YA fantasy boeken series

Gaat jouw hart sneller kloppen van vampieren, demonen, magie, weerwolven, tovenaars en draken? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij hebben namelijk de beste YA fantasy boeken series in het Nederlands op een rijtje gezet. Deze YA fantasy boeken series wil je achter elkaar doorlezen, omdat alles of een groot gedeelte ervan al is verschenen. 

Twilight - Stephenie Meyer

Wanneer Isabella Swan, haar vrienden noemen haar Bella, naar het regenachtige Forks verhuist, ontmoet ze de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen. Edward is anders dan de meeste jongens van haar leeftijd. Hij heeft een krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en het lijkt soms alsof hij uit een andere tijd komt. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten om achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat.

De Twilight Saga bestaat uit de volgende boeken: 

Twilight 

- Nieuwe Maan

- Eclips 

- Het korte tweede leven van Bree Tanner (Novelle)

- Morgenrood

YA Fantasy boeken seriesBron: Van Goor

Shadowhunters - Cassandra Clare

De Shadowhunters-serie van Cassandra Clare is één van de grootste YA fantasy boeken series die hiertussen staat. Een groot gedeelte is al in het Nederlands vertaald en wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Kronieken van de Onderwereld:

Clary is 15 jaar en woont met haar moeder in New York. Al snel wordt Clary's moeder ontvoerd en komt Clary achter een groot familiegeheim. Voordat Clary geboren werd behoorde haar moeder tot de schaduwjagers. Om haar moeder te kunnen redden moet Clary langzaam doordringen in de wereld van de schaduwjagers. Maar de schaduwwereld blijkt verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden uiteindelijk lukken om haar moeder te redden?

- Stad van Beenderen

- Stad van Vuur

- Stad van Glas

- Stad van Gevallen Engelen

- Stad van Verloren Zielen

- Stad van Hemelse Vlammen

YA Fantasy boeken seriesBron: The House of Books

De Helse Creaties:

De Helse Creaties gaat vooraf aan de Kronieken van de Onderwereld en begint op het moment dat Tessa's leven in New York in 1878 plotseling verandert als haar voogdes sterft. Ze vertrekt naar Londen om bij haar broer te gaan wonen, maar voordat ze daar aankomt wordt ze ontvoerd door de Zwarte Zusters. Zij dwingen haar zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de schaduwjagers brengt.

- De Ijzeren Engel

- De Ijzeren Prins

- De Ijzeren Prinses

YA Fantasy boeken seriesBron: Moon

De Duistere Machten:

De Duisteren Machten-serie speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in de Stad van Hemelse Vlammen (Kronieken van de Onderwereld) af. Emma Carstairs is niet langer een meisje dat rouwt om haar ouders, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met Julian Blackthorn, haar parabatai, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers de liefde tussen parabatai?

- Vrouwe Middernacht

- Schaduwheer

- Koningin van Lucht en Duisternis

YA Fantasy boeken seriesBron: Moon

Vloeken uit het verleden: 

In deze nieuwe serie van Cassandra Clare (i.s.m. Wesley Chu) volgen we Magnus Bane en Alec Lightwood op hun reis rond de wereld. Maar als het stelletje in Parijs is beland, wordt hun vakantie verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken over de hele wereld. Een sekte die Magnus ooit heeft opgericht. Blijkbaar. Een keer. Als grap. Het is aan Magnus en Alec om ervoor te zorgen dat hier een einde aan komt, en ze zullen elkaar compleet moeten vertrouwen om dat voor elkaar te krijgen.

- Scharlakenrode magie

- Helderwitte macht

- The black volume of the dead (Engels, nog niet uitgebracht)

Bron: Moon

Losse boeken:

Naast de bovenstaande series heeft Cassandra Clare ook nog een aantal losse boeken geschreven. In De Kronieken van Bane vind je 10 losse verhalen uit het leven van Magnus Bane en in Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers volgen we het verhaal van Simon na de gebeurtenissen in de Stad van Hemelse Vlammen. In Schimmen van de schaduwmarkt lezen we 10 korte verhalen over broeder Zacharias.

- De Kronieken van Bane

- Kronieken van de Academie van Schaduwjagers

Schimmen van de schaduwmarkt

Bron: Moon

Magisterium - Cassandra Clare

Bijna alle kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Maar Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie, tovenaars, de Ijzerproef en het Magisterium. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Hij doet zijn best om het niet te halen, maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben. De IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan...

De Magisterium-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- De ijzerproef

- De koperen vuist

- De bronzen sleutel

- Het Zilveren Masker

- De Gouden Toren

YA Fantasy boeken seriesBron: Moon

Academicus Vampyrus - Richelle Mead

Lissa Dragomir is de prinses van de Moroi. Zij is een sterfelijke vampier die verbonden is met de magie van de aarde. Rose is de beste vriendin van Lissa en zij is een dhampier. Het is haar taak om Lissa te beschermen tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken. Uit angst zijn zij weggelopen van de Academie van St. Vladimir, maar helaas worden ze twee jaar later opgepakt en teruggebracht. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen...

De Academicus Vampyrus-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Academicus Vampyrus

- Ijskoud

- Schaduwkus

- Bloedbelofte

- Geestesband

- Offergave

ya fantasy boeken seriesBron: Moon

De wrede prins - Holly Black

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame. Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

De wrede prins-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- De wrede prins

- De gevallen koning

- De verbannen koningin

Bron: Boekerij

Hof van Doorns en Rozen - Sarah J. Maas

Als Feyre aan het jagen is ziet zij een immens grote wolf en schiet hem neer. Honger haalt namelijk het slechtste in iemand naar boven. Wat zij niet weet is dat zij hier een hoge prijs voor moet betalen. Het is namelijk geen gewone wolf, maar een Elfide. Niet veel later verschijnt er een beest voor haar deur om vergelding op te eisen. Hij neemt haar mee naar Prythian. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder een Hoge Fae is uit het Lentehof en dat hij Tamlin heet. Haar vijandige gevoelens voor Tamlin veranderen in een vurige passie! Hier zie je duidelijk de elementen van het sprookje naar voren komen. De personages worden beiden ontvoerd en meegenomen naar een kasteel. Ze zitten niet echt opgesloten, maar kunnen ook niet weg.

De Hof van Doorns en Rozen-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Hof van Doorns & Rozen

- Hof van Mist & Woede

- Hof van Vleugels & Verwoesting

- Hof van Ijs & Sterren (Novelle)

- Hof van zilveren vlammen

Ya fantasy boeken seriesBron: Best of YA

De Glazen Troon - Sarah J. Maas

Celaena wordt voor de belangrijkste keuze van haar leven gesteld. Ze moet óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Al snel worden de deelnemers van het toernooi een voor een op gruwelijke wijze vermoord. Celaena blijkt dus niet alleen voor haar vrijheid te vechten, maar ook voor haar leven.

De glazen troon-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- De glazen troon

- De donkere kroon

- Erfgenaam van vuur

- Koningin van de schaduw

- Rijk van stormen

- Toren van de dageraad

- Koninkrijk van as

ya fantasy boeken seriesBron: Boekerij

Angel Fall - Susan EE

De macht van de wereld ligt in de handen van de engelen van de apocolyps, nadat zij deze hebben overgenomen. Er heerst hierdoor angst en chaos in de wereld. Als het kleine zusje van Penryn wordt ontvoerd door deze engelen, zet zij alles op alles om haar te redden. Tot haar grote weerzin kan ze alleen geholpen worden door een engel zonder vleugels, Raffe. Kunnen zij samen haar zusje en de wereld redden? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

De Angel Fall-serie bestaat uit de volgende boeken: 

Penryn en het einde der dagen

Penryn en de nieuwe wereld

Penryn en het gevecht om hemel en aarde

ya fantasy boeken seriesBron: Luitingh Sijthoff

Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl

Lena Duchannes is geen normaal tienermeisje, ze probeert wanhopig haar macht te verbergen. Ze heeft namelijk te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuist, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn.

De Beautiful Creatures-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Betoverd

- Vervloekt

- Chaos

- De aflossing

ya fantasy boeken seriesBron: The House of Books

Fallen - Lauren Kate

De mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori trekt meteen de aandacht van Luce Price. Hij komt haar heel bekend voor en hij is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe getrokken en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden…

De Fallen-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Fallen

- Kwelling

- Passie

- Fallen in Love (Novelle)

- Extase

- Schuld (Novelle)

ya fantasy boeken seriesBron: Van Goor

Hush Hush - Becca Fitzpatrick

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Maar zodra ze Patch ontmoet maakt ze de ene fout na de andere. Eerst wordt ze verliefd op hem en het gaat van kwaad tot erger. Patch heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

De Hush Hush-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Hush Hush

- Crescendo

- Stilte

- Finale

ya fantasy boeken seriesBron: Moon

Mortal Engines - Phlip Reeve

Duizenden jaren geleden is na de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis. De mensheid heeft zich daarna op een opmerkelijke manier aangepast en er is een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen. Tom, afkomstig uit één van de lagere bevolkingsgroepen van Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen.

De Mortal Engines-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Mortal Engines

- Predator's Gold

- Infernal Devices

- A Darkling Plain

ya fantasy boeken seriesBron: Van Goor

Nimmernacht - Jay Kristoff

Mia Corvere is 10 jaar oud als zij haar familie verliest en te horen krijgt dat zij voorbestemd is om koninkrijken te vernietigen. Zes jaar later zet Mia, dat is opgegroeid in de schaduwen, haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken; de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor. Mia heeft machtige vijanden, en het zal niet makkelijk worden op bij hen in de buurt te komen. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia van zichzelf een wapen maken. Ze moet zich bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben.

