12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

In films vinden nog wel eens veranderingen plaats tijdens de opnames. Zo wordt er soms geïmproviseerd door acteurs of komen de makers erachter dat een bepaalde scène toch niet werkt. Maar soms worden veranderingen veroorzaakt door de acteurs in de film zelf. Zo vond Robert Downey Jr. bijvoorbeeld dat zijn karakter in de eerste Avengers film nog een leuke one-liner nodig had. Hieruit is de bekende shoarma after credit sene ontstaan. Maar Robert Downey Jr. is niet de enige acteur die een verandering eiste in een film. Deze 12 acteurs hebben stuk voor stuk een verandering in een film geëist (en gekregen).

Robert Downey Jr. - The Avengers

Een van de meest bekende after credit scenes is misschien wel de shoarma scène uit de eerste Avengers film. Maar wist je dat we deze scène te danken hebben aan Robert Downey Jr? In The Avengers is Iron Man naar de ruimte gevlogen. Even later stort hij naar de aarde, maar voordat hij op de grond valt wordt hij opgevangen door de Hulk. Wanneer hij weer bijkomt zou Iron Man eigenlijk moeten zeggen: 'What's next?' Echter vond Robert Downey Jr. dat niet goed genoeg en vond hij dat er wel een pittiger oneliner inzat. Regisseur Joss Whedon was het met hem eens en bedacht vervolgens drie pagina's aan mogelijke oneliners. Uiteindelijk werd er gekozen voor: 'Please tell me nobody kissed me'. Maar aangezien ze zoveel oneliners hadden bedacht besloten ze om ook de zin over shoarma erin te houden. Tony Stark vraagt aan de Avengers of ze wel eens shoarma hebben gegeten. Vervolgens zegt hij dat er een shoarmatent dichtbij zit en dat hij niet weet wat het is, maar dat hij het wil proberen. Daar komt uiteindelijk ook de beroemde after credit scene vandaan!

Bron: Marvel Studios

Samuel L. Jackson - Snakes on a Plane

De film Snakes on a Plane is misschien wel zo bekend geworden dankzij de opvallende naam. Toen Samuel L. Jackson van deze film hoorde wist hij dat hij erin wilde spelen. Hij zei erover dat dit een film was die mensen of graag willen zien of juist niet. De studio besloot de titel echter aan te passen naar: Pacific Flight 121. Samuel L. Jackson was het er niet mee eens en besloot er iets van te zeggen. De studiobazen wilden niet teveel van het verhaal weggeven, maar Samuel L. Jackson was het daar niet mee eens. "Neem me niet kwalijk? Dat is precies wat je wilt doen" was zijn antwoord. De studio, New Line Cinema, had eerder al A Nightmare on Elm Street en Friday the 13th uitgebracht. "Die kleine film die je maakte, heette 'Freddy vs. Jason' - het heette niet 'Bad Movie Guy Fights Bad Movie Guy'. Laat ze weten wat ze gaan zien, oké?" aldus Samuel L. Jackson. Uiteindelijk ging de studio overstag en werd de titel veranderd naar Snakes on a Plane.

Bron: New Line Cinema

Shakira - Zootopia

Shakira verzorgde de stem van Gazelle in de film Zootopia. Toen ze over het karakter hoorde was ze direct verkocht. De persoonlijkheid en waar het karakter voor stond paste perfect bij de zangeres. Toch vroeg ze de filmmakers om één ding aan te passen, ze was namelijk niet helemaal tevreden met hoe het karakter eruitzag. Het haar van Gazelle leek namelijk erg op dat van Shakira, maar over haar lichaam was ze nog niet helemaal tevreden. "Ik vond dat ze een beetje te dun voor me was. Dus ik vroeg ze om haar grotere heupen te geven. Tegen de regisseur zie ik: 'Kom op jongens, geef haar wat vlees!' en dat deden ze." 

Bron: Walt Disney Pictures

Leonard Nimoy - Star Trek

In het script van Star Trek moest Spock, gespeeld door Leonord Nimoy, Captain Kirk buiten westen slaan met een phaser. Echter vond de acteur dit niet bij zijn karakter passen. Daarom bedachten ze de 'Vulcan nerve pinch' een techniek waarbij een vulcan iemand in zijn nek knijpt, waardoor diegene bewusteloos raakt. Deze manouvre is nu niet meer weg te denken uit Star Trek!

Bron: Paramount Television

Anna Kendrick - Pitch Perfect 3

Het karakter van Anna Kendrick had in Pitch Perfect 3 eigenlijk een 'problematische verhaallijn' volgens de actrice. Ze zou namelijk een romantische relatie krijgen met Theo, met wie ze al een professionele relatie had. "Oorspronkelijk zou de music executive mijn romantische interesse zijn, maar ik zei daar nee tegen omdat ik dacht dat dat nogal problematisch zou zijn. Uiteindelijk werd die verhaallijn geschrapt, maar werd er wel een alternatief einde geschreven waarin de twee personages alsnog zouden zoenen." Ook dat weigerde Anna Kendrick. Ook werd er van bovenaf gevraagd of de outfits van de Bella's niet 'strakker', 'sexier' en 'bloter' konden zijn. Daar was Anna Kendrick op tegen, omdat ze vond dat het niet dat soort film was. Het publiek komt volgens haar niet naar de film vanwege hun sex appeal en ze vond dan ook dat er geen blote pakjes aan te passen hoefden te komen.

Bron: Universal Pictures

Dwayne Johnson - Rampage

In de film Rampage zou de gorilla George eigenlijk doodgaan, maar Dwayne Johnson wilde hier niets van weten! De acteur vertelt dat hij niet houdt van films met een zielig eind en stond erop dat het einde veranderd zou worden. En zo geschiedde.

