• onze waardering

Recensie: Lucifer - seizoen 6 RECENSIE

Recensie: Lucifer - seizoen 6

Lucifer staat op het punt om aan zijn nieuwe baan te beginnen, maar er is iets wat hem tegenhoudt. Samen met Chloë heeft hij veel plezier en hij merkt dat het lastig voor hem is om te geven om mensen die hij niet kent. Hij gaat op zoek naar een manier om meer om anderen te geven. Daarnaast hebben anderen ook moeite met hun nieuwe taken, zoals Maze en Eva. Hoe vergaat het al onze favoriete personages?

Lucifer is eindelijk terug - maar helaas voor het laatst. Het zesde en laatste seizoen is nu te zien op Netflix. In 10 afleveringen worden de verhaallijnen afgerond, waarin je kunt zien hoe het iedereen vergaat. Net als voorgaande seizoenen zit er veel humor, muziek en drama in Lucifer seizoen 6. Precies wat we gewend zijn van de Netflix serie!

Het lijkt er soms op dat de makers van de serie een beetje door hun ideeën heen waren. Waar er vorig seizoen een musical aflevering toegevoegd werd, zit in dit seizoen van Lucifer een deels geanimeerde aflevering. Dat is jammer, want het is niet nodig en voegt niet per se iets toe aan de verhaallijn. Mocht je echter van cartoons houden en altijd al hebben willen weten hoe Lucifer er als geanimeerd personage uit ziet, dan zul je het leuk vinden, maar anders is het overbodig. 

Wat heel fijn is voor fans, is dat alle personages te zien blijven en we hen blijven volgen. Ook iemand die je niet verwacht nog te zien, verschijnt in Lucifer seizoen 6 (we zeggen natuurlijk niet wie, dat zul je zelf moeten bekijken). Veel acteurs zitten al sinds het eerste seizoen in Lucifer en hebben het tot het einde toe volgehouden. Als kijkers zijn wij daar heel dankbaar voor, want zonder de acteertalenten van Tom Ellis (Lucifer), Lauren German (Chloe) en Lesley-Ann Brandt (Maze) zou de serie heel anders geworden zijn. Deze en andere personen maken Lucifer tot wat het is, en dat is een geweldige serie.

Aan de ene kant is het ontzettend jammer dat deze geweldige serie nu afgelopen is, maar de makers hebben er duidelijk goed over nagedacht hoe ze dit wilden doen. Lucifer is prachtig afgesloten en laat je als kijker achter met een warm gevoel vanbinnen. Voor iedereen die nog nooit Lucifer gekeken heeft: ga deze serie kijken, want het is een heerlijke combinatie van humor, drama, romantiek en actie. Degenen die al van de serie houden zullen wellicht weer opnieuw beginnen met kijken, want zonder Lucifer wordt het erg saai!

Recensie: Lucifer - seizoen 6

Lucifer - seizoen 6

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lucifer seizoen 6 trailer laat zien dat ons heel wat te wachten staat in het laatste seizoen. Zo wordt duidelijk dat Lucifer nog niet de plaats van God in heeft genomen. Waarom twijfelt Lucifer? Amanadiel drukt hem in de trailer op het hart dat het voor hem tijd is om de plaats van hun vader in te nemen. Maar ook zien we kort de andere karakters voorbijkomen en volgt Lucifer weer therapiesessies bij Linda. 

  Lucifer zal nog heel wat voor zijn kiezen krijgen in het laatste seizoen. We zien namelijk de engel Rory voorbijkomen die zich in de Hel bevindt en die vastbesloten is om Lucifer te doden. Verder zien we vooral kleine stukjes en beetjes, waarvan de context nog niet helemaal duidelijk is. Zo zien we Lucifer en Chloe vechten, waarbij Chloe duidelijk lijkt te winnen en het mes van Azrael op Lucifer's nek zet. Tevens eindigt de trailer met een geanimeerde scène waarin we Lucifer en Chloe als geanimeerde karakters te zien krijgen. Hoe zijn ze daar terechtgekomen? Wat heeft het te betekenen? Lucifer seizoen 6 zal daar ongetwijfeld antwoord op geven. 

  Tot slot heeft de trailer ook nog iets leuks voor ons in petto, want we krijgen Dan te zien! Waar hij zich bevindt en hoe zijn verhaallijn afloopt zullen we in het laatste seizoen te zien krijgen. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk de trailer hieronder:

Nieuwste artikelen

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

 • De verhaaltjesboom - Marianne Busser & Ron Schröder

 • Koken met kinderen: Lekker veggie - De kookhoek

 • Een vriendschap - Silvia Avallone

 • Voor het donker thuis - Riley Sager

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Recensie: De zeven zussen

Zoek in artikelen