Fantheorieën waardoor je deze fantasyfilms wilt herkijken

Filmliefhebbers zullen het beamen: binnen het fantasygenre zijn een heleboel geweldige films gemaakt. En met name duistere fantasy is al jarenlang favoriet. Van prachtige landschappen en interessante personages tot fantastisch bedachte plots. Fantasy is en blijf populair. En het is dan ook niet verwonderlijk dat fans met de gekste theorieën komen over onbeantwoorde vragen in de films of  bijzondere karaktereigenschappen van personages. Wij hebben een aantal vreemde theorieën op een rijtje gezet!

1. Edward Scissorhands is eigenlijk een robot

Is het een mens, een robot, een monster van Frankenstein? Edward Scissorhands, in de gelijknamige film Edward Scissorhands, is een bijzonder type. Sommige fans zijn ervan overtuigd dat hij een robot is omdat hij 1) niet ouder wordt; 2) hij te verbeteren is met nieuwe onderdelen en 3) omdat we de blauwdrukken van de uitvinder te zien krijgen waaruit blijkt dat Edward ontstaan is als ‘Cookie factory robot’… Wat hij ook is; onze harten heeft hij wel gestolen.  

Bron: 20th Century Fox

2. Het plan van Winifred in Hocus Pocus was om van haar zussen af te komen.

Heb jij ook zo genoten van deze drie heksen in Hocus Pocus? Wat denk je dan van deze fantheorie?

Wanneer de Sanderson-zussen hun tweede toverdrankje maken, is Winifred de enige die haar tong in het drankje stopt. Bij het eerste drankje stopten de drie zussen er iets van hen alle drie in, maar als nu alleen Winifred er iets van zichzelf instopt, zou dat betekenen dat het drankje alleen op haar werkt. Wanneer Max de enige overgebleven portie van het drankje drinkt, is Winifred de enige die zijn ziel neemt. De andere twee zussen zijn te ver weg om ervan te kunnen profiteren, zij moesten elkaars handen vasthouden om de energie in zich op te nemen. Dat zou kunnen betekenen dat Winifred hem voor zich zelf wil en alleen gefocust is om genoeg binnen te krijgen om de volgende dag te overleven...

Bron: Buena Vista Pictures

3. Maleficent is geen volledige fee

Maleficent zou half mens, half fee zijn, geboren uit de vorige beschermer van Moors — een fee — en de vorige koningin (Aurora’s grootmoeder). Dit zou van Maleficent de biologische tante van Aurora maken en haar wettige voogd na het overlijden van haar ouders. Dus als zij Aurora’s tante is, kan ze ook haar goede fee zijn, of een wettig voogd van een kind wanneer de ouders voortijdig om het leven komen.

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures

4. Emily uit Corpse Bride is verwant aan Victoria 

In de film Corpse Bride is Emily de tante van Victoria Everglot, de verloofde van Victor van Dort. Meer specifiek: Emily is de jongere zus van Maudeline Everglot, Victoria’s moeder. Dit verklaart waarom Vicotria en Emily zoveel overeenkomsten hebben.

Bron: Warner Bros. Pictures

5. Door het drinken van het levenssap in The Dark Crystal sterf je juist

Het drinken van het drankje maakt je jonger zo lang het actief is, maar wanneer het uitgewerkt is, word je versneld ouder. In de film The Dark Crystal zie je dat de Skeksis levenssap van andere wezens drinken om hun eeuwige jeugd te behouden. Of eigenlijk mag alleen de keizer van de Skeksis drinken. Maar wanneer we kennis met hem maken, is hij stervende. Dus hoe kan dat als juist hij van zoveel levenssap mag genieten? De theorie: hoewel het sapje tijdelijke jeugd geeft, krijgt het lichaam alleen maar meer tegenslag. Daarnaast zou het levenssap van een Podling minder krachtig zijn dan het sap van een Gelfling. Aangezien de leider alleen maar het sap van Podlings kon drinken, werd hij de gebroken persoon die hij is…

Bron: Universal Pictures

6. Strickland leeft verder zonder stem in The Shape of Water

Strickland gaat niet dood, maar gaat voortaan stom door het leven…

In de film zien we hem namelijk niet sterven. We zien alleen een visserman zijn luchtpijp doorsnijden, wat, als het snel behandeld wordt, niet dodelijk hoeft te zijn. De verwonding kan echter wel de stembanden doorsnijden en een persoon dus ‘stom’ maken.

Bron: Fox Searchlight Pictures

7.  Albus Perkamentus is eigenlijk Ron Wemel

Natuurlijk mag Harry Potter niet in dit rijtje ontbreken! Ontelbare theorieen zijn er over deze films gemaakt. Een daarvan is de volgende.

Perkamentus zou een Ron Wemel uit de toekomst zijn… Perkamentus weet namelijk altijd wat Ron uitspookt, ze hebben veel gelijkenissen, zoals een litteken op dezelfde knie en een grote voorliefde voor snoepjes en de kaarten van de chocokikkers. En de theorie gaat nog verder. In Harry Potter en de steen der wijzen ziet Perkamentus zichzelf een paar sokken vasthouden in de spiegel van Neregeb. En dat is precies waar Ron een hekel aan heeft… de kerstsokken van zijn moeder...

Bron: Warner Bros. 

Bron: Ranker

Lees ook: YA fantasy boeken series

 

Nieuwste artikelen

  • Dit is wat we weten over de serie Wednesday + trailer

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen