10 x leuke romantische guilty pleasures

Je kent dat wel iedereen blijft maar zeggen hoe slecht die "ene" film is en jij knikt braaf met ze mee. Maar eigenlijk en stiekem vind jij het gewoon een ontzettend vermakelijke film. Het (soms) slechte acteerwerk, het zoete verhaal en het hoge zwijmelgehalte maken je niks uit want soms is dat gewoon leuk. Laten we het gewoon toegeven: wij vinden de onderstaande films gewoon leuk!

Twilight

Ja ja, je weet het ondertussen wel dat deze film wordt bestempeld als "slecht" maar ondanks de glitterende vampiers en het vele staren en stalken zijn het ontzettend vermakelijke films.

romantische guilty pleasuresBron: Summit Entertainment

Only You

Oké, deze film heeft een vrij hoog ongeloofwaardigheidsgehalte, aangezien de hoofdpersoon haar bruiloft op de dag zelf afblaast vanwege een telefoontje van een onbekende man die haar lotsbestemming zou moeten zijn. Toch is dit een echte guilty pleasure en snappen wij wel dat ze uiteindelijk voor de charmes van Robert Downey Jr. valt.

romantische guilty pleasuresBron: TriStar Pictures

A Cinderella Story

Van het sprookje Assepoester zijn er natuurlijk al ontelbaar veel films verschenen, elk in een ander jasje. Ook A Cinderella Story is een moderne versie op Assepoester. Alleen al van de titel kunnen we raden hoe de film af gaat lopen, maar stiekem houden we daar ook van. Af en toe is het gewoon heerlijk om een film te kijken met een 'en ze leefden nog lang en gelukkig' eind!

romantische guilty pleasuresBron: Warner Bros.

The Proposal

Oké, oké, deze film is misschien wat afgezaagd vanwege de relatie tussen de twee hoofdpersonen. 'Enemies to friends to lovers' kennen we nu wel! Toch weten Sandra Bullock en Ryan Reynolds met hun humor de film origineel te maken en stiekem kunnen we The Proposal dan ook keer op keer kijken. 

romantische guilty pleasuresBron: Touchstone Pictures 

The Bodyguard

"And iiiiii... " Bij het horen van deze titel denk je natuurlijk meteen aan het meest iconische nummer van deze film met Whitney Houston. Alhoewel het verhaal flinterdun is en vooral bedoelt om bij weg te zwijmelen, vinden wij dat helemaal niet erg! 

romantische guilty pleasuresBron: Warner Bros.

Two Weeks Notice

Alle films met Sandra Bullock vinden wij geweldig en Two Weeks Notice is daar geen uitzondering op. In het echt zou je natuurlijk al lang bij je baas zijn weggelopen als je nog net niet zijn veters hoeft te strikken! Maar Hugh Grant is natuurlijk wel erg leuk en *zucht* wij zwijmelen wel weg bij de romance tussen Hugh en Sandra!

romantische guilty pleasuresBron: Castle Rock Entertainment

She's All That

Je draagt geen bril meer, doet wat make-up op en POEF! je verandert van een lelijk eendje in een mooie zwaan. Tenminste, als je leven lijkt op dat van Laney Boggs in She's All That. Eigenlijk geeft deze film een hele slechte boodschap af, maar als je gewoon zonder er bij na te denken naar deze film kijkt is het een heerlijke quilty pleasure.

romantische guilty pleasuresBron: MiraMax

How to Lose a Guy in 10 Days

Serieus Kate Hudson? Als Matthew McConaughey zoveel interesse in ons zou tonen, zouden we hem zeker niet afwijzen, zelfs niet voor een artikel! Toch is dit een vermakelijke film en we kunnen sowieso wegzwijmelen bij Matthew McConaughey...

romantische guilty pleasuresBron: Paramount Pictures

The Kissing Booth

De hoofdpersoon wordt verliefd op de broer van haar beste vriend. Uiteraard mag haar beste vriend daar niet achterkomen of anders kan dat hun vriendschap verpesten! Je kan op je vingers uittellen hoe dat af gaat lopen. Toch kijken wij stiekem heel graag naar deze guilty pleasure! En voor de liefhebbers van deze film is er goed nieuws, want deel 2 is in de maak!

romantische guilty pleasuresBron: Komixx Entertainment, Netflix

She's the Man

Een meisje dat zich voordoet als jongen en niemand die het doorheeft? Het is ons nog steeds een raadsel hoe Viola dat voor elkaar heeft gekregen in She's the Man. Bij deze film moet je daar vooral niet over nadenken, maar gewoon lekker genieten van de film (en van Channing Tatum). 

romantische guilty pleasuresBron: Paramount Home Entertainment

Lees ook: Top 10 romantische films op Disney+

Nieuwste artikelen

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

  • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

  • 10 romantische films op Netflix

  • 21 romantische series die je wil zien

  • 12 x de beste romantische tiener films

  • Beste romantische komedies Netflix 2019

  • The kissing Booth 2 komt eraan

Zoek in artikelen