Seizoen 3 van Too hot to Handle is erger dan ooit

We kennen de programma’s allemaal wel: Love Island, Temptation Island, De Villa… Zet een tiental vrijgezelle jongeren bij elkaar in een paradijselijk resort en het is een kwestie van afwachten totdat er iets gebeurt. Maar waar dit voor de een een guilty pleasure is om naar te kijken, is er ook een hoop om te doen. Grensoverschrijdend gedrag is vandaag de dag het onderwerp van gesprek, #MeToo is bij iedereen wel bekend, maar daar lijken de makers van Too hot to handle niet zo mee te zitten. Het derde seizoen, met tien nieuwe vrijgezellen, lijkt dit keer zelfs erger dan ooit te zijn...

Na het succes van de eerste twee seizoenen kon het natuurlijk niet anders dan dat er een derde seizoen van Too hot to handle zou volgen. De populaire datingshow waarin tien knappe vrijgezellen seks zullen moeten opgeven om 10.000 dollar te winnen, is immens populair. Verbreken ze de regels? Dan gaat het te winnen bedrag naar beneden. Dat dit de nodige drama oplevert is onnodig om te zeggen. Maar de jongemannen van dit jaar weten de grens dit jaar wel erg vaak op te zoeken.

Laten we wel wezen: we weten allemaal dat deze vrijgezellen niet de ideale schoonzonen zijn die gezellig met een kopje thee op de bank gaan zitten kletsen en geen problemen veroorzaken. Ze zijn jong en willen wat. Maar de deelnemers van dit jaar zijn zo mogelijk nog erger dan in de eerdere seizoenen. Laten we eens een kijkje nemen.

PAS OP BEVAT SPOILERS

Een beetje respect graag

We weten allemaal dat de show draait om het feit dat de deelnemers nooit de verleiding tot seks kunnen weerstaan. Maar de manier waarop sommigen openlijk en zonder schaamte vrouwen objectificeren, moet genoemd worden. Al vanaf het begin wordt het duidelijk dat Stevan, Patrick en Harry hun oog hebben laten vallen op Georgia. De twee eerstgenoemden gaan over tot een ‘goed gesprek’ over dat de beste man haar voor zich mag winnen, en hoe een van hen haar op het einde moet krijgen. Maar, hallo… zijn we vergeten dat Georgia hier ook nog wat over te zeggen heeft? De optie dat ze geen van beiden wil bestaat in hun ogen kennelijk niet. May the best man win is in veel gevallen een mooi idee, maar in het geval van deze twee onbehouwen kinderen is het niet meer dan een ordinaire uitspraak.

Bron: Netfix

Waar twee vrouwen zoenen...

Maar waar je dacht dat het respect voor vrouwen met het voorgaande geval al diep gezonken was, slaat de volgende situatie echt alles.

In aflevering twee besluit Georgia te laten zien dat ze zelf haar keuzes maakt als het gaat om de rare kwartet-liefdesverhouding waarin ze zich bevindt. Dit doet ze door Izzy te zoenen, waar ze in eerste instantie de boosheid bij de mannelijke vrijgezellen mee opwekt omdat die beboet worden door haar actie. Ze willen weten wie de regels heeft overtreden en daarmee geld uit de pot haalt. Maar zodra ze weten dat het om twee vrouwen gaat, zijn ze ineens verdrietig dat ze het niet hebben kunnen zien Kom op jongens… zijn jullie nou serieus zo onvolwassen en bekrompen? Stefan verandert letterlijk zijn mening van boos zijn naar: dat is geil. Hij is ‘into that stuff’ en houdt ervan. Niet veel later hebben Stevan en patrick wederom een ‘goed gesprek’, waarin Stevan toegeeft dat hij nu alleen nog boos is omdat hij had willen kijken en Patrick zijn mening deelt. Dit is toch te erg voor woorden? Het is gewoon ongemakkelijk om te zien hoe Patrick zijn tong uitsteekt en openlijk zijn fetisj voor twee zoenende vrouwen laat horen. Ja vrouwen zoenen, en nee het is niet voor mannelijk plezier! 

Bron: Talkback

De meest ironische naam ooit

Over volwassen zijn gesproken... Robert moet toch echt voor de grap zijn naam hebben veranderd naar Truth, want als hij iets niet is, dan is het wel oprecht. Hij hield zowel Jaz als Izzy aan het lijntje door tegen allebei te zeggen dat hij geïnteresseerd was en ze een klik hadden. En oké, dat is niet de eerste keer dat een man zoiets doet, maar recht voor de andere haar neus? In een programma waar iedereen meekijkt? Is misschien niet zo handig... Maar het recht zegeviert en hij werd door allebei afgewezen.

Bron: Netflix

Regels overtreden maakt rijk

En laten we het tot slot hebben over Nathan: degene die verreweg de meeste regels heeft overtreden. Hij toonde totaal geen respect voor het hele proces waar hij in zat en werd zelfs uit de show gezet, maar kreeg een tweede kans. Hij kreeg vervolgens een heldenonthaal en werd toen een van de finalisten die nog kans maakten op de geldprijs - de prijs die dankzij hem vele malen lager is geworden. Toont dit nu niet gewoon dat hij dus werd beloond voor zijn acties? Oké, hij heeft Holly verteld dat hij van haar houdt (als we dat echt moeten geloven), maar Lana roept continu dat daden meer zeggen dan woorden, en zijn enige acties waren het overtreden van de regels. Wij geloven nooit dat hij plots veranderd is, laat staan dat hij 90.000 dollar verdient voor wat hij allemaal heeft gedaan.

Bron: Netflix

Hoe 'leuk' dit soort programma's ook zijn om naar te kijken, een guilty pleasure voor velen, het geeft dit type mannen wel de kans om hun bizarre, onrespectvolle gedrag richting vrouwen in stand te houden. De gedachte achter het programma is vast goed bedoeld. Maar kom op, we weten allemaal dat dit soort types zich daar nooit aan houden, en doen ze dat wel, dan is het slechts tijdelijk. En we snappen het, dat is het doel van het programma, mooie televisie maken. Maar of dat doel ook moet meewerken aan het in stand houden van #MeToo, daar zijn de meningen toch echt over verdeeld...

 

Lees ook: Zo worden seksscènes in films gemaakt

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Waarschuwing aan alle vrouwenmensen op Chicklit.nl: lezen op eigen risico ;-)…

  • Recensie: Dubbelspel

  • Share & win: The Fame Game

  • Dit gaat er gebeuren in Temptation Island aflevering 10

Zoek in artikelen