De favoriete films van Sarah J. Maas

Sarah J. Maas is één van de populairste schrijfsters van dit moment. Ze is bekend geworden door de Hof van Doorns en Rozen-serie en De Glazen Troon-serie. Maar Sarah J. Maas is natuurlijk niet alleen gek op het schrijven van verhalen, ze houdt er ook van om samen met haar man een goede film te kijken. Ze heeft dan ook niet twee of drie favoriete films, maar achtentwintig! En wij hebben aan haar mogen vragen welke dit dan waren! Ze kijkt graag naar fantasy en sciencefictie films, maar af en toe een avonturenfilm tussendoor vindt ze ook prima.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

In The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring krijgt, de hobbit, Frodo een ring in zijn bezit. De tovenaar Gandalf (een oude vriend van Frodo) vertelt hem dat het een hele belangrijke ring is. Deze Ring is namelijk het instrument van absolute macht en kan ervoor zorgen dat de duistere Sauron over Midden-Aarde kan heersen. Frodo moet samenwerken met een geweldig reisgenootschap om de Ring naar de Doemberg te brengen. Hier is de Ring ooit gesmeden en alleen daar kan de Ring vernietigd worden. 

favoriete films van Sarah J. MaasBron: New Line Cinema

The Lord of the Rings: The Two Towers

Na de dood van Boromir wacht Frodo en Sam de onmogelijke taak om onbeschermd en ongezien naar Mordor te reizen en daar de Ring te vernietigen. Naarmate zij dichter bij de Doemberg komen wordt de reis zwaarder en Frodo kan de Ring steeds moeilijker weerstaan. Frodo en Sam krijgen hulp uit een onverwachte hoek en samen nemen ze het op tegen de duistere Sauron, die een verbond heeft gesloten met de boze tovenaar Saruman. Ondertussen proberen Aragorn, de elf Legolas en de dwerg Gimli de hobbits Merijn en Pepijn te vinden en te bevrijden uit de handen van het Ork-leger van Saruman, die veronderstelt dat de twee hobbits de Ring bij zich dragen.

favoriete films van Sarah J. MaasBron: New Line Cinema

The Lord of the Rings: The Return of the King

In The Lord of the Rings: The Return of the King begint het laatste slopende gevecht om Midden-Aarde. Frodo en Sam, geleid door Gollem, zetten hun gevaarlijke missie voort om de Ring door het vulkanische vuur van de Doemberg te laten vernietigen. Intussen worstelt Aragorn met zijn lot als leider, maar weet desondanks zijn trouwe en dappere volgelingen aan te voeren in hun strijd tegen de duistere krachten van de duistere Sauron, zodat Frodo zijn missie kan volbrengen.

favoriete films van Sarah J. MaasBron: New Line Cinema

Star Wars: A New Hope

Bijna twintig jaar na het ontstaan van het Keizerrijk vindt er een ontmoeting plaats tussen Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi, die al jaren als kluizenaar op de afgelegen planeet Tatooine leeft. Obi-Wan besluit om Luke op te leiden tot Jedi en vertelt hem over de strijd van de rebellen tegen het Keizerrijk en de kracht genaamd de Force. Al snel slaan Luke, Obi-Wan, Han Solo en zijn Wookie-maatje Chewbacca de handen in elkaar om prinses Leia te bevrijden uit het reusachtige oorlogschip van de keizer, Death Star, onder bevel van Darth Vader.

favoriete films van Sarah J. MaasBron: 20th Century Fox

Star Wars: The Empire Strikes Back

De Death Star is vernietigd en de keizerlijke troepen achtervolgen de rebellen tot op de ijsplaneet Hoth. Ondertussen reist Luke Skywalker naar de planeet Dagobah om te trainen met de Jedi-meester Yoda. Darth Vader probeert in de wolkenstad Bespin, Luke in de val te lokken door Han Solo en prinses Leia te ontvoeren. Wanneer Luke hen te hulp schiet, moet hij een heftig lichtzwaardduel uitvechten met Darth Vader. Hij krijgt een ongelooflijke onthulling te horen die zijn lot kan veranderen.

favoriete films van Sarah J. MaasBorn: Lucasfilm

Star Wars: The Return of the Jedi

Terwijl het Keizerrijk zich klaarmaakt om de rebellen te verslaan met een nog krachtiger Death Star, bevrijdt Luke Skywalker Han Solo uit de klauwen van Jabba de Hutt. Op de bosmaan Endor maken de rebellen plannen om het nieuwe wapen van het Keizerrijk te vernietigen met de hulp van een stam Ewoks. Luke gaat de confrontatie aan met zijn vader Darth Vader tijdens een laatste en hevig duel aan boord van de Death Star. In zijn laatste ogenblikken moet Vader een moeilijke keuze maken die van grote invloed zal zijn op het leven van zijn zoon en de vrijheid van het sterrenstelsel.

favoriete films van Sarah J. MaasBron: Lucasfilm

Star Wars: The Force Awakens 

Wanneer Kylo Ren en de sinistere First Order uit de as van het Keizerrijk herrijzen, is Luke Skywalker vermist terwijl het sterrenstelsel hem nu het hardst nodig heeft. Het is aan Rey, een wrakverzamelaar uit de woestijn, en Finn, een voormalig Stormtrooper, om de krachten te bundelen met Han Solo en Chewbacca in een wanhopige zoektocht naar de enige hoop om vrede te brengen in het sterrenstelsel.

favoriete films van Sarah J. MaasBron: Lucasfilm

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Indiana Jones reist de hele wereld af op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een echte avonturier die er alles aan doet om zijn doelen te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn ergste concurrent is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van Nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de Nazi's dat doen.

favoriete films van Sarah J. MaasBron: Universal Pictures

E. T.

Een 10-jarig jongetje vindt een buitenaards wezentje en neemt hem mee naar huis. Samen beleven ze het mooiste en spannendste avontuur van hun leven. Ze bouwen een vriendschap op die alle grenzen overschrijdt. Maar kan het buitenaardse wezentje op aarde blijven? Of moet hij uiteindelijk terugreizen naar zijn eigen planeet?

favoriete films van Sarah J. Maas

Predator

Een team goed geoefende commando's onder leiding van Dutch Schaeffer, is op een speciale missie gestuurd om een groep piloten uit handen van terroristen te bevrijden. Ze ontdekken echter tijdens de bevrijdingsactie dat de piloten allemaal zijn afgeslacht en onherkenbaar zijn verminkt. In blinde woede roeien ze het gehele terroristen kamp uit en maken ze het met de grond gelijk. Vlak hierna worden de commando's één voor één door iets onbekends gedood. Ze besluiten om de jungle in te vluchten om te voorkomen dat ze allemaal gedood worden. Maar was dit wel de juiste keuze?

favoriete films van Sarah J. MaasBron: 20th Century Fox

Batman Begins

In Batman Begins wordt de ontstaansgeschiedenis van de legendarische Batman verteld. De ouders van Bruce Wayne worden voor zijn neus vermoord. Wanneer hij ouder is, reist hij de wereld rond op zoek naar een manier om onrecht te bestrijden. Met de steun van zijn trouwe butler Alfred, de politie-inspecteur Jim Gordon en zijn bondgenoot Lucius Fox, keert Bruce uiteindelijk terug naar Gotham City om er zijn alter ego op de wereld los te laten: Batman. Dat is een gemaskerde wreker die met zijn gestaalde lichaam, briljante geest en een high-tech wapenarsenaal de strijd aangaat met de duistere krachten die de stad bedreigen.

favoriete films van Sarah J. MaasBron: Warner Bros.

Howl’s Moving Castle

Sophie is achttien en werkt zich te pletter in de hoedenwinkel die ooit van haar vader was. Tijdens een reisje naar de stad loopt Sophie de mysterieuze tovenaar Howl tegen het lijf. Howl is verschrikkelijk knap en wanneer de jaloerse Heks van Verspilling hen samen ziet besluit ze Sophie te vervloeken. Sophie wordt in een klap 72 jaar ouder en om haar geheim te bewaren besluit ze om te vluchten. Ze komt terecht op Howl's Wandelende Kasteel. Daar kunnen ze wel een huishoudster gebruiken en Howl neemt Sophie daarom maar in dienst. Al snel zet de oude Sophie het kasteel op stelten. Maar hoe zal Sophie ooit aan haar vloek kunnen ontsnappen?

favoriete films van Sarah J. MaasBron: Paradiso

Gravity

Dr. Ryan Stone is een briljant medisch ingenieur en gaat voor het eerst op een ruimtemissie met de ervaren astronaut Matt Kowalsky. Tijdens een routine controle slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven helemaal alleen achter. Vastgebonden aan niets anders dan elkaar zweven ze verder de ruimte in. Door de kille stilte realiseren zij zich dat ze ieder contact met de aarde zijn verloren en daarbij de enige kans om gered te worden. Langzaam slaat de angst om in paniek en neemt elke hap naar lucht het beetje zuurstof weg dat nog over is. Is de enige weg terug naar huis de onwaarschijnlijke weg, dieper de ruimte in?

favoriete films van Sarah J. MaasBron: Warner Bros.

The Ghost and Mrs. Muir

Lucy is een weduwe, maar dat houdt haar niet tegen om iets moois van haar leven te maken. Ze verhuist naar de Engelse kust. Hier waart de vorige bewoner, een oude zeekapitein, als spook rond. Zijn pogingen om haar het huis uit te jagen, mislukken en er ontstaat zelfs een liefdesband. Als haar geld opraakt, schrijft de zeekapitein een bestseller, die gebaseerd is op zijn leven. Hierna krijgt Lucy contact met een man die nog wel leeft en ze moet een keuze maken. Kiest zij voor het spirituele of voor het vleselijke? De kapitein moet echter ook een richting kiezen, die hem voor eeuwig kan blijven achtervolgen.

Bron: 20th Century Fox

Vaiana

De dappere Vaiana heeft maar één grote missie: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana een halfgod, genaamd Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Bron: Disney

The Mummy

In het midden van een heftig vuurgevecht, stuit de Amerikaanse soldaat Rick O'Connel op de verborgen ruïnes van Hamunaptra, De Stad der Doden. Een paar jaar later besluit hij samen met de egypthologe Evelyn en haar broer Jonathan terug te keren naar Hamunaptra en er een 3000 jaar oude schat op te graven. Het trio begint aan een avontuur dat hen dwars door de Sahara voert en hen oog in oog zal laten staan met een geheimzinnige en onheilspellende kracht...

Bron: Universal Studios

Alien

De terreur begint als de bemanning van ruimteschip Nostromo op zoek gaat naar de herkomst van een noodsignaal, afkomstig van een verre planeet. Ze doen een vreselijke ontdekking: een levensvorm die groeit in het menselijk lichaam. Nu moet de bemanning niet alleen vechten voor hun eigen leven, maar voor het behoud van het gehele menselijke ras!

Bron: 20th Century Fox

Aliens

In Alien leverde de bemanning van het ruimteschip Nostromo een gevecht op leven en dood met een ruimtemonster. De enige overlevende was Ripley. Na jaren keert ze terug op aarde en zij denkt dat de nachtmerrie voorbij is. Dat het monster vernietigd is. Maar dat blijkt helaas niet zo te zijn. Alien is op een verre planeet terecht gekomen en heeft zich daar voortgeplant. Ripley krijgt de taak om de Aliens, samen met een elite commandogroep, te vernietigen. Een verschrikkelijke strijd ontbrandt, waarbij de leden van de gevechtsgroep één voor één sneuvelen. 

Bron: 20th Century Fox

The Other Guys

De New Yorkse rechercheurs Gamble en Hoitz slijten hun dagen achter hun bureaus. Ze hebben een hekel aan elkaar en moeten het saaie kantoorwerk opknappen voor de twee populairste agenten van het korps. Maar als die twee sneuvelen, wordt alles anders. Kunnen Gamble en Hoitz de strijd aan met de zware criminaliteit, zonder elkaar af te maken en New York City te verwoesten?

Bron: Sony Pictures

Avatar

Avatar neemt ons mee naar een spectaculaire fantasiewereld waar een held tegen wil en dank een episch avontuur tegemoet gaat en uiteindelijk de buitenaardse wereld zal redden die zijn thuis is geworden.

Bron: 20th Century Fox

Pan’s Labyrinth

In 1944, na de zege van Franco, verhuist de 12-jarige Ofelia met haar moeder en stiefvader naar een landelijk gebied in Noord-Spanje. Ze beziet de naoorlogse, fascistische periode in haar land met veel pessimisme en vlucht in een fantasiewereld waar ze de faun Pan ontmoet.

Bron: Warner Bros.

My Fair Lady

Een toevallige ontmoeting tussen de twee Britse taalkundigen, Prof. Henry Higgins en Col. Hugh Pickering, leidt tot een weddenschap die de vaardigheden van Higgins tot het uiterste test. Higgins durft te wedden dat hij het bloemenmeisje Eliza Doolittle kan omtoveren in een keurig nette dame met een aristocratisch accent. Na enige twijfel stemt Eliza in mee te werken aan de weddenschap.

Bron: Universal Pictures

Step Brothers

Brennan Huff is een 39-jarige die af en toe werkt, maar nog steeds bij zijn moeder, Nancy, woont. Dale Doback is een 49-jarige en geen haar beter. Hij is werkeloos en woont nog steeds bij zijn vader, Robert. Wanneer Robert en Nancy trouwen en gaan samenwonen, zijn Brennan en Dale verplicht zich als stiefbroers te gedragen. Maar door hun kinderachtige geruzie dreigt het gezin uiteen te vallen. Brennan en Dale moeten een waanzinnig en ingewikkeld plan zien te bedenken om hun ouders terug bij elkaar te brengen. 

Bron: Sony Pictures

Jurassic Park

Miljardair John Hammond heeft op een afgelegen tropisch eiland in het grootste geheim een eeuwenoude jongensdroom gerealiseerd:. Hij heeft leven geschept uit de kleinste bouwstenen van Moeder Natuur. Hij heeft het voor elkaar gekregen om verschillende dinosaurussoorten tot leven te wekken in zijn pretpark. Hij nodigt enkele wetenschappers, en zijn kleinkinderen, uit om hen een rondleiding te geven. Maar het proefritje ontaardt in een regelrechte nachtmerrie als de dinosaurussen uit hun gevangenis ontsnappen.

Bron: Universal Pictures

Jaws

Roy Scheider is een stoere politiecommissaris, Richard Dreyfuss een jonge, ambitieuze onderzoeker en Robert Shaw is een dronken haaienexpert. Dit unieke trio gaat op jacht naar een drie ton zware witte mensetende haai die de kusten van het eiland Amity onveilig maakt. Er ontstaat een heftige strijd en uiteindelijk is maar één iemand (of dier) de winnaar!

Bron: Universal Pictures

IT

Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait. De kinderen denken hem verslagen te hebben, maar dertig jaar later doemt Pennywise weer op. De zeven vrienden moeten nu hun oude eed van weleer waarmaken en het tegen het kwaad opnemen.

Bron: Warner Bros.

The Goonies

De Goonies zijn een bende jonge helden! Een mysterieuze schatkaart brengt hen in een spectaculaire ondergrondse wereld van kronkelende gangen, buitensporige boobytraps en een lang verloren piratenschip vol met gouden dubloenen. De kornuiten trachten één stap voor te blijven op een een paar stuntelende slechteriken en een zachtaardig monster met een gezicht waar alleen een moeder van kan houden.

Bron: Warner Bros.

Thor: Ragnarok

Na de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron, raakt Thor gevangen op een andere wereld, zonder zijn hamer. Hij moet een gladiatorenduel tegen zijn oude vriend, Hulk, overleven, om terug naar Asgard te kunnen keren en de kwaadaardige Hela ervan te weerhouden Ragnarok in te luiden.

Bron: Marvel

Wat is jouw favoriete films uit Sarah J. Maas haar lijst?

Lees ook: Dit zijn de favoriete tv-series van Sarah J. Maas

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • De film van 'Hof van Doorns en Rozen' gaat eraan komen

  • Boekenreeks De Glazen Troon van Sarah J. Maas wordt een tvserie!

  • Wat we tot nu toe weten over Avatar 2

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen