10 x geweldige slechte tienerfilms

Vroeger werden ze veel vaker gemaakt dan tegenwoordig; tienerfilms, die een klein beetje slecht zijn! Toch zijn deze slechte tienerfilms heel vermakelijk om naar te kijken. Wij kunnen nog steeds geen genoeg krijgen van Hilary Duff als Lizzie McGuire en Lindsay Lohan als Cady Heron. So Fetch! Daarom hebben wij voor jullie 10 geweldige slechte tienerfilms op een rijtje gezet.

1. A Cinderella Story

Nadat Sam Montgomery's vader overlijdt woont ze samen met haar stiefmoeder en stiefzusjes. Ze wil graag aan Princeton studeren en een echte prins aan de haak slaan. Maar heel misschien heeft ze hem al gevonden: haar anonieme chatvriendje, met wie ze heeft afgesproken op het Halloweenfeest. Alleen dan blijkt hij de coolste jongen van school te zijn en daardoor raakt Sam in paniek. Kan hij van een meisje houden dat niet zo populair is? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? Of schoppen haar stiefmoeder en stiefzusjes alles in de war?

geweldige slechte tienerfilmsBron: Warner Bros.

2. 17 again

Mike O'Donnell is 37 jaar en zijn leven is een grote chaos. Het wordt nog een stuk moeilijker als hij na een ontmoeting met zijn geestelijke gids weer in het lichaam belandt van de 17-jarige scholier, die hij eens was. En zijn leven loopt niet bepaald op rolletjes. Probeer dan maar eens je draai te vinden!

geweldige slechte tienerfilmsBron: Entertainment One

3. Aquamarine

Claire en Hailey zijn buren en beste vriendinnen. Elke zomer waren ze samen te vinden in de Capri Beach Club, maar dat verandert nu allemaal. Na een grote storm spoelt er een mooie, pittige zeemeermin aan op het strand. Daardoor komt het leven van de twee tienermeiden in een stroomversnelling terecht. Wanneer Aquamarine voor een knappe plaatselijke strandwacht valt, vraagt ze de meisjes haar te helpen om zijn hart te veroveren.

geweldige slechte tienerfilmsBron: 20th Century Fox

4. She's the man

Viola krijgt te horen dat haar voetbalteam vol met meiden wordt opgeheven. Ze is zwaar teleurgesteld en daarom maakt ze een plan om toch te kunnen voetballen. Ze gaat zich voordoen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is. Ze gaat in zijn kamer wonen op de high school. Maar dan wordt ze verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar. Dit levert allemaal misverstanden op.

geweldige slechte tienerfilmsBron: DreamWorks

5. Princess Protection Program

Het land van prinses Rosalinde wordt door een dictator overgenomen en daarom wordt zij naar een speciale plaats gebracht waar ze veilig zal zijn. Hiervoor moet zij helemaal naar Amerika reizen. Hier moet ze zich voordoen als een allerdaagse tiener, die niet van koninklijken bloede is. Terwijl ze zich probeert aan te passen, moet ze haar uiterste best doen om niet ontmaskerd te worden.

geweldige slechte tienerfilmsBron: Disney

6. Another Cinderella Story

Mary is een tiener en woont bij haar stiefmoeder Dominique Blatt, een bekende zangeres, en haar dochters Britt en Bree. Op een gemaskerd bal ontmoet ze de talentvolle zanger Joey. Ze dansen met elkaar en worden eigenlijk onmiddellijk verliefd op elkaar. Helaas moet ze dit feest vroegtijdig verlaten om op tijd thuis te zien. Ze mocht er namelijk niet naartoe van Dominique. Op weg naar buiten laat ze haar iPod vallen. Joey raapt deze op, maar heeft geen idee wie ze werkelijk is en gaat naar haar op zoek!

geweldige slechte tienerfilmsBron: Warner Bros.

7. Mean Girls

Cady Heron verhuist vanuit Afrika naar Amerika en heeft altijd thuis les gehad. Op haar nieuwe school wordt ze in de groep van de populairste meiden, de Plastics, opgenomen. Niet veel later wordt ze verliefd op het ex-vriendje van de leidster van de Plastics, Regina George. Regina krijgt dit in de gaten en probeert Aaron weer te verleiden. Ze zoent hem voor de ogen van Cady. Om wraak op Regina te nemen besluit Cady, samen met outlaw Janis en homo Damian, om het leven van Regina zuur te maken.

geweldige slechte tienerfilmsBron: Paramount Pictures

8. Sydney White

Sydney White is eigenlijk een moderne versie van het sprookje Sneeuwwitje. Rachel is de leidster van de Kappa Phi sociëteit en de nr. 1 op de 'hottie' ranglijst van de universiteitswebsite. Haar status wordt echter bedreigd door Sydney White, een vriendelijke brunette. Zij valt in de smaal bij Rachels (ex)vriendje, Blaine. Wanneer ze niet tot de Kappa Phi sociëteit wordt toegelaten besluit ze Rachel van haar troon te stoten.

geweldige slechte tienerfilmsBron: Dutch Filmworks

9. The Lizzie McGuire Movie

Lizzie McGuire slaagt voor haar high-schooleindexamen en vertrekt naar Italië voor een welverdiende zomervakantie. In Italië aangekomen komt ze erachter dat ze heel veel lijkt op een zangeres van een beroemd zang-duo uit Italië. De zangeres, Isabella, wil stoppen met haar huidige carriere en wil serieuze muziek gaan maken. Het probleem is alleen dat het duo moet optreden op de International Music Video Awards...

geweldige slechte tienerfilmsBron: Disney

10. 13 going on 30

Jenna is 13 jaar en wil graag populair zijn. De populaire meisjes van haar school maken namelijk alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt, krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen zullen uitkomen. Ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen...

Bron: Sony Pictures

Wat is jouw meest favoriete tienerfilm?

Lees ook: 10x slechte vriendjes in films

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

  • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

  • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

  • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

  • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen