Anti-Valentijnfilms over de keerzijde van liefde

Valentijnsdag staat weer voor de deur en deze dag staat natuurlijk in het teken van liefde. Maar soms zit je helemaal niet te wachten op al dat zoetsappige gedoe! Kijk jij ook een beetje op tegen Valentijnsdag en alle romantische films die daarbij komen kijken? Kijk dan een van onderstaande anti-Valentijnfilms. Deze films gaan allemaal over de keerzijde van liefde. Geen gezwijmel op Valentijnsdag, maar eerlijke verhalen die laten zien dat liefde niet altijd mooi is.

Malcolm & Marie

De Netflix film Malcolm & Marie met Zendaya in de hoofdrol is een realistisch verhaal over de liefde. Het laat zien dat liefde niet altijd alleen maar mooi en zonnig is. Er zit ook een keerzijde aan. Deze film gaat over een filmmaker die met zijn vriendin thuiskomt na de première van zijn film. Hun relatie wordt op de proef gesteld als ze aan het wachten zijn op de reacties van de recensenten. Onderhuidse spanningen en pijnlijke onthullingen dwingen hen tot een romantische afrekening.

Bron: Little Lamb, Netflix

Begin Again

In Begin Again is te zien hoe een break-up je opnieuw naar het leven laat kijken. De film vertelt het verhaal van Dan die ten einde raad is na zijn ontslag van zijn functie als top muziek producent. Wanneer hij Gretta hoort zingen op een East Village podium, raakt hij geïnspireerd. De getalenteerde Britse singer-songwriter maakt eveneens een moeilijke periode door. Samen sluiten ze de handen ineen om muziek te maken en wagen zich aan een nieuw begin.

Bron: Sycamore Pictures

The Other Boleyn Girl

In The Other Boleyn Girl wordt het bekende verhaal van de liefde en dood van Anne Boleyn vertelt.  De zussen Boleyn denken beide de liefde van hun leven aan het kille hof van de Tudors gevonden te hebben. Maar niet alleen het hof blijkt onvriendelijk. De spanningen tussen beide zussen lopen hoog op, wanneer zij beiden vallen voor de charmes van Koning Henry VIII. 

Bron: Columbia Pictures

Elizabeth: The Golden Age

In Elizabeth: The Golden Age zien we hoe liefde de koningin Elizabeth brak. Tien jaar na Elizabeth heeft de katholieke koning Filips II van Spanje Europa in een godsdienstoorlog gestort, die enkel aan Engeland voorbij is gegaan. Filips gaat op zoek naar een goede reden om Engeland aan te vallen. In Engeland is de helft van de bevolking intussen protestants geworden en moet Elizabeth op haar hoede zijn om alle samenzweringen en moordaanslagen van het hof, de kerk en haar naasten te doorzien. Vijandelijke legers staan klaar voor de aanval, terwijl koninklijke aanbidders haar overstelpen met huwelijksaanzoeken die politieke stabiliteit moeten brengen. Elizabeth's hart ligt echter elders. Samen met haar vertrouwensman Francis Walsingham gaat ze een strijd aan waarbij ze haar gevoelens en genoegens opzij schuift voor het Koninkrijk.

Bron: Universal Pictures 

The Zookeeper’s Wife

Als liefde duister wordt... The Zookeeper's Wife vertelt het waargebeurde verhaal van Jan en Antonina Zabinski, de werknemers van de dierentuin van Warschau. Wanneer de nazi's Polen binnenvallen, werken Jan en Antonina en het verzet samen om Joden te redden van de verschrikkingen van het Derde Rijk. Ze wisten honderden mensen en dieren redden tijdens de Nazi-invasie.

Bron: Scion Films

Like Father

In de film Like Father wordt het hoofdpersonage achtergelaten bij het altaar. Voor haar is er geen 'ze leven nog lang en gelukkig'. In plaats daarvan probeert ze de banden met haar vader opnieuw aan te halen. Ze besluit namelijk om toch op huwelijksreis te gaan. Niet met haar aanstaande man, maar met haar vader die ze jaren niet heeft gezien.

Bron: Lylas Pictures

The Age of Innocence

The Age of Innocence laat zien wat er met liefde gebeurd als het gemanipuleerd wordt tot iets duisters... Eind 1870 leeft de high society van New York in een eigen wereld vol feestjes en strak gedirigeerde etiquette. In deze welgestelde kringen verloven de knappe, jonge advocaat Newland Archer en de mooie May zich. Dan ontmoet hij de nicht van May, de verleidelijke gravin Ellen Olenska. Newland moet kiezen tussen May en de wereld die hij kent, of Ellen en de wereld waar hij van droomt...

Bron: Columbia Pictures

Elisa y Marcela

In Elisa y Marcela zien we het liefdesverhaal van twee vrouwen die hun liefde verborgen moeten houden in 1900. Deze film speelt zich af in 1901 en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Spaanse Elisa Sánchez Loriga besluit om zich voor te doen als de man Mario Sánchez, zodat ze kan trouwen met de vrouw Marcela Gracia Ibeas, met wie ze al 15 jaar een relatie heeft.

Bron: Zenit Television, Netflix

 

Lees ook: 10 x Valentijnfilms op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Dit doen de kindacteurs uit Harry Potter nu

  • Zo sorteer je je boeken op een andere manier dan alfabetische volgorde 

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

  • Waar is de cast van Teen Wolf nu

  • Netflix verfilmt kinderboek 'Sulwe' van Lupita Nyong'o

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Fate: The Winx Saga seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen