Halloween films die niet eng zijn

Het is alweer herfst en dat betekent dat Halloween al om de hoek is! Ben jij ook zo'n fan van Halloween? Het kan zijn dat je gek bent op spannende (horror) films, maar misschien zijn horror films helemaal niks voor jou. Gelukkig zijn er dan ook goede Halloween films die niet eng zijn. In dit artikel zetten wij Halloween films op een rijtje die niet eng zijn en die jij veilig kunt bekijken!

Halloweentown films

De films van Halloweentown zijn Disney Channel Original films. Halloweentown gaat over een jong meisje dat net als haar oma een heks is. Haar oma wil haar training graag beginnen voor haar dertiende verjaardag, omdat ze anders haar magie verliest. Daarnaast is er iets aan de hand in Halloweentown, en oma Aggie heeft hulp nodig om te voorkomen dat er iets mis gaat in het dorp. De serie bestaat uit 4 films die zijn uitgebracht tussen 1998 en 2006 en zijn alle 4 niet eng.

Bron: Disney

Hocus Pocus

Hocus Pocus vertelt het verhaal van drie heksenzussen. Wanneer een meisje naar Salem verhuisd, brengt ze per ongeluk de heksen uit de 17e eeuw weer tot leven. De zussen zijn uit op wraak en stoppen niet tot ze gerechtigheid hebben. Hocus Pocus is eveneens een Disney-film.

Bron: Disney

Kippenvel

Kippenvel (of: Goosebumps) is een film uit 2015, maar er bestaat ook een serie met dezelfde naam uit de jaren '90. Beide zijn gebaseerd op de verhalen van R.L. Stine. In het verhaal komen denkbeeldige monsters tot leven in een dorp in Delaware. 

Bron: Sony Pictures Animation

The Craft (1996)

The Craft is een film over een groepje buitenbeentjes. De vier vriendinnen passen nergens tussen en zijn het zat om altijd maar met de nek aangekeken te worden. Dan ontdekken ze duistere magie, die hen helpt om mensen naar ze te laten luisteren en te doen wat zij willen. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan... De film wordt naarmate het verhaal vordert wel enger, maar het is geen horrorfilm. 

Bron: Columbia Pictures

Casper

Wie kent hem niet: Casper het spookje. In 1995 kwam de film over hem uit, waarin een psycholoog en zijn dochter kennismaken met een heus spook. Maar geen zorgen, Casper is een vriendelijk spook en doet hen geen kwaad. Casper is super blij met het gezelschap, maar hij is niet het enige spook wat in het landhuis woont. En niet alle spoken zijn even blij met de nieuwe bewoners! Dit zorgt voor een hoop streken van de spoken, die er niet van houden om stil te zitten!

Bron: Universal Pictures

The Addams Family (1991)

Ook The Addams Family is een bekende film. Dexe excentrieke familie houdt van enge dingen en 'normaal' kun je ze absoluut niet noemen. Ze vinden het fijn om bang gemaakt te worden en houden ervan als er iets spannends gebeurd. De familie wordt opgelicht door iemand die zogenaamd een onbekende oom van hen is. Het is echter maar de vraag of dit zal lukken!

Bron: Paramount Pictures

9

De film 9 (2009) gaat over een lappenpop die tot leven komt in een postapocalytische wereld. De pop moet zien te voorkomen dat het mensenlijk ras uitsterft.

Bron: Focus Features

Coco

Coco vertelt het verhaal van Miguel. Hij wil niets liever dan muzikant worden, maar in zijn familie is muziek absoluut verboden. In een poging de zegen van zijn idool Ernesto de la Cruz te krijgen reist hij per ongeluk op de Dag van de Doden naar het Dodenrijk. Coco is een Disneyfilm uit 2017 en is heel erg leuk zónder eng te zijn.

Bron: Disney

The Nightmare Before Christmas

Deze film is gemaakt door Tim Burton, een Amerikaans producent die bekend staat om zijn humor met een donker randje en referenties naar gothicstijlen. The Nightmare Before Christmas gaat over Jack Skellington, de grote held van Halloween. Jack wil echter meer, en wanneer hij erachter komt dat er een feestdag is genaamd kerst wil hij niets liever dan de kerstman helpen zijn feestdag te verwezelijken. Dat kan natuurlijk nooit goed aflopen...

Bron: Disney

Practical Magic

Practical Magic is een romantische komedie met in de hoofdrol Sandra Bullock en Nicole Kidman. De zussen zijn heksen en worden opgevoed door hun excentrieke tante. Het dorp is echter bijgelovig en is niet blij met de heksen, die een vloek moeten zien te verbreken waardoor ze nooit ware liefde zullen vinden.

Bron: DiNovi Pictures

Monster House

DJ's ouders laten hem thuis met een oppas die totaal geen zin heeft om voor hem te zorgen. Hij mag niks doen en vraagt dus uit verveling of zijn vriend Chowder wil komen basketballen. Wanneer de bal in de tuin van de overbuurman beland, komen de jongens erachter dat de buurman een hartaanval heeft gehad en het huis leeft! Niemand gelooft hen, maar toch gaan DJ en Chowder samen met Jenny, een slim meisje uit de buurt, aan de slag om het monsterhuis te sluiten.

Bron: Columbia Pictures

Sleepy Hollow

Sleepy Hollow (1999) is net als The Nightmare Before Christmas een film van Tim Burton. Politieagent Ichabod Crane (Johnny Depp) wordt naar het dorpje Sleepy Hollow gestuurd om daar de dader achter een aantal onthoofdingen te zoeken. 

Bron: Paramount Pictures

Edward Scissorhands

Ook Edward Scissorhands is geregisseerd door Tim Burton en Johnny Depp speelt eveneens de hoofdrol. Deze film uit 1990 gaat over Edward, een man die letterlijk in elkaar is gezet. Hij leeft een eenzaam leven totdat een jonge vrouw hem kennis laat maken met haar leven in het dorp. Edward leert mensen kennen en daarbij komen eveneens problemen kijken die horen bij het hebben van scharen in plaats van handen.

Bron: Twentieth Century Fox

The Village

The Village (2004) is een film over een klein dorpje op het platteland waar vreemde dingen gebeuren. Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw. Een nieuwsgierige dorpeling gaat op onderzoek uit naar de vreemde wezens, maar dit kan hele nare gevolgen voor het dorp hebben. Deze film is niet horror maar wel heel spannend!

Bron: Touchstone Pictures

Coraline

Coraline is 11 jaar oud en baalt soms van haar leven. Dan vindt ze in haar huis een verborgen gang naar een ideale versie van haar leven. Coraline wil daar het liefst blijven, maar komt er na verloop van tijd achter dat deze wereld helemaal niet is wat het lijkt...

Bron: Focus Features

Double, Double, Toil And Trouble

Double, Double, Toil And Trouble gaat over twee zusjes die op de avond van Halloween hun ouders willen beschermen van hun hebzuchtige tante. Een magisch verhaal begint, waarin de twee meisjes een nieuwe vriend maken.

Bron: Dualstar Productions

Corpse Bride

Corpse Bride is, je raad het al, een animatiefilm onder regie van Tim Burton. Het verhaal gaat over een jonge bruidegom die zijn trouwgeloften buiten oefent, en zo nietsvermoedend zijn eeuwige liefde aan een overleden bruid belooft. De bruid staat op uit de dood om voor altijd bij haar man te zijn, maar dan blijkt dat hij de woorden per ongeluk tegen haar uitgesproken heeft. 

Bron: Warner Bros

Beetlejuice

Beetlejuice (opnieuw van Tim Burton) gaat over een overleden stel dat weggepest wordt door de nieuwe familie die intrek in hun huis genomen heeft. Omdat de geesten graag in het huis willen blijven, schakelen de nieuwe bewoners een plaaggeest in om ze te verjagen.

Bron: The Geffen Company

Hotel Transylvania

Hotel Transylvania kwam in 2012 uit en heeft inmiddels al 2 vervolgdelen (deel 4 staat op de planning voor 2022). Het verhaal gaat over de vampier Dracula, die een monsterhotel heeft geopend voor zijn vrienden en alle monsters die er even tussenuit willen. Dracula heeft er moeite mee dat zijn dochter Mavis groot wordt en doet er alles aan om haar klein te houden, maar daar is zij het natuurlijk niet mee eens.

Bron: Columbia Pictures

The Haunted Mansion

The Haunted Mansion is een Disney film uit 2003. Makelaar Jim Evers gaat met zijn vrouw en kinderen naar een herenhuis wat vervloekt blijkt te zijn. De enige manier om het huis te ontsnappeen is door de gruwelijke waarheid te ontdekken die bij het landgoed hoort.

Bron: Walt Disney Pictures

Don't Look Under the Bed

Een tiener schakelt de hulp van haar denkbeeldige vriend Larry Houdini in wanneer ze wordt lastiggevallen door een boeman die haar probeert te laten opdraaien voor dingen die ze niet heeft gedaan.

Bron: Walt Disney Television

ParaNorman

Norman is een jongen die niet begrepen wordt omdat hij gelooft in het bovennatuurlijke. Het is echter niet gek dat hij daarin gelooft, want hij kan geesten zien en met ze praten! Hierdoor is hij een paria, maar wanneer er zombies verschijnen wordt het volgende duidelijk: alleen hij kan zijn dorp beschermen van een vloek die al eeuwenlang bestaat. 

Bron: Focus Features

Twitches

Twitches gaat over een tweeling die bij hun geboorte uit elkaar zijn gehaald. De heksen zijn door verschillende families geadopteerd, maar op hun 21e verjaardag ontmoeten ze elkaar om de wereld waar ze in geboren zijn te redden. Ze moeten hun krachten bundelen om het kwaad tegen te gaan.

Bron: Disney 

 

Hoeveel van deze Halloween films die niet eng zijn heb jij al gezien? Welke is jouw favoriet?

Lees ook: Sabrina komt naar Riverdale

Nieuwste artikelen

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

  • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Do It Yourself: 3x herfst DIY waar je het warm van krijgt!

  • Disneyfiguren in een creepy jasje

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

  • Halloween-outfit: net als in de film...

Zoek in artikelen