Top 12 pandemie films

Door het Coronavirus zitten we veel binnen en kijken wij extra veel films. Veel mensen willen gewoon films kijken die hun nu laten lachen, maar uit onderzoek blijkt dat nu wij buitenhuis niet zoveel meer kunnen beleven wij de sensatie van spannende films juist gaan opzoeken en wat is er op dit moment spannender dan een pandemie film die dichterbij dan ooit lijkt? (Met uitzondering van de zombies dan.) Ook blijkt dat veel mensen pandemie films kijken om hun eigen angst onder ogen te zien of juist omdat ze spanning leuk vinden.

Wij hebben onderzoek gedaan en de beste pandemie films op een rijtje gezet. Deze lijst had natuurlijk makkelijk kunnen bestaan uit alleen maar zombiefilms. Dus hebben wij alleen de beste toegevoegd waarbij de pandemie centraal staat.

Contagion (2011)

Deze thriller is nu actueler dan ooit. Wanneer er een wereldwijde pandemie uitbreekt probeert de medische wereld in een race tegen de klok een vaccin te vinden en te vermijden dat er paniek uitbreekt. Het Centrum voor ziektepreventie en –bestrijding, het leger, de Wereldgezondheidsorganisatie en de gewone burgers doen al het mogelijke om een vaccin te vinden voor het te laat is. Dit verhaal komt nu wel akelig dichtbij!

pandemie films                   pandemie films                   pandemie films                   pandemie filmsBron: Claudette Barius, Warner Bros. Entertainment

Black Death (2010)

Engeland wordt in de Middeleeuwen geteisterd door de pest. Overal liggen lijken en in het land heerst chaos. Alle hoop is gericht op een dorp dat gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. De jonge monnik Osmund krijgt de taak om de ridder Ulrich en zijn bende huurlingen naar het dorp te leiden. Ze zijn op jacht naar een tovenaar die doden tot leven kan wekken. Ze ontmoeten moordlustige bandieten en maken sadistische heksenverbrandingen mee, die hun geloof op de proef stellen. Maar pas in het dorp zelf stuiten ze op de ultieme gruwel.

pandemie filmsBron: Ecosse Films, Magnolia Pictures

Outbreak (1995)

Via een Afrikaans aapje komt er een dodelijk virus californië binnen. Het is besmettelijker dan de griep en dodelijker dan AIDS. De mensheid is hierdoor in gevaar. Een gescheiden koppel gaat de strijd aan met het virus, maar wordt tegengewerkt door het militaire apparaat. Het virus verbergt immers een vreselijk geheim...

pandemie filmsBron: Warner Bros.

12 Monkeys (1995)

Cole zit in een psychiatrische instellingen terwijl hij beweerd dat hij een tijdreiziger is uit het jaar 2035. Zijn missie is om de planeet te redden van een dodelijk virus dat de toekomstige wereld populatie uit zal roeien. Een psychiater denkt in eerste instantie dat hij aan waandenkbeelden lijdt, maar al snel vergezelt ze hem in een avontuur dat hen tot de uiterste grenzen van het menselijk bevattingsvermogen brengt. Tijdens hun pogingen om het mysterie van 'Het Leger van de 12 Apen' te ontrafelen, komen ze in aanraking met de gestoorde Jeffrey Goines en zijn vader, die een vernieuwend wetenschapper is op het gebied van virussen. Het duurt niet lang of Cole begint aan zichzelf te twijfelen in een chaotische wereld die veel vragen opwerpt, maar weinig antwoorden biedt.

pandemie filmsBron: Universal Studios

28 Days Later (2002)

In een onderzoekslaboratorium is een dodelijk en alles verwoestend virus vrijgekomen. Het heeft maar enkele seconden nodig en kan door een druppel bloed worden overgedragen. De geïnfecteerden raken in een permanente staat van dodelijke haat. De kleine groep mensen die nog niet met het virus in aanraking zijn gekomen, probeert om te overleven. Ze realiseren zich echter niet dat het dodelijke virus niet het enige is dat hen bedreigt...

pandemie filmsBron: DNA Films

The Last Days (2013)

In The Last Days verspreid er zich een mysterieuze epidemie over de hele planeet. Als de mensen buiten op open plekken rondlopen gaan ze namelijk binnen een paar seconde dood. Dit zorgt ervoor dat al snel de mensheid vastzit in gebouwen. Wanneer er chaos uitbreekt in Barcelona, gaat Marc op een quest om zijn vermiste vriendin Julia te vinden, zonder te lang buiten te lopen.

pandemie filmsBron: Morena Films

I Am Legend (2007)

Militair viroloog Robert Neville is op de een of andere manier immuun voor een ongeneeslijk virus. Hij is de laatste menselijke overlevende in New York City en misschien wel op aarde. Gemuteerde slachtoffers houden zich schuil in het donker en wachten tot hij een fatale fout maakt. Neville probeert er alles aan te doen om een tegengif te vinden door zijn eigen immune bloed te gebruiken. Maar hij weet dat ze met te veel zijn… en dat zijn tijd bijna om is.

pandemie filmsBron: Warner Bros.

World War Z

Gerry Lane werkt voor de Verenigde Naties. Wanneer een wereldwijde epidemie uitbreekt wordt Gerry Lane gevraagd om de oorzaak van de epidemie te achterhalen en te stoppen. Hij begint aan een race tegen de klok om de ziekte te stoppen, voordat de mensheid wordt vernietigd. 

pandemie filmsBron: Paramount Pictures

The Crazies (1973)

In een klein stadje in Pennsylvania breekt een door de mensen gemaakt virus uit dat de dood veroorzaakt. De mensen die geïnfecteerd zijn, maar niet aan het virus zijn overleden, raken gestoord. De mensen beginnen rellen te schoppen en te moorden. Het leger wordt naar het stadje gestuurd, maar vanaf dan wordt het alleen maar erger...

pandemie filmsBron: Pittsburgh Films

The Masque of the Red Death 

In het kasteel van prins Prospero heerst er dood en verderf. De prins heeft één excuus voor zijn gedrag: hij moet het doen van de duivel zelf. Prospero nodigt een aantal vooraanstaande dorpsbewoners uit op zijn kasteel om hem te beschermen tegen een komende plaag: de rode dood. Hij geeft voor zijn gasten een gemaskerd bal en ontdekt dat er een mysterieuze vreemdeling met een rode cape is binnengekomen. Hij gelooft dat hij eindelijk oog in oog komt te staan met zijn meester, de Duivel, maar de waarheid is verschrikkelijk als hij zijn ware identiteit ontdekt…

pandemie filmsBron: Alta Vista Productions

Flu (2013)

Een van de ergste epidemieën ooit breekt uit op 20 kilometer afstand van Seoul. Nadat er illegale immigranten het land in worden gesmokkeld gaat er iemand dood aan een onbekend virus. Al snel krijgen andere inwoners van de stad dezelfde symptomen als de overleden man. De mensen zijn hulpeloos tegen dit virus en het aantal geïnfecteerden stijgt snel, waardoor er chaos ontstaat. Als voorzorgsmaatregel wil de overheid de stad compleet afsluiten. Ondertussen gaan de specialist In-hye en de reddingswerker Ji-goo de afgesloten stad juist in om een bloedserum te pakken te krijgen zodat ze een vaccin kunnen ontwikkelen.pandemie filmsBron: iFilm Co.

It Comes at Night (2017)

Een familie houdt zich schuil in een afgelegen huis terwijl er een onnatuurlijke dreiging de wereld terroriseert. De orde die Paul met zijn vrouw en zoon heeft gecreëerd wordt op de proef gesteld wanneer er een jong gezin toevlucht bij hen zoekt. Alhoewel beide gezinnen de beste intenties hebben, nemen paranoia en wantrouwen de overhand. Hierdoor wordt er iets monsterlijks in Paul wakker terwijl hij leert dat de bescherming van zijn familie hem misschien wel zijn ziel kost... 

pandemie filmsBron: A24

Lees ook: De beste rampenfilms

Nieuwste artikelen

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Pikante films op Netflix

 • De ergste film clichés 

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Zoek in artikelen