10 x Valentijnfilms op Netflix

Valentijnsdag staat weer voor de deur! Deze dag staat natuurlijk in het teken van romantiek en wat past beter bij zo'n romantische dag dan om een romantische film te gaan kijken?! Het is immers maar één keer Valentijnsdag in het jaar en hier moet je volop van genieten door de meest romantische films te kijken. Maar welke film is nu ideaal om te kijken op Valentijnsdag? Wij geven je 10x Valentijnfilms op Netflix. Pak een dekentje erbij, zet de popcorn klaar en zwijmelen maar!

To All the Boys

Deze film is perfect om bij weg te zwijmelen! Dankzij het leuke verhaal en de chemie van de twee hoofdpersonages is dit een heerlijke film om met Valentijnsdag te kijken! Lara Jean heeft brieven geschreven aan alle jongens van wie ze ooit hield. Deze brieven bewaart ze in een doos en zijn niet bedoeld om te versturen. Wanneer deze brieven per ongeluk toch verstuurd worden, onder andere naar haar huidige crush, besluit ze om een neprelatie aan te gaan met Peter Kavinsky. Peter wil zijn ex-vriendin jaloers maken en Lara Jean wil haar huidige crush Josh laten zien dat ze hem niet echt leuk vindt. Kun je geen genoeg krijgen van To All the Boys I've Loved Before? Deel 2 én deel 3 zijn ook te zien op Netflix!

Bron: Netflix

Pride & Prejudice

Pride & Prejudice van Jane Austen is een echte klassieker die we al vaak gezien hebben. Nu Valentijnsdag voor de deur staat is het een goed excuus om de film nóg een keer te zien, want wie geniet er nu niet van de romance tussen Elizabet Bennet en Mr. Darcy? Pride & Prejudice speelt zich af in Engeland aan het eind van de 18de eeuw. De vijf zusters Bennet worden door hun moeder opgevoed met maar één doel: het vinden van een man om zo hun toekomst veilig te stellen. De levendige en intelligente Elizabeth ziet meer in een leven met perspectief, ze wordt hierin aangemoedigd door haar vader die haar adoreert. Wanneer de rijke vrijgezel Mr Bingley zijn intrek neemt in een nabijgelegen landgoed, zijn de Bennets in alle staten. Onder de Londense vrienden en de jonge officieren van deze man zijn genoeg huwelijkskandidaten voor de zusters Bennet te vinden. De oudste dochter Jane, kalm en mooi, staat op het punt om Mr Bingley's hart te winnen. En Elizabeth ontmoet de knappe en - naar het lijkt - hooghartige Mr Darcy. Dit is het moment waarop de strijd tussen seksen begint.

Bron: Universal Pictures

The Notebook

The Notebook is misschien wel het meest prachtige liefdesverhaal van allemaal. De relatie tussen Noah en Allie is realistisch, maar laat ook zien dat echte liefde zeker nog bestaat. Pak de tissues er alvast bij en zet deze film op tijdens Valentijnsdag! Allie en Noah brengen de beste zomer van hun leven met elkaar door. Maar dan slaat de werkelijkheid toe en worden de twee uit elkaar getrokken door de ouders van Allie. Als Allie op het punt staat om te trouwen met een andere man, die wel haar ouders goedkeuring kan wegdragen, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor de goedkeuring van haar ouders?

Bron: New Line Cinema

Think Like a Man

Heb je zin in een lekker luchtige, humoristische film voor Valentijnsdag? Kijk dan Think Like a Man. In deze komedie draait het allemaal om de strijd tussen de seksen, wat zorgt voor hilarische en herkenbare situaties! Een leuke film om op Valentijnsdag met je partner te kijken! Het machtsevenwicht in het leven van vier koppels raakt ernstig verstoord als de dames de adviezen uit een populair boek gaan opvolgen om zo meer van hun mannen gedaan te krijgen. Als de mannen ontdekken dat hun vrouwen precies weten wat hun relatietactieken zijn, besluiten ze dat de aanval de beste verdediging is. 

Bron: Rainforest Films

The Ugly Truth

Voor de liefhebbers van enemies-to-lovers is The Ugly Truth een aanrader! In deze film botsen de hoofdpersonages in het begin met elkaar omdat Abby ontzettend romantisch ingesteld is, terwijl Mike dat totaal niet is. Wat volgt is een leuke film met goede chemie tussen de hoofdpersonages en uiteraard een gezonde dosis romantiek.

Abby Richter is een naar romantiek verlangende ochtendshow-producer, die haar zoektocht naar Mr. Perfect nog niet heeft opgegeven. Haar carrière heeft haar nog geen windeieren gelegd… tot Mike Chadway in dienst genomen wordt; een echte macho die belooft om de harde waarheid over mannen en vrouwen voor eens en voor altijd duidelijk te maken.

Bron: Columbia Pictures

Dirty Dancing

"I've had the time of my life". Dit nummer is wereldberoemd dankzij de klassieker Dirty Dancing. Ook dit is een heerlijke film om te kijken met Valentijnsdag. Je kunt namelijk even helemaal wegzwijmelen bij de romance tussen Baby en Johnny! Wie wil er nu niet gelift worden door de knappe Patrick Swayze? In de zomer van 1963 is Frances Baby Houseman noodgedwongen met haar ouders op vakantie in het natuurpark Catskills. Om de saaie dagen een beetje draaglijk te maken neemt ze lessen in merenguedansen. De vakantie dreigt minder saai te worden als ze de verveelde dansinstructeur Johnny Castle leert kennen. Van Johnny leert ze de passen van een nieuwe dans dirty dance en ontdekt hierdoor haar eigen krachten en talenten. Onder invloed van deze dans kan Baby zichzelf en haar liefde voor Johnny beter uiten....

Bron: Vestron Pictures

The Holiday

Deze film laat zien dat een verandering van omgeving je goed kan doen én dat je dan zelfs je ware liefde tegen kan komen. Zwijmelen gegarandeerd! Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

Bron: Columbia Pictures

Bridget Jones's Diary

In Bridget Jones's Diary is aan romantiek geen gebrek. Er komt zelfs een heuse love triangle in voor en dankzij de ontwapenende Renée Zellweger die de rol van Bridget speelt, is de film een echte must-see. Op nieuwjaarsdag, met een stevige kater maar nog steeds zonder man, besluit de 30-plusser Bridget dat haar leven drastisch moet veranderen. Haar eerste daad: het bijhouden van een dagboek om al haar belevenissen en ideeën in te noteren. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Wanneer ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch...

Bron: Universal Pictures

Blended

Drew Barrymore en Adam Sandler hebben met Blended de handen nogmaals ineen geslagen. Met de film 50 First Dates lieten ze al zien hoeveel chemie ze met elkaar hebben en in Blended doen ze dat nog eens dunnetjes over. Voeg daar een goede portie humor aan toe en het resultaat is een heerlijke romcom voor Valentijnsdag! Deze film speelt zich grotendeels op de Afrikaanse savanne af. De hoofdpersonages Lauren en Jim willen elkaar na een vreselijke blinde date nooit meer zien. Maar wanneer zowel Lauren als Jim afzonderlijk van elkaar een familievakantie boeken komen ze samen terecht op een luxe Afrikaans safari resort.

Bron: Warner Bros.

About Time

About Time is gemaakt door niemand minder dan Richard Curtis, bekend van onder andere Notting Hill, Bridget Jones's Diary en Love Actually. Ook met About Time heeft de filmmaker weer laten zien dat hij prachtige romantische films kan maken. De jonge advocaat Tim Lake krijgt van zijn vader te horen dat de mannen in zijn familie over een zeer bijzondere gave beschikken. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie, maar onzekere Mary besluit hij om deze gave te gebruiken om haar voor zich te winnen.

Bron: Working Title Films

 

Lees ook: 10 grappige valentijnfilms op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen