groeien de Lost Boys ook niet op: ze zijn eigenlijk al dood en Neverland is het hiernamaals. Peter Pan is de engel die de hand van de kinderen vasthoudt en hun naar het hiernamaals brengt. De auteur van het boek verloor haar broer op dertienjarige leeftijd. Sommige fans denken dat het verhaal van Peter Pan en deze achterliggende theorie daarvandaan komt. Dit maakt het verhaal van Peter Pan meteen een stuk zieliger...

Bron: Walt Disney Pictures 

Boo uit Monsters Inc. is de heks in Brave

In Monsters Inc. maken we kennis met de monsters Sully, Mike en het meisje Boo. Wanneer Sully in de mensenwereld een meisje probeert te laten schrikken, komt ze per ongeluk terecht in Monstropolis. Aan het eind van de film weten Mike en Sully haar terug te brengen via een speciale deur naar de mensenwereld. Boo heet eigenlijk Mary en volgens deze theorie is Mary eigenlijk ook de heks uit Brave! De theorie gaat dat Mary, net als Sully, via deuren kan reizen. Zo zien we de heks bijvoorbeeld magisch verdwijnen als ze door een deur heen loopt. Aangezien Mary door deuren kan teleporteren is het ook goed mogelijk dat ze door de tijd kan reizen, aangezien Brave zich een paar honderd jaar voor Monsters Inc. afspeelt. Daarnaast is er in de hut van de heks ook een houtsnijwerk van Sully te zien!

Bron: Walt Disney Pictures

Aladdin speelt zich af in de verre toekomst

Volgens deze theorie speelt Aladdin zich niet in het verleden, maar juist in de verre toekomst af! De film geeft hiervoor een duidelijke hint. De Geest vertelt namelijk dat hij 10.000 jaar gevangen zat in de lamp. Wanneer hij eindelijk uit de lamp bevrijd is, maakt hij een aantal referenties naar de moderne popcultuur. Zo doet hij een impressie van Arnold Schwarzenegger en Jack Nicholson. Maar aangezien de Geest 10.000 jaar lang vast heeft gezeten in de lamp, kan hij hier niet mee bekend zijn... Tenzij Aladdin zich 10.000 jaar in de toekomst afspeelt!

Bron: Walt Disney Pictures

Maar volgens fans is er nog een andere mogelijkheid. Sommige fans denken namelijk dat de hele film Aladdin eigenlijk niet gebeurd is, maar dat dit allemaal het verkooppraatje was van de verkoper aan het begin van de film zodat je de lamp van hem zou kopen...

Bron: Walt Disney Pictures

De moeder van Ariël is vermoord door kapitein Haak

Deze theorie is ietwat luguber, maar zeker erg interessant. Volgens deze theorie is de moeder van Ariël namelijk vermoord door kapitein Haak! In de eerste film van The Little Mermaid komt de moeder van Ariël niet voor, maar in de film The Little Mermaid: Ariel’s Beginning leren we dat de moeder van Ariël Athena heette en dat ze vermoord is door piraten. En hier komt kapitein Haak om de hoek kijken. Want in Peter Pan zien we een roodharige zeemeermin zitten die wat weg heeft van de Ariël die we kennen. Aangezien haar naam niet genoemd wordt in Peter Pan zou dit zomaar Athena kunnen zijn. En aangezien kapitein Haak en de zeemeerminnen niet zo'n goede relatie met elkaar hadden en de zeemeerminnen zelfs bang voor hem zijn, is het goed mogelijk dat kapitein Haak voor de dood van Athena heeft gezorgd... 

Bron: Walt Disney Pictures

De ouders van Lilo waren spionnen bij de CIA

Een gebruiker op Reddit bedacht deze fantheorie. Volgens deze theorie waren de ouders van Lilo en Nani eigenlijk geheime spionnen bij de CIA! We weten dat Cobra Bubbles een CIA agent is geweest voordat hij een sociaal werker werd. Maar waarom zou hij zijn baan bij de CIA opgeven om een sociaal werker te worden? Volgens deze theorie switchte hij van baan omdat een of beide ouders van Lilo en Nani collega's waren van Cobra. Daarom heeft Corba Lilo ook nooit weggehaald bij Nani, omdat hij hun ouders kende.

Bron: Walt Disney Pictures

Nemo heeft de aanval aan het begin van de film eigenlijk niet overleefd

Aan het begin van Finding Nemo zien we hoe de vrouw van Marlin en al hun kinderen worden gedood door een vis. Alleen Nemo en Marlin overleven de aanval. Volgens deze fantheorie is dat echter helemaal niet het geval! Sommige fans denken dat Nemo de aanval helemaal niet heeft overleefd en dat we in de film de verschillende rouwperiodes van Marlin zien. Volgens de fans is hier ook bewijs voor. Nemo betekent namelijk 'niets'. Marlin zou Nemo dus bedacht hebben. Ook komen de vijf stadia van rouw voor in de film: Ontkenning: Marlin wil niet dat Nemo naar school gaat. Woede: hij wordt boos op Nemo als hij te ver weg zwemt. Het gevecht aangaan: hij zwemt de hele oceaan door om Nemo te vinden. Wanhoop: wanneer hij Nemo door de afvoer ziet verdwijnen. En tot slot acceptatie: hij leert uiteindelijk om het verleden los te laten. 

Bron: Walt Disney Pictures

Bing Bong is eigenlijk een monster uit Monsters Inc.

Bing Bong bezorgde Inside Out een van de meest emotionele scènes van de film toen hij zichzelf opofferde zodat Joy Riley kon redden. Maar wat als deze scène anders in elkaar zit dan we dachten? Volgens deze theorie was Bing Bong helemaal niet de denkbeeldige vriend van Riley, maar was hij een monster uit Monsters Inc. die Riley bezocht toen ze jonger was, net zoals Sully bij Boo deed. Ze heeft dus nooit een denkbeeldige vriend gehad, maar ze herinnerde zich een vriendelijk monster. Dit betekent dus ook dat de herinnering aan Bing Bong verloren is gegaan, maar dat Bing Bong zelf niet dood is. 

Bron: Walt Disney Pictures

In The Emperor's New Groove zijn we eigenlijk getuige van een moord

Uh... wat? The Emperor's New Groove, die we in Nederland kennen onder de naam Keizer Kuzco, is vooral een humoristische film, toch? Dat klopt, maar volgens deze theorie zit er ook een duister randje aan de film. Wanneer Kuzco alleen in het donker door het bos loopt ziet hij een vlieg langsvliegen die in het web van een spin belandt. Vervolgens horen we die vlieg 'Help me, help me' zeggen, waarna hij wordt opgegeten. Volgens deze theorie was die vlieg helemaal geen vlieg, maar was het een mens die door een magisch drankje in een vlieg is veranderd! In de film zijn namelijk alleen dieren die ooit een mens zijn geweest in staat om te spreken, andere dieren praten niet. Dit betekent dat de vlieg dus eigenlijk een mens was die om hulp riep en bruut werd opgegeten door een spin...

Je kunt de scène hieronder bekijken:

Hans is niet de slechterik in Frozen, maar de rotstrollen

Wacht, wat? Hans was op het eind van plan om Elsa te doden én hij liet Anna gewoon achter terwijl ze bijna doodging. Toch is Hans niet de echte slechterik volgens deze theorie. Deze theorie gaat erover dat prins Hans aan het begin van de film een van de goede was. Hij heeft Elsa zelfs gered toen een wachter haar met een kruisboog wilde doodschieten. Hans wilde de kroon voor zichzelf hebben, dus waarom zou hij Elsa in leven laten? Volgens deze theorie was Hans eigenlijk goed, maar is hij later in de film magisch gemanipuleerd door de rotstrollen. Zij wilden dat Kristoff met iemand van de koninklijke familie zou trouwen in plaats van Hans. Daarom zorgden ze ervoor dat Hans de slechterik werd.

Bron: Walt Disney Pictures

Lees ook: Als Disney klassiekers trouw zouden zijn aan hun duistere bronnen

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Zoek in artikelen