W.E.

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Engeland, 1936. De Amerikaanse Wallis Simpson (Andrea Riseborough) heeft het hart van koning Edward VIII (James D'Arcy) veroverd, maar trouwen mag niet. De Kerk laat Edward via de minister president de keus: de gescheiden Wallis óf de troon. Hij volgt zijn hart en besluit na nog geen jaar koningschap af te treden. Wereldwijd worden ze als hertog en hertogin van Windsor gezien als meest romantische koppel van de eeuw.

  Parallel aan dit verhaal loopt de romance van Wally Winthrop (Abbie Cornish) in het New York van 1998. Hoe ongelukkiger Wally zich voelt in haar eigen huwelijk, hoe groter haar obsessie wordt voor het verhaal van koning Edward. Als Sotheby's diverse eigendommen van de Windsors veilt, hoopt ze door de veilingstukken de droomromance tussen Wallis en Edward te kunnen begrijpen. Beveiliger Evgeni (Oscar Isaac), die ze daarbij ontmoet, laat haar echter inzien dat liefde niet altijd zo romantisch is als het lijkt.

 • Extra Informatie:

  - W.E. is een romantische drama, geregisseerd door Madonna
  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van W.E.:

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

In het Engeland van de jaren '30 verliest de Engelse koning Edward VIII (James D’Arcy) zijn hart aan de gescheiden burgervrouw Wallis Simpson (Andrea Riseborough). Trouwen mag niet, dus staat de jonge vorst voor een keuze: de liefde of de troon. Zijn hart wint de strijd en Edward treedt na een jaar koningschap af. Parallel aan deze romance loopt het verhaal van de New-Yorkse Wally Winthrop (Abbie Cornish) in 1998. De vrouw is intens ongelukkig in haar huwelijk. Hoe meer opgesloten ze zich voelt, hoe dieper ze in haar favoriete liefdesverhaal duikt: die van Wallis en Edward. Wanneer veilinghuis Sotheby’s diverse eigendommen van het stel veilt, is Wally elke dag in de tentoonstellingsruimte te vinden. De vrouw hoopt door de veilingstukken de droomromance tussen Wally en…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • 21 romantische series die je wil zien

Zoek in artikelen