De Nimmernacht-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Nimmernacht

- Godsgraf

- Duistere dageraad

ya fantasy boeken seriesBron: Luitingh Sijthoff

Percy Jackson - Rick Riordan

Percy Jackson staat op het punt om van school gestuurd te worden. Het is niet de eerste keer en op dit moment niet zijn grootste probleem. Hij heeft namelijk ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god, Poseidon. Al snel wordt de bliksemschicht van Zeus gestolen. Percy en zijn vrienden hebben tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus te stoppen. Gaat hen dat lukken?

De Percy Jackson-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- De bliksemdief

- De zee van monsters

- De vloek van de titaan

- De strijd om het labyrint

- De laatste Olympiër

ya fantasy boeken seriesBron: Unieboek | Het Spectrum

Rode Koningin - Victoria Aveyard

Mare Berrens is 17 jaar en leeft in een wereld waarin mensen zilver of rood bloed hebben. Als je gezegend bent met zilver bloed dan beschik je over bovennatuurlijke krachten. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden en dat betekent dat zij voorbestemd zijn om de elite van Zilveren te bedienen. Als de beste vriend van Mare plotseling in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave, een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken, omdat haar bloed rood is…

De Rode Koningin-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Rode koningin

- Zwaard van glas

- Koningsval

- War Storm (Engels)

ya fantasy boeken seriesBron: Cargo

Tearling - Erika Johansen

Op de dag dat prinses Kelsea Glynn 19 jaar wordt, begint ze aan een gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze vroeger geboren is. Ze komt namelijk haar kroon opeisen. De heerschappij van Kelsea's oom, een marionet van de Rode Koning, moet stoppen. Hij tiranniseert al decennia lang het buurland, Mortmesme. Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt...

De Tearling-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- De kroon van de Tearling

- De invasie van de Tearling

- Het lot van de Tearling

ya fantasy boeken seriesBron: Boekerij

Caraval - Stephanie Garber

Scarlett en Donatella zijn bang voor hun wrede vader en besluiten om het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen te ontvluchten. Helaas kunnen ze dit niet alleen en worden ze geholpen door de knappe, maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen...

De Caraval-serie bestaat uit de volgende boeken: 

Caraval

Meester Legende

Finale

ya fantasy boeken seriesBron: Luitingh Sijthoff

Eragon - Christopher Paolini

Eragon is een doodgewone boerenzoon totdat zijn leven opeens verandert als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Eragon is eerst nog blij met de steen, maar helaas wil geen enkele handelaar de steen van hem kopen. Maar op een dag komt Eragon erachter dat de blauwe steen een geheim bevat en is hij getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Plotseling worden er in Carvahall vreemde bezoekers gezien, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow helemaal wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. 

De Eragon-serie bestaat uit de volgende boeken: 

Eragon

- Oudste

Brisingr

- Erfenis

De drietand, de heks en de draak

ya fantasy boeken seriesBron: Boekerij

Summoner - Taran T. Matharu

Fletcher dacht dat hij een gewone smidsleerling was, maar op een dag ontdekt hij dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen. Samen met zijn demon Ignatius reist hij af naar de Vocans Academie. Hier worden leerlingen getraind om een summoner te worden. Op de Vocans Academie leren zij hun gaven te hanteren, zodat ze die kunnen gebruiken in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning.

De Summoner-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- De Nieuweling

- De Edele

- De Strijdmagiër

- De Outcast (prequel)

ya fantasy boeken seriesBron: Best of YA

Seeker - Arwen Elys Dayton

In Seeker volgen we het verhaal van Quin Kincaid. Jarenlang heeft zij een intensieve training ondergaan om, zoals zij denkt, het nobele doel van een eerbiedwaardige Seeker na te streven. Pas wanneer het te laat is, ontdekt ze dat ze de oude artefacten en de heilige kennis niet voor iets nobels zal gebruiken maar om een moordenaar te worden. Quin doet er alles aan om haar vreselijke lot te ontlopen, maar ze zal er niet aan kunnen ontkomen. In een allesbeslissende strijd hoog boven Londen biedt ze het hoofd aan oude en nieuwe vijanden en zal ze haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

De Seeker-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Seeker

- Traveler

- Disruptor

ya fantasy boeken serieBron: Van Goor

The Lunar Chronicles - Marissa Meyer

The Lunar Chronicles speelt zich af in de toekomst, waar mensen en androïden samen leven in Nieuw Peking. Er heerst een vreselijke plaag waar veel mensen aan dood gaan, hun enige hoop is Cinder. Zij is een cyborg en een getalenteerde monteur. Maar hierdoor is ze wel een tweederangsburger. Cinder heeft een mysterieus verleden en haar stiefmoeder is vreselijk. Op een dag verschijnt de knappe prins Kai in haar leven en bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

The Lunar Chronicles-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Cinder

- Scarlet

- Cress

- Levana

- Winter

- Alle Sterren

- IKO

- IKO: Opstand

ya fantasy boeken seriesBron: Blossom Books

De Grisha - Leigh Bardugo

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. 

De Grisha-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Schim & Schaduw

- Dreiging & Duisternis

- Val & Verlossing

ya fantasy boeken seriesBron: Blossom Books

De Kraaien - Leigh Bardugo

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in z'n eentje... Kaz verzamelt een team om zich heen. Hun reis leidt dwars door vijandig Fjerda en ze worden niet alleen belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. En tussendoor moeten ze proberen om elkaar niet te vermoorden.

De Kraaien-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- List & Leugens

- Kraai & Koninkrijk

ya fantasy boeken seriesBron: Blossom Books

Lux - Jennifer L. Armentrout

In Obsidian maakt Katy kennis met haar nieuwe buurman Daemon. Deze buitengewoon aantrekkelijke jongen blijkt helaas vreselijk arrogant te zijn, en ze kunnen het totaal niet met elkaar vinden. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon is namelijk een alien en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf.

De Lux-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Obsidian

- Onyx

- Opal

- Origin

- Opposition

ya fantasy boeken seriesBron: Zomer & Keuning

De Dark Elements - Jennifer L. Armentrout

Layla is 17 jaar en wil niets liever dan normaal zijn, maar ze heeft een gave om de ziel weg te nemen door iemand te kussen en dat maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de jongen waar ze al een eeuwigheid stiekem verliefd op is, maar die ze niet kan bereiken.  Dan ontmoet ze Roth, een knappe demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel...

De Dark Elements-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Witheet

- Steenkoud

- Ademloos

ya fantasy boeken seriesBron: HarperCollins

Wicca - Cate Tiernan

In Wicca maak je kennis met de zestienjarige Morgan en haar beste vriendin Bree. Morgan vindt zichzelf een lelijk eendje naast Bree en geen enkele jongen heeft oog voor haar. Als Cal Blaire op school komt, zijn de rollen ineens omgedraaid. Hij heeft het lichaam van een jonge god en is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt. Op een feestje introduceert hij haar in Wicca en die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden.

De Wicca-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Boek der schaduwen

- De heksenkring

- Heksenbloed

- Zwarte magie

- Ontwaken

- Behekst

- Noodkreet

- Erfgoed

- Conflict

- Zoeker

- Oorsprong

- Eclips

- Afrekening

- Lotsbestemming

- Nachtkind

ya fantasy boeken seriesBron: Boekerij

Iron Fey - Julie Kagawa

In de Iron Fey-serie komt Meghan, een heel gewoon zestienjarig meisje, erachter dat ze de dochter is van een elfenkoning. In het begin gelooft ze daar natuurlijk helemaal niks van, totdat haar broertje ontvoerd wordt door gevaarlijke wezens, die haar zo het magische rijk Nimmernimmer proberen binnen te lokken... Al snel komt Meghan terecht in een onbekende, zeer gevaarlijke wereld waar ze al haar pas ontdekte magische krachten nodig zal hebben om te overleven. 

De Iron Fey-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- De IJzerkoning

- De IJzerprinses

- De IJzerkoningin

- De IJzerprins

- De IJzerlegendes

ya fantasy seriesBron: Herlequin

Schaduw van de vos - Julie Kagawa

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen...

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken én tegelijkertijd verborgen kan houden. Tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol.

De Schaduw van de vos-serie bestaat uit de volgende boeken

- Schaduw van de vos

- Ziel van het zwaard

- Nacht van de draak

Bron: Harper Collins

Het huis van de nacht - P.C. Cast

Het leven van de zestienjarige Zoey is zwaar. Haar moeder is getrouwd met een loser van een stiefvader en haar vriendje drinkt liever bier en chilt met zijn maten. Maar dit alles valt in het niet als blijkt dat ze uitverkoren. Haar leven zal voorgoed veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je…

Het huis van de nacht-serie bestaat uit de volgende boeken: 

- Verkozen

- Verraden

- Uitverkoren

- Ontembaar

- Onveilig

- Verleiding

- Verbrand

- Ontwaakt

- Voorbestemd

- Verborgen

- Onthuld

- Verlost

ya fantasy boeken seriesBron: Boekerij

Wat zijn jouw favoriete YA fantasy boeken series?

Lees ook: De langste fantasy boeken series

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 x de leukste filmseries

Zoek in artikelen