Bron: New Line Cinema

Liam Neeson - A Million Ways to Die in the West

Liam Neeson werd door Seth MacFarlane gevraagd om in zijn film A Million Ways to Die in the West te spelen. Liam Neeson vond dit goed, maar had wel één voorwaarde: hij wilde dat zijn karakter een sterk Iers accent zou krijgen. Dit verzoek komt voort uit een aflevering van Family Guy (deze serie is gemaakt door Seth MacFarlane). In een aflevering zegt Peter Griffin namelijk het volgende: "'Stel je voor dat Liam Neeson in een western zit. Haha! Met dat grappige accent van hem." Liam Neeson is dit nooit vergeten en zei in een interview het volgende: "Toen Seth me belde om te vragen of ik de film wilde doen, zei ik: 'Ik doe het op voorwaarde dat ik het met een heel sterk Iers accent doe.' Daarin stemde hij toe." En zo is Liam Neeson mét een Iers accent in A Million Ways to Die in the West terechtgekomen!

Bron: RGB Media

Prince - New Girl

Prince heeft zelf contact gezocht met de makers van New Girl om mee te spelen in een aflevering. De zanger was namelijk een groot fan van de serie én van de relatie tussen Nick en Jess. Uiteraard werd het goedgekeurd dat Prince een cameo zou krijgen en de aflevering zelf zou zich afspelen rond een feest van Prince. In het eerste script zouden de Kardashians aanwezig zijn op dat feestje. Wat de makers echter niet wisten is dat Prince het juist helemaal niet goed met de Kardashians kon vinden! Een van de mensen van Prince vroeg 'wie zijn de beroemdheden? Ik hoop niet dat het een van de Kardashians is'. Hierna werd al snel het script aangepast. Wel hadden de Kardashians hun cameo al opgenomen. Toen Prince de opnames zei hij: 'Wat doen zij hier?' Waarna er tegen hem werd gezegd dat ze waren uitgenodigd voor een Prince party. Waarna Prince antwoordde: "Zij zouden nooit worden uitgenodigd voor een Prince Party." Uiteindelijk zijn de Kardashians uit de aflevering geknipt.

Bron: 20th Century Fox Television 

Alan Rickman - Robin Hood: Prince of Thieves

Alan Rickman was niet geheel tevreden met het script van Robin Hood: Prince of Thieves en besloot om samen met comediënne Ruby Wax en toneelschrijver Peter Barnes delen van het script te herschrijven in een filiaal van Pizza Express. Hij deed dit achter de rug van de scriptschrijvers om en de enige die er vanaf wist was de regisseur van de film. Alan Rickman vertelde er het volgende over: "Ik zei: 'Wil je dit script eens bekijken, want het is verschrikkelijk en ik heb goede zinnen nodig'". Uiteindelijk is daar de scène uitgekomen waarin de sheriff van Nottingham (gespeeld door Alan Rickman) om het gezelschap van twee vrouwen vraagt, de een om 10.30 uur en de ander om 10.45 uur. Ruby Wax voegde daar de zin: "And bring a friend" aan toe. De scène bleek op de set een groot succes te zijn en is uiteindelijk in de film terecht gekomen. 

Dacre Montgomery - Stranger Things

In het tweede seizoen van Stranger Things werd het karakter Billy geïntroduceerd, de nieuwe bad guy. Echter wilde de acteur die hem speelde ook wat diepgang laten zien in het karakter. Hij vindt namelijk dat iemand niet alleen maar slecht is en dus vroeg hij aan de makers van Stanger Things of zijn karakter in het tweede seizoen een confrontatie met zijn vader kon krijgen. In die confrontatie is een ruzie tussen Billy en zijn vader te zien over waar zijn stiefzus Max is. Ook in het derde seizoen vroeg Dacre Montgomery om een verandering in het script. Hij wilde dat het publiek namelijk zijn relatie met zijn biologische moeder zou zien. Ook hieraan werd gehoor gegeven door de makers en door middel van flashbacks kregen we zijn relatie met zijn moeder te zien.

Bron: Netflix

Tom Cruise - The Mummy

In de film The Mummy had Tom Cruise veel invloed. De studio was namelijk een contractuele overeenkomst met de acteur aangegaan waarin stond dat Tom Cruise vrijwel de complete creatieve controle had. Zo bracht Tom Cruise zijn eigen scriptscrhijvers aan boord en zorgde hij voor de marketing campagne van de film. Helaas was de film geen groot succes. De film heeft slechte kritieken ontvangen en heeft de studio uiteindelijk 95 miljoen dollar verloren. 

Bron: Universal Pictures

Michelle Rodriguez - The Fast and the Furious

In de eerste The Fast and the Furious film zou Letty, het karakter van Michelle Rodriquez, eigenlijk vreemdgaan met Brian O'Conner, terwijl ze een relatie had met Dominic Toretto. Michelle Rodriguez vond deze verhaallijn vreselijk en ze gaf aan dat ze niet vreemd kon gaan voor het oog van een miljoen mensen. Ze wilde zelfs ermee stoppen als deze verhaallijn in het uiteindelijke script terecht zou komen. Vin Diesel (die de rol van Dominic Toretto speelt) was het met Michelle Rodriguez eens en wist de studio om te praten om de verhaallijn aan te passen. 

Bron: Universal PicturesBron: Buzzfeed, Digital Spy, EW.com.

Lees ook: 10 bekende acteurs die uit films zijn geknipt

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen