• onze waardering

Recensie: A Cure For Wellness RECENSIE

De nieuwe psychologische thriller van Gore Verbinski, A Cure For Wellness, volgt de ambitieuze Lockhart (Dane DeHaan) die als opdracht om zijn baas uit een mysterieus kuuroord te halen. Zijn baas, Pembroke, schreef een vreemde brief naar zijn werk en de onderdirecteuren namen hier geen genoegen mee.

Lockhart gaat nuchter naar dit kuuroord, hij lijkt niet gek te krijgen, maar al snel krijgt hij hoogte van de angstaanjagende geheimen van de directeur van het kuuroord (Jason Isaacs). Wanneer hij steeds verder lijkt af te takelen en zelfs de symptomen krijgt die de rest van het kuuroord ook schijnen te hebben, heeft hij alleen de mysterieuze Hannah (Mia Goth) om hem bij de les te houden.

Natuurlijk staan films van Gore Verbinski (bekend van onder andere The Ring en twee Pirates Of The Carribean-films) beschreven als sterke, goed geregisseerde films. Dit geeft A Cure For Wellness meteen een groots imago. Niets is minder waar. De film zit enorm sterk in elkaar: het verhaal zit sterk in elkaar en blijft de hele film door boeien. Het mysterie druipt van het scherm af en op verschillende momenten zit je als kijker met je handen in het haar (of voor je ogen!) door de toenemende spanning.

Wat hierbij ook erg heeft geholpen, is het fenomenale acteerwerk van de (hoofd)personages. Zij maken het mogelijk dat de kijker volledig in het verhaal gezogen wordt. De wereld om de televisie heen lijkt vergeten te worden en soms voelt het zelfs alsof je zelf rondloopt in het kuuroord.

Binnen no-time vraag je je af wat waar is van de verdenkingen die Lockhart heeft of dat dit zijn hersenen zijn die zelf een spelletje aan het spelen zijn. Je gaat alles wantrouwen, zowel mensen als situaties en gebeurtenissen. Niets is wat het lijkt en het is één grote warboel in je hoofd.

Deze film is niet voor tere zieltjes: het is geen horror, maar het heeft zeker wel hints naar gruwelijke gebeurtenissen. Daarnaast is de spanning in deze film om te snijden en hier moet je als kijker tegenkunnen. De film laat je op het puntje van je stoel zitten en geeft meer vragen dan antwoorden.

Het is vreemd, beangstigend, maar steengoed en het laat je de hele avond nog nadenken over wat je eigenlijk hebt gezien. De film eindigt redelijk afgerond, al blijven er toch altijd nog wat vragen spoken. Een deel twee lijkt me verder uitgesloten, want dat zou de pret van de film bederven.

A Cure For Wellness is een steengoede psychologische thriller met angstaanjagende experimenten en mysterie op den top. De film houdt je alle minuten in spanning (en het is een lange film!) en zit laat je met vele vragen zitten. Absoluut een aanrader, één van de best in elkaar gezette films van 2017, dankzij het spannende verhaal, het fabuleuze acteerwerk en de scherpe special effects. 

A Cure For Wellness

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een ambitieuze jonge werknemer krijgt de opdracht zijn directeur van het bedrijf waar hij werkt op te halen uit een idyllisch maar mysterieus kuuroord. Het oord ligt op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen.

    Hij vermoedt al snel dat de wonderbaarlijke behandelingen van de spa niet zijn wat ze lijken.
    Wanneer hij angstaanjagende geheimen begint te ontdekken, wordt zijn geestelijke gezondheid op de proef gesteld. Hij wordt zelf gediagnosticeerd met dezelfde merkwaardige ziekte die alle gasten in het kuuroord laat verlangen naar genezing.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Bezoek de tentoonstelling van Anton Corbijn!

  • Wie is die vrouw? - Elke Geurts

  • Secret Society of Second-Born Royals is dé nieuwe prinsessenfilm op Disney+

Zoek in artikelen