5x Instant tranentrekkers (DVD)

Soms heb je van die films die je heel lang bijblijven. Films waarbij een doos tissues, naast een bak popcorn, een vereiste is. Afgelopen maanden zijn er weer een aantal van deze films - a.k.a. instant tranentrekkers, die je eindigt met opgezwollen ogen, een rode neus en een diepe zucht - verschenen. Films die je zeker weten gezien MOET hebben zijn:

Voor ik doodga
Tessa is zeventien en weet ze dat ze nooit achttien zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft een lijst met dingen die ze graag nog wil doen. Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben... Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje gaan verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey de wereld. Verliefd worden op buurjongen Adam staat niet op haar lijst, maar is al snel de meest bijzondere ervaring die ze zich kan wensen.  
   
The Vow
Paige (Rachel McAdams) en Leo (Channing Tatum) zijn pas getrouwd stel als ze een auto-ongeluk krijgen, waardoor Paige in een coma raakt. Wanneer Paige met geheugenverlies uit haar coma ontwaakt, is Leo een vreemde voor haar. Leo is echter vastbesloten om haar liefde terug te winnen.  
   
Extremely Loud & Incredibly Close
Extremely Loud & Incredibly Close, vertelt het verhaal van de elfjarige Oskar Schell, een intelligente, vindingrijke jongen uit New York. Nadat zijn vader op 9/11 in het World Trade Center om het leven is gekomen, vindt Oskar een sleutel tussen diens bezittingen en gaat op zoek naar het bijbehorende slot. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een aantal bijzondere mensen met elk een eigen verhaal. Ieder van deze ontmoetingen brengt hem iets dichterbij de man die hem hielp zijn angst te overwinnen voor de luidruchtige, gevaarlijke wereld om hem heen.  
   
Achtste Groepers Huilen Niet
De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep acht en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva Van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Cito-toets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.  
   
Jackie
De 33-jarige tweeling Sofie en Daan is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.  

Heb jij één of meerdere van deze films gezien? Zo ja, welke? En wat vond je ervan?

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Young Adult top-5: september

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen