Les Beaux Jours

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Les Beaux Jours is een vrolijke én ontroerende Franse feel good film over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden. Met een glansrol van diva Fanny Ardant (8 Femmes, Elizabeth, La Femme D’à Côté).

  Eindelijk! De aantrekkelijke tandarts Caroline (Fanny Ardant) gaat met pensioen! Haar mooiste dagen zouden nu moeten komen. Maar liefhebbende echtgenoot en dochters hebben zo hun eigen bezigheden en Caroline blijft zitten met zeeën van tijd. Wat te doen? Ze besluit een kijkje te nemen bij de plaatselijke seniors club, maar kan daar haar draai niet vinden. En zó oud als die mensen daar is ze toch niet?

  Caroline besluit het heft in eigen handen te nemen en actief een tweede jeugd te beleven. Ze neemt een minnaar, een jonge adonis van bijna dertig jaar jonger. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen. Maar wanneer de affaire wordt ontdekt – en iedereen uiterst begripvol reageert – is de spanning er snel van af.

  Voor Caroline is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de dingen waar het leven werkelijk om draait.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Caroline (Fanny Ardant) is net met pensioen en heeft haar beste vriendin verloren. Omdat zij een beetje in de put zit geven haar dochters haar een proefabonnement bij Les Beaux Jour, een plaatselijke seniorenclub. Bij de club zijn er cursussen als pottenbakken, omgaan met computers, wijnproeverijen en acteerlessen. Waar andere cursisten klagen over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken besluit de - voor haar leeftijd bloedmooie - Caroline het over een andere boeg te gooien en begint een affaire met de (dertig jaar jongere) computerinstructeur van de club. Soms is het lastig een oordeel over een film te vellen. En in mijn optiek was dit zo een. De film is inhoudelijk wel anders dan de synopsis, maar uiteindelijk is dat wel in grote lijnen waar het om draait. Het is weer een film...

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen