They Shall Not Grow Old

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

  Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. 

  Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben. Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust. 

  Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.

 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: They Shall not grow old Een historische documentaire, geregisseerd door Lord of the rings maker Peter Jackson… dat is iets wat je zeker niet verwachtte. Dat is de film They shall not grow old. Dit is een zeer bijzondere documentaire over de Eerste Wereldoorlog, met als doel om de slachtoffers onder de soldaten een gezicht te geven. Het Imperial War Museum heeft een enorm archief aan beelden van de Eerste Wereldoorlog. Zij kwamen op het idee om hier een documentaire van te maken en vroegen Peter Jackson hiervoor. Het resultaat is een film vol met voice-overs, commentaar van veteranen, die hun rauwe ervaringen met de oorlog vertellen. De Engelse veteranen, die soms als 14- of 15-jarige in de oorlog gingen, vertellen puur en emotioneel over het optimisme en enthousiasme dat ze...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen