De beste volwassen tekenfilms

Als kind kijkt iedereen natuurlijk wel naar tekenfilms, maar als je ouder wordt doe je dat steeds minder. Maar gelukkig bestaan er ook heel veel volwassen tekenfilms die speciaal voor volwassenen gemaakt zijn! Nu ken je vast series als Family Guy, South Park en Rick and Morty wel, maar er bestaan nog veel meer leuke tekenfilms voor volwassenen! Wij hebben de beste voor jullie uitgezocht en in dit artikel onder elkaar gezet.

Rick and Morty

In Rick and Morty volgen we de avonturen van Rick en Morty. Rick is een slimme wetenschapper, terwijl zijn 14-jarige kleinzoon niet zo slim is. Rick is al bijna 20 jaar vermist wanneer hij ineens bij zijn dochter op de stoep staat. Hij gaat bij hen inwonen en hij bouwt de garage om tot zijn persoonlijke lab. Samen met Morty beleeft hij allerlei bizarre avonturen.

volwassen tekenfilmsBron: Adult Swim

South Park

In South Park volgen we de avonturen van Stan Marsh, Kyle Broflovski, Kenny McCormick en Eric Cartman. Ze maken van alles mee in hun omgeving: van problemen op school of thuis tot natuurrampen en bovennatuurlijke of buitenaardse bedreigingen.

volwassen tekenfilmsBron: Comedy Central

Archer

Sterling Archer is een meesterspion die werkt voor een internationaal spionageagentschap. Archer werkt voor zijn dominante moeder Malory, die ook zijn baas is. Daarnaast heeft hij te maken met zijn ex-vriendin Agent Lana Kane en haar nieuwe vriend Cyril Figgis. 

volwassen tekenfilmsBron:  FX Networks

Family Guy

In Family Guy maken we kennis met de familie Griffin die bestaat uit vader Peter, liefhebbende moeder Lois, hun puberende dochter Meg, de zwaarlijvige zoon Chirs, de Baby Stewie en de pratende hond Brian. Ze wonen in Rhode Island en komen in veel bizarre scenario's terecht!

volwassen tekenfilmsBron: Fox Broadcasting

The Simpsons

The Simpons is een serie die al sinds 1989 te zien is en nog steeds even leuk is. In The Simpsons volgen we de familie Simpson die bestaat uit Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie. Deze familie maakt de gekste avonturen mee in het op het eerste gezicht normale Amerikaanse stadje Springfield.

volwassen tekenfilmsBron: 20th Century Fox Television

Bob's Burgers

Bob Belcher heeft een vrouw en drie kinderen. Samen proberen ze hun familie bij elkaar te houden. Daarom beginnen ze Bob's Burgers, het restaurant waar Bob altijd al van heeft gedroomd. 

volwassen tekenfilmsBron: 20th Century Fox Television

Brickleberry

Een groep boswachters krijgen te horen dat hun National Park moet gaan sluiten, maar wanneer er een nieuwe boswachter arriveert helpt hij hun om te veranderen en het park te redden. 

volwassen tekenfilmsBron: Comedy Central

Futurama

Deze futuristische serie gaat over de pizzabezorger Phillip Fry, die zich in 1999 per ongeluk invriest en 1000 jaar later wakker wordt. Hij gaat werken bij de Planet Express Corporation, een bedrijf dat pakketjes bezorgt naar alle vijf de delen van het universum. Twee van zijn collega's zijn een mooie alien met één oog en een robot met menselijke gebreken. 

volwassen tekenfilmsBron: 20th Century Fox Television

Disenchantment

Prinses Tiabeanie, oftewel 'Bean', is uitgehuwelijkt aan prins Merkimer. Maar Bean is hier helemaal niet blij mee. Ze is een vrije geest en het laatste wat ze wil is een huwelijk. Wanneer ze de demon Luci en de elf Elfo ontmoet wordt alles ineens een stuk gevaarlijker.

volwassen tekenfilmsBron: Netflix

The Boondocks

Twee broers verhuizen van hun geboortestad naar de buitenwijken om bij hun opa te gaan wonen. De ene broer is erg sociaal en poltiek gemotiveerd en de andere is een stereotype zwarte jongen die houdt van rap muziek. Maar aangezien ze in een voornamelijk witte buurt wonen zorgt dit voor problemen.

volwassen tekenfilmsBron: Adult Swim, Sony Pictures Television

Bojack Horseman

Bojack Horseman is een Netflix Original serie. In de jaren 90 was dit paard de ster van de sitcom "Horsin' Around" en nu, 20 jaar later, woont hij in Hollywood, zeurt hij over alles en draagt hij kleurrijke truien. Deze serie zit vol met heerlijk flauwe humor en herkenbare situaties.

volwassen tekenfilmsBron: Netflix

Robot Chicken

In deze stop-motion serie draait elke aflevering om een popcultuur referentie. Van televisieseries en films tot comic books, alles komt voorbij!

volwassen tekenfilmsBron: Sony Pictures Television

American Dad!

In American Dad! maken we kennis met de CIA Agent Stan Smith. Hij is altijd alert voor terroristische activiteiten en doet er alles aan om Amerika te beschermen. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in Amerika, maar daarnaast heeft hij nog twee vreemde gezinsleden. Namelijk een alien die hij gered heeft van Area 51 en een Duits pratende goudvis. De goudvis is een mislukt experiment van de CIA waarbij de CIA probeerde om het brein van een Duitse man in die van een goudvis te stoppen. In de serie moet Stan omgaan met zijn familie en moet hij Amerika veilig zien te houden en dat alles op de meest bizarre manier.

volwassen tekenfilmsBron: 20th Century Fox Television

Happy Tree Friends

In deze serie gaan er veel wezens plotseling dood. Echter hebben ze dit vaak zelf veroorzaakt door de meest domme dingen te doen!

volwassen tekenfilmsBron: Fatkat Animation Studios

Beavis and Butt-head

In deze animatieserie van MTV volgen we het leven van twee tieners. Ze zijn groot fan van heavy metal muziek en ze doen vaak idiote dingen omdat ze zich vervelen.

volwassen tekenfilmsBron: MTV Animation

Lees ook: 10 x grappige animatieseries

Nieuwste artikelen

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

  • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

  • 13 geweldige niet-Disney tekenfilms

  • De 10 beste crossovers in series

  • 15 x grappige series

  • 10 onbekendere maar geweldige tekenfilms op Disney+

  • Populaire tv-series die slecht begonnen

Zoek in artikelen