• onze waardering

Recensie: Wat is dan liefde RECENSIE

Recensie: Wat is dan liefde?

Cato is een pro in haar vak en zeer ambitieus. Als echtscheidingsadvocaat combineert zij mediation om te zorgen voor een fijne scheiding voor beide partijen, en natuurlijk de kinderen. Wanneer ze aan de slag gaat bij een groot commercieel kantoor is zij degene die het bedrijf wat normen en waarden moet bijbrengen over echtscheidingen. Al gauw treft ze daar Gijs, de stereotype advocaat die zijn zakken graag vult met geld bij een ellendige vechtscheiding in de rechtbank.

Wat is dan liefde is een typische Nederlandse romcom en gelukkig worden deze de laatste jaren steeds beter. Het thema van de film is liefde, de zoektocht naar het antwoord op de vraag “Wat is dan liefde?”, en dit maakt de film ook zeker waar. Wat is dan liefde kijkt heerlijk weg en is een van de betere Nederlandse films in dit genre. De film is voorspelbaar en heerlijk zoetsappig.

De film kent twee hoofdpersonages, namelijk Cato en Gijs. Als kijker volg je vooral Cato, gespeeld door Elise Schaap. Vanuit de jeugdserie Hotnews.nl is zij uitgegroeid tot een zeer sterke actrice en dit jaar werd dat bekroond met een gouden televizier-ring voor beste actrice. Ook in deze film laat zij nogmaals zien dat zij geloofwaardig een menselijke rol neer kan zetten en dat zij humor en emotie perfect weet te combineren. Maarten Heijmans speelt de ultieme tegenpool van Cato. Deze charmante acteur kennen we natuurlijk al van onder andere Weg van jou. Ook in deze film doet hij waar hij goed in is. Hij speelt een koppige, harde kerel met een lief klein hartje van goud. Gijs is dan ook een personage om heerlijk bij weg te zwijmelen en deze acteur kan je gewoon geen genoeg van krijgen. Overduidelijk is de chemie tussen deze twee personen en de vonken springen dan ook van het scherm.

Wat is dan liefde heeft een duidelijk plot. Vanaf het begin van de film weet je waar het verhaal naartoe gaat. Echter, de route naar dit einde is zeer goed. De film is hilarisch, zodat je regelmatig hardop moet lachen. De grappen zijn scherp, goed getimed en er wordt goed geacteerd. Opvallend hierin zijn Jesse Meester als het perfecte voorbeeld van de gladde advocaat en Aiko Beemsterboer als een overtuigende en briljante puberdochter.

Al met al heeft deze film alle ingrediënten voor een vijf hartjes romcom. De cast is ijzersterk, het verhaal is leuk en komedie en romantiek hebben de perfecte balans! De film past goed in het straatje van bijvoorbeeld Zwaar verliefd en is één van de betere Nederlandse romcoms. Gegarandeerd een top avond. Kijken dus!

Recensie: Wat is dan liefde?

Wat is dan liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering.

  In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon om de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen. Ze is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het old boys network. Tot ze collega Gijs (Maarten Heijmans) ontmoet die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan, gooit Gijs graag wat olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding. Dat verdient immers een stuk beter. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Want kun je überhaupt in de liefde geloven als je van scheiden je werk hebt gemaakt?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Waar is de cast van Teen Wolf nu

 • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

 • 10 momenten die bewijzen dat Shrek geen kinderfilm is

 • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

 • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen