De grappigste paranormale films

Als je aan paranormale films denkt, dan denk je al snel aan enge horrorfilms zoals Paranormal Activity. Maar wist je dat er ook heel veel grappige paranormale films bestaan? Deze zijn ideaal voor mensen die niet van horrorfilms houden, maar wel graag een film willen zien over het paranormale! Wij hebben daarom de grappigste paranormale films voor jullie op een rij gezet.

Scary Movie

In deze grappige film worden vele horrorfilms op de hak genomen. Wanneer er een knappe vrouw wordt vermoord door een gek in een zwart pak, een wit masker en een enge stem schrikken haar klasgenoten zich rot. Is dit wraak voor de visser die ze vorige zomer aanreden en in zee dumpten? Voor ze het weten wordt de groep één voor één vermoord door de mysterieuze moordenaar. 

De grappigste paranormale filmsBron: Wayans Bros. Entertainment, Dimension films

The haunted mansion

Makelaar Jim Evers strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor, waar zijn familie wordt opgesloten. Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin Evers te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen. Ondertussen gaan ze ook nog de strijd aan om een vloek op het landhuis te verbreken! 

De grappigste paranormale filmsBron: Walt Disney Pictures

A haunted house

Malcom en Kisha verhuizen naar hun droomhuis, maar al snel blijkt dat het huis geheimen heeft. Zo worden ze door paranormale krachten gestoord. Malcolm haalt daarom alles uit de kast om zijn leven weer op de rails te krijgen. Met behulp van onder andere een coke snuivende priester, een gestoorde psychiater en een groep amateur ghostbusters proberen ze hun leven terug te krijgen met alle gevolgen van dien.

De grappigste paranormale filmsBron: Will McGarry, Smartass

Ghostbusters

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om New York te redden van een verschrikkelijke verschijning...

De grappigste paranormale filmsBron: Columbia Pictures

Goosebumps

Als Zach verhuist maakt hij kennis met zijn nieuwe buurmeisje Hannah. Zach merkt ook meteen dat haar vader niet de makkelijkste is. Als Zach eenmaal een tijdje in zijn nieuwe huis woont, merkt hij dat de buurman nog eigenaardiger is dan gedacht. Samen met een vriend gaat hij uitzoeken wat er aan de hand is, niet wetende dat hij iedereen uit de stad daarmee in gevaar brengt...

De grappigste paranormale filmsBron: Columbia Pictures

ParaNorman

Norman is een paranormale tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en idiote volwassenen!

De grappigste paranormale filmsBron: Focus Features

Ghost Dad

Elliot Hopper is een weduwe met drie kinderen. Hij zit in de schulden omdat de ziekte van zijn vrouw erg duur was. Hij werkt nu aan een belangrijke deal om deze schulden af te kunnen lossen. Maar dan komt hij in een auto-ongeluk terecht en kan hij ineens rondvliegen. Hij komt terecht in het lab van een wetenschapper die het paranormale onderzoekt. Hij vraagt aan de wetenschapper of hij hem terug kan sturen, zodat hij de deal af kan ronden zodat zijn kinderen niet in de schulden zitten als hij er niet meer is.

De grappigste paranormale filmsBron: Universal Pictures

Casper

Het spookje Casper wil alleen maar een vriendje om mee te spelen, maar hij jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Maar dan kom 'Kat' in Casper's spookhuis wonen. Haar vader is een ervaren 'geesten therapeut' die is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het huis om Casper en z'n drie ooms weg te jagen. De eigenaars van het huis proberen er alles aan te doen om de spoken te verdrijven, zodat ze in het bezit van de schat van het huis kunnen komen. Maar Casper's ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

De grappigste paranormale filmsBron: Universal Pictures

Beetlejuice

Het stel Babara en Adam komen na een ongeluk erachter dat ze niet meer leven. Hun huis wordt bewoond door een nieuw gezin. Barbara en Adam proberen het nieuwe gezin weg te jagen, maar al hun pogingen mislukken. Noodgedwongen vragen ze hulp aan het spook Beetlejuice, dat zich kan omtoveren tot een gruwelijk monster.

Bron: The Geffen Company

Scrooged

Frank Cross is een harteloze man die een hekel heeft aan Kerstmis. Als anderen aan hun kerstvoorbereidingen beginnen, verhoogt Frank het werktempo en drijft hij zijn medewerkers tot het uiterste om de winst van het bedrijf te verhogen. Maar voordat de kerstnacht voorbij is wordt hij bezocht door drie geesten: een geflipte New Yorkse taxichauffeur van het verleden, een stuntelige fee van het heden en als laatste een demonische hoofdloze boodschapper van de toekomst.

Bron: Paramount Pictures.

The Frighteners

Frank Bannister is een oplichter die in een auto-ongeluk zijn vrouw verloor. Maar aan het ongeluk heeft hij ook een zesde zintuig overgehouden, hij kan namelijk communiceren met de doden. Met deze gave en met de hulp van drie bevriende geesten probeert Frank een fortuin bij elkaar te sprokkelen als nep spokenjager. Zij komen echter flink in de problemem wanneer Magere Hein zelf opduikt en er echte doden vallen.

Bron: Universal Pictures

Scooby-Doo

Twee jaar nadat Mystery Inc. met gekibbel uit elkaar gegaan is, worden Scooby-Doo en zijn medemisdaadbestrijders Fred, Daphne, Shaggy en Velma elk afzonderlijk naar Spooky Island gehaald. De trekpleister van het eiland wordt namelijk geteisterd door onverklaarbare gebeurtenissen. Mondavarious vreest dat de jongeren Spooky Island hierdoor links zullen laten liggen. Hij wil dat de speurneuzen hun krachten opnieuw bundelen om het mysterie te ontrafelen. Maar kunnen Scooby en zijn vrienden hun ruzies bijleggen om samen nepspoken en valse monsters te lijf te gaan? 

Bron: Warner Bros.

Dark Shadows

In 1752 varen Joshua en Naomi Collins met hun zoontje Barnabas naar Amerika, om daar een nieuw leven te beginnen. Twintig jaar later heeft Barnabas de wereld aan zijn voeten. Dat wil zeggen, het stadje Collinsport in Maine. Barnabas is rijk, machtig en een onverbeterlijke playboy. Totdat hij het hart breekt van de heks Angelique Bouchard. Angelique vervloekt hem met een lot dat erger is dan de dood: Ze veranderd hem in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later wordt Barnabas bevrijd uit zijn graftombe en bevindt hij zich in de moderne jaren 70. Hij keert terug naar Collinwood en ziet hoe zijn landhuis is veranderd in een ruïne. De excentrieke afstammelingen van de familie Collins dragen stuk voor stuk duistere geheimen met zich mee. Familiehoofd Elizabeth Collins Stoddard roept de hulp in van psychiater dr. Julia Hoffman om haar te helpen met de familieproblemen.

Bron: Warner Bros.

Lees ook: De allerbeste zombiefilms

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen