• onze waardering

Verliefd op Ibiza (DVD) RECENSIE

Het kostte dit keer wat denkwerk om het aantal hartjes toe te kennen aan deze film. Objectief gezien zijn er wat dingen niet helemaal oké aan Verliefd op Ibiza. De voorspelbaarheid is groot, sommige rollen lijken wat overbodig en bepaalde verhaallijntjes krijgen duidelijk meer aandacht dan andere. Maar aan de andere kant: dat weet je van tevoren als je de loopbaan van deze regisseur, acteurs en actrices een beetje gevolgd hebt de afgelopen jaren. Je weet van tevoren wat je krijgt en daarin word je beslist niet teleurgesteld! Wat dat dan is? Een ‘verstand op nul, blik op oneindig-film’ vol zon, zee, muziek, romantiek en probleempjes die gelukkig allemaal tot een goed einde komen. Gegarandeerd heb je na het kijken van deze dvd het ultieme zomergevoel en vakantiekriebels.

Velen hebben de film, toen deze in de bioscoop verscheen, afgekraakt. Toch hebben meer dan 175.000 bezoekers de film gezien waardoor deze de gouden-film-status kreeg. In Verliefd op Ibiza bestaat een groot deel van de cast uit soap-acteurs, waardoor het je soms aan een lange zomerse aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden doet denken. Dit wordt wel goedgemaakt doordat er ook wat acteerkanonnen met jarenlange ervaring naar het eiland zijn afgereisd. Ik heb me niet geërgerd aan het acteerwerk omdat mijn verwachtingen al een beetje naar beneden waren bijgesteld. En als je eerdere films van Johan Nijenhuis zoals Costa leuk vond, is dit helemaal jouw film!

Zoals we dit ook al van enkele andere films kennen, spelen er in Verliefd op Ibiza verschillende liefdesverhalen door elkaar, die uiteindelijk allemaal samen komen. Wat het deze keer anders maakt, is dat alle generaties vertegenwoordigd zijn! Ook worden er taboes doorbroken, zoals een relatie met een flink leeftijdsverschil. Verder is er topvoetballer Kevin met zijn vriendin slash topmodel van wie hij twijfelt of zij de ware is. En pakken drie dochters de band met hun vader Lex weer op.

Kortom: kijk niet met een al te kritische blik, maar geniet van de zonnige romantische sfeer en niet te vergeten de muziek van Armin van Buuren!

Houd jij van luchtige films zoals deze, of heb je toch liever wat meer diepgang?

Verliefd op Ibiza

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers twintig willen zijn en de twintigers de weg kwijt zijn, raakt een ensemble van personages verliefd op elkaar, en op Ibiza. Een feel-good film voor alle leeftijden vol humor, avonturen en menselijke inzichten. Met hoofdrollen voor Jan Kooijman, Kim Feenstra, Sanne Vogel, Simone Kleinsma, Rick Engelkes, Gigi Ravelli, Jim Bakkum, Marly van der Velden, Lone van Roosendaal, Marius en Jasper Gottlieb en DJ Armin van Buuren.

  Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ's en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourverjaardag te organiseren dan daar?

  Dertien mensen, vier verhalen en één eiland. Iedereen komt met een eigen plan naar Ibiza. Maar wat blijkt: in essentie staat iedereen voor dezelfde uitdaging. Op lichtvoetige en komische wijze ondervinden vier koppels het universele verlangen iets te zijn wat niet -of niet langer- haalbaar is, en zullen ze moeten uitzoeken wat daar voor in de plaats komt.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Verliefd op Ibiza:

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Zoek in artikelen