12x fantasiefilms in het heden

Zou het niet geweldig zijn als er meer magie in onze wereld zou zijn? Dat je gewoon kon toveren of dat je op elke hoek van de straat een magisch wezen zou kunnen tegenkomen? Helaas is dat niet het geval en moeten we het doen met fantasiefilms in het heden! Wij hebben daarom 11 fantasiefilms die zich afspelen in onze eigen wereld en in de moderne tijd op een rijtje gezet. 

1. Mr. Magorium's Wonder Emporium

Molly Mahoney is de manager van Mr. Magorium's Wonder Emporium, de raarste, leukste en magische speelgoedwinkel die er bestaat. Als de 243-jarige Mr. Magorium de winkel aan Molly wil geven, gebeuren er een aantal hele vreemde dingen.

fantasiefilms in het hedenBron: Mandate Pictures

2. Enchanted

Giselle is een prinses in wording en ze leeft in een sprookje. Maar dan wordt ze verbannen uit het animatieland Andalasia. En komt ze terecht in de alles behalve magische, echte wereld van het moderne Manhattan. Wanneer een cynische en nuchtere scheidingsadvocaat haar te hulp schiet, heeft hij er nog geen idee van dat dit vrolijke en onschuldige meisje met grote ogen op het punt staat hem te betoveren.

fantasiefilms in het hedenBron: Disney

3. Edward Scissorhands

Lang geleden leefde er een uitvinder bovenop een heuvel in een kasteel. Zijn grootste schepping was Edward. Hoewel Edward erg charmant was, was hij niet helemaal volmaakt. Door de plotselinge dood van de uitvinder was Edward eigenlijk nog niet helemaal af. Hij had  namelijk nog scherpe scharen als handen. Edward woonde helemaal alleen in de duisternis, totdat op een dag een hele aardige verkoopster hem meenam om bij haar en haar gezin te gaan wonen. 

fantasiefilms in het hedenBron: 20th Century Fox

4. Kong: Skull Island

In Kong: Skull Island komt een team van ontdekkingsreizigers bij elkaar om een nog niet in kaart gebracht eiland te onderzoeken. Met zijn allen vliegen ze naar het eiland, maar ze weten echter niet dat dit eiland prachtig en verradelijk tegelijk is. Het is namelijk het domein van de mythische Kong. En die laat niemand zomaar zijn territorium binnendringen! 

fantasiefilms in het hedenBron: Universal Pictures

5. Ghostbusters

Erin Gilbert en Abby Yates zijn auteurs en hebben (vroeger) een boek geschreven waarin zij beweren dat geesten bestaan. Enkele jaren later accepteert Erin een mooie baan aan de universiteit van Columbia. Maar wanneer haar boek weer boven water komt, wordt ze uitgelachen in de academische wereld. Totdat Manhattan wordt aangevallen door verschillende geesten. Erin en Abby besluiten samen te werken met een nucleair ingenieur, Jillian Holtzmann, en een metro werknemer, Patty Tolan, om de wereld te redden van een mysterieus kwaad en een krachtige demon, genaamd Rowan, die controle over menselijke vormen kan uitoefenen.

fantasiefilms in het hedenBron: Sony Pictures

6. The Spiderwick Chronicles

Jared en Simon zijn tweelingbroers en verhuizen samen met hun moeder en hun zus Mallory naar het oude landhuis van hun tante, genaamd Villa Spiderwick. Daar ontdekken ze samen een heel mysterieus boek waarin vele geheimen verborgen liggen. Verder maken ze kennis met een kobold, die in het huis woont, en hij maakt het leven van jared en Simon niet heel gemakkelijk. Hij wil namelijk dat ze het mysterieuze boek verbranden. Als ze dat niet doen zouden ze weleens in grote problemen kunnen komen. Zijn waarschuwing lijkt helaas een beetje te laat te komen...

fantasiefilms in het hedenBron: Universal Pictures

7. Hellboy

Hellboy keert terug naar het Engelse platteland om het op te nemen tegen een drietal verwoestende giganten. Daar ontmoet hij The Blood Queen, Nimue. Zij is een herrezen, eeuwenoude tovenares die in het verleden is verraden en zichzelf nu wil wreken. Het is aan Hellboy om ervoor te zorgen dat de wereld niet vergaat.

fantasiefilms in het hedenBron: Sony Pictures

8. Bedtime stories

Klusjesman Skeeter moet een tijdje op de kinderen van zijn zus Wendy passen. Hij vertelt zijn neefje en nichtje de mooiste en meest fantasierijke verhalen en in elk verhaal speelt hijzelf de hoofdrol. Ook geeft Skeeter ze de gelegenheid om met hem mee te doen: allebei de kinderen mogen elke avond verzinnen hoe de verhalen aflopen. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds. Alle verzinsels die Skeeter’s neefje en nichtje in de verhalen met hem laten gebeuren, komen de dag nadat ze die uitgesproken hebben uit. In het begin is dat nog leuk, maar de dingen die de twee kinderen verzinnen worden steeds groter en gevaarlijker, waardoor ome Skeeter al gauw niet meer weet wat hij meemaakt.

fantasiefilms in het hedenBron: Disney

9. Night at the museum

Larry Daley wordt aangenomen als nachtbeveiliger bij het Museum of Natural History in New York. Het lijkt een saai baantje, maar niks blijkt minder waar te zijn. Er gebeuren erg vreemde dingen in de nacht. Alles komt tot leven. Van een T-rex tot Attila de Hun en Neanderthalers tot Julius Caesar. Gelukkig krijgt hij hulp van Amerikaanse president Theodore Roosevelt en Farao Toetanchamon. Helaas gaat er zelfs met hun hulp nog wel eens wat mis…

fantasiefilms in het hedenBron: 20th Century Fox

10. Jumanji

Alan Parrish ontdekt Jumanji. Dit is een mysterieus en spannend spel. Wanneer Alan het samen met zijn vriendinnetje Sarah gaat spelen, ontdekt hij, te laat, dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft. Door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt hij de jungle van Jumanji ingezogen. Daar blijft hij 26 jaar lang opgesloten tot hij door twee nietsvermoedende kinderen wordt bevrijd. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen om hun leven en stad te redden.

fantasiefilms in het hedenBron: Sony Pictures

11. The Sorcerer's Apprentice

Balthazar Blake is een hedendaagse tovenaar die Manhattan probeert te verdedigen tegen duistere krachten. Op een dag ontmoet hij de jonge Dave Stutler, die over geheime krachten blijkt te beschikken. Balthazar neemt hem onder zijn hoede en geeft hem een spoedcursus in magie. Ondertussen probeert Blake's aartsvijand Maxim Horvath absolute macht te vergaren. Zou Dave genoeg moed kunnen verzamelen om het tegen Maxim op te nemen? De stad te redden? En het meisje waar hij verliefd op is te veroveren?

fantasiefilms in het hedenBron: Disney

12. Harry Potter

Harry Potter woont bij zijn oom en tante, omdat zijn ouders zijn overleden toen hij nog maar een baby was. Op zijn 11de verjaardag hoort hij dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren. Zelf blijkt Harry ook een tovenaar te zijn en hij mag een opleiding volgen aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier leert hij alles over spreuken, toverdranken en fabeldieren. Ook blijkt hij een ster te zijn in Zwerkbal. Maar hij moet het ook opnemen tegen een tovenaar met duistere krachten!

Bron: Warner Bros.

Welke fantasiefilms in het heden heb jij al gezien?

Lees ook: De leukste Fantasy Young Adult films gebaseerd op het boek

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Sexy fantasy boeken

  • S.E.C.R.E.T.

  • Voor wie doe jij een moord? Door IzzyLove

  • Negentig dromen van Elise

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen