Leukste young adult series op Netflix

Hou jij ook zo van young adult boeken? Wij zijn er dol op! Maar wist je dat er ook heel veel leuke young adult series zijn? Veel van deze series zijn perfect om te kijken als je houdt van young adult boeken. Wij hebben daarom voor jullie de leukste young adult series op Netflix uitgezocht. Plan maar alvast een weekend vrij, want na het lezen van al deze toffe series wil je sowieso een bingewatch sessie in gaan plannen!

Riverdale

In de zomervakantie wordt Jason Blossum doodgevonden in een meer in Riverdale. Het stadje is geschokt, maar het leven gaat door. Archie Andrews is een echte Amerikaanse tiene en hij wil graag carrière maken in de muziekwereld. Ook al is zijn geheime, en vooral verboden, relatie met Miss Grundy ten einde gekomen. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek...

young adult series op Netflix

Bron: The CW

You

In ‘You’ volgen we het verhaal van de boekwinkelmanager Joe Goldberg. Op een dag verschijnt de knappe Guinevere Beck in zijn winkel en hij is eigenlijk op slag verliefd. Deze onschuldige verliefdheid slaat snel om in een obsessie en Joe gebruikt social media om de meest intieme details over Beck te ontdekken. Op die manier kan hij dicht bij haar komen. Ieder obstakel dat hem in de weg staat moet er helaas aan geloven.

Bron: Netflix

Élite

In Élite kijken we mee over de schouders van drie arbeiderskinderen die naar de meest exclusieve school van Spanje gaan: Las Encinas. Dit is een gedwongen keuze, want nadat hun eigen school is verwoest door een aardbeving moeten ze ergens anders naar school. Dit leidt tot een confrontatie tussen de arme en rijke studenten. De school wordt opgeschrikt door een moord van één van de studenten in een zwembad.

young adult series op NetflixBron: Bron: Netflix

Greenhouse academy

De moeder van Hayley en Alex Woods was een astronaut. Helaas gaat ze dood en acht maanden later gaan de broer en zus naar een kostschool voor toekomstige leiders: Greenhouse academy. Helaas is niet alles wat het lijkt en dat beseffen ze al best wel snel wanneer ze te maken krijgen met rivaliteit, romantiek en het mysterie rondom het recente verlies van hun moeder.

young adult series op NetflixBron: Ronen Akerman / Netflix

Degrassi: Next Class

Degrassi: Next Class volgt de levens van de studenten van de Degrassi Community school, een fictieve middelbare school in Toronto.

young adult series op NetflixBron: DHX Media

Sex education

De jongen Otis Milburn is de zoon van een sekstherapeute. Hij besluit om samen met zijn moeder en klasgenootje een ondergrondse sekstherapiekliniek op school op te richten

Bron: Netflix

The Order

In The Order volgen we het verhaal van de student Jack Morton. Hij gaat studeren aan de Belgrave University waar zich het geheime genootschap ‘De Hermetische Orde van de Blauwe Roos’ zou bevinden. Volgens de verhalen is dit een geheim genootschap waarin tovenaars zwarte magie beoefenen om weerwolven te bevechten. Al snel ontmoet Jack de knappe Alyssa en zij zegt dat de orde niet bestaat. Desondanks ontvangt hij niet veel later een blauwe roos en sluit zich aan bij de orde.

young adult series op NetflixBron: Netflix

Teen Wolf

In Teen Wolf wordt Scott McCall gebeten door een weerwolf. Al snel blijkt hij nu over buitengewone en bovennatuurlijke kwaliteiten te beschikken. Ondanks alles probeert Scott zijn normale leven voort te zetten. Maar tegelijkertijd moet hij ontzettend zijn best doen om zijn geheime leven als weerwolf voor iedereen verborgen te houden. Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor en kan hij rekenen op de hulp van zijn beste vriend, Stiles.

young adult series op NetflixBron: MTV

Gilmore Girls

Lorelai (32) is een uitbaatster van de historische Independence Inn en is de moeder van Rory (16). Het komt niet vaak voor maar Lorelai en Rory zijn ook nog eens beste vrienden! Lorelai hoopt vooral dat Rory niet dezelfde fouten maakt als haar en probeer haar hier voor te behoeden.

young adult series op NetflixBron: Warner Bros

The Vampire Diaries

In The Vampire Diaries ontmoet Elena de broers Stefan en Damon Salvatore. Al snel bloeit er een mooie liefde op tussen Elena en Stefan, maar dan wordt Mystic Falls opgeschrikt door een aantal brute moorden. Niet veel later komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampieren zijn. Elena's leven staat hierdoor volledig op zijn kop, zeker als de broers gaan strijden om Elena's liefde. 

young adult series op NetflixBron: Warner Bros

Gossip Girl

Gossip Girl volgt zes tieners die aan de Upper East Side van New York leven. Deze tieners gaan allemaal naar een exclusieve kostschool, waar ze te maken krijgen met liefde, vriendschap, jaloezie en gebroken harten. De blogger Gossip Girl houdt ze allemaal in de gaten en plaatst de nieuwste roddels over de tieners op haar blog. Maar wie Gossip Girl is, dat weet niemand.

Bron: The CW

Shadowhunters

Shadowhunters zijn half-engel en half-mens en Clary Fray komt er achter dat zij tot dit ras behoort. Haar leven staat op zijn kop. Shadowhunters jagen op demonen, om de mensheid te beschermen. Als de moeder van Clary door een oude vijand wordt ontvoerd begint het leven als Shadowhunter pas echt voor Clary Fray. Gelukkig wordt ze begeleid door Jace Wayland.

Bron: Netflix

Pretty Little Liars

Rosewood is een stadje met talloze geheimen. Het meest duistere geheim behoort toe aan de mooiste meisjes van de stad: Aria, Spencer, Hanna en Emily. Wanneer Alison, de leider van de vriendinnengroep spoorloos verdwijnt, betekent dit al gauw het einde van de vriendschap. Maar dan krijgen de meiden allerlei berichtjes van ene ‘A’, die hen dingen vertelt die alleen Alison kon weten. ‘A’ verraadt hun grootste geheimen, houdt hen voortdurend in de gaten en bedreigt hen zelfs. De meiden komen terug bij elkaar om uit te vinden wat er gaande is. Is Alison terug of heeft iemand anders slechte plannen met hen voor?

Bron: ABC

3%

In een toekomst waarin de elite op een paradijselijk eiland woont ver van de overbevolkte krottenwijken krijg je één kans om je bij deze 3% van de bevolking te voegen.

Bron: Netflix

Between

Nadat een mysterieuze ziekte iedere inwoner die ouder is dan 21 doodt, moeten de overlevenden van een stad zich zien te redden als de regering hen in quarantaine plaatst.

Bron: Netflix

The Innocents

De tieners June en Harry lopen samen weg en worden meegesleept in een gevaarlijke en verwarrende nieuwe wereld wanneer June mysterieuze krachten blijkt te hebben.

Bron: Netfix

The Shannara Chronicles

Duizenden jaren na de ondergang van onze beschaving is de wereld verdeeld in de Vier Landen, bewoond door elven, dwergen, trollen, gnomen en mensen. Aan het hoofd staat de Shannara familie, die met oeroude magie de vrede bewaart en door middel van de elvenboom de Ellcrys iedereen beschermt tegen de demonenwereld. Wanneer de Ellcrys stervende is, komen langzamerhand de duistere krachten vrij uit hun jarenlange gevangenschap. De enigen die het groeiende kwaad kunnen tegenhouden zijn Amberle, een jonge elvenprinses, Wil, half-mens half-elf en de enige afstammeling van de Shannara familie en Eretria, een menselijke dief. Samen beginnen ze aan een haast onmogelijke missie om de wereld te redden.

Bron: MTV

Chilling adventures of Sabrina 

Sabrina is een 16-jarig meisje, dat door haar vader (een zwarte magiër) en moeder (een mens) aan Satan is beloofd. Toch probeert ze een normaal leven te leiden, maar al snel krijgt ze te maken met duistere krachten die het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden hebben voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

young adult series op NetflixBron: Netflix

Welke young adult serie op Netflix ga jij zeker kijken?

Lees ook: Young Adult boekverfilmingen

Nieuwste artikelen

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen