De gezelligste herfstfilms

Het is misschien wel het gezelligste seizoen van het jaar: de herfst. Met een dekentje en een warme mok choco nestel je jezelf comfortabel op de bank om er de rest van de avond niet meer af te komen. Daarbij mag een fijne (romantische) film natuurlijk niet ontbreken. Nog wat inspiratie nodig? Kijk dan snel hieronder!

When Harry met Sally

Herfst in Central Park? Dat kan iedereen zich wel voorstellen. En laat zich daar nu net When Harry met Sally afspelen. Tijdens hun reis van Chicago naar New York discussieren Harry (Billy Crystal) en Sally (Meg Ryan) over of seks een perfecte relatie tussen man en vrouw verwoest. Elf jaar later hebben ze het antwoord nog steeds niet. Zullen deze twee vrienden ooit accepteren dat ze perfect voor elkaar zijn, of blijven ze ontkennen dat ze elkaar leuk vonden vanaf het moment... When Harry met Sally? 

Bron: Castle Rock Entertainment

Sweet Home Alabama

De New Yorkse modeontwerpster Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) heeft een succesvolle carrière en is verloofd met de zoon van de burgemeester. Ze staat op het punt om in het huwelijksbootje te stappen, maar moet daarvoor nog één ding doen: scheiden van haar jeugdliefde Jake Perry (Josh Lucas). Eenmaal terug in haar geboorteplaats blijkt het lastiger dan gedacht om het verleden achter zich te laten...

Bron: Touchstone Pictures

Hocus Pocus

Wat is er nu meer herfstachtig dan een stel heksen? In Hocus Pocus komen de drie heksen Winifred (Bette Midler), Sarah (Sarah Jessica Parker) en Mary Sanderson (Kathy Najimy) uit de 17e eeuw terug voor een nachtje dolle pret wanneer zij per toeval worden opgeroepen. Het 300 jaar oude trio doet er alles aan om via een toverspreuk weer jong te worden, maar worden daarin gedwarsboomd door een groepje kinderen... De film uit 1993 krijgt naar verwachting in 2022 een moderne versie met Hocus Pocus 2.

Bron: Walt Disney Pictures

Halloweentown

Van drie oude heksen naar drie jonge heksen in Halloweentown. Marnie, Sophie en Dylan Piper schrikken als blijkt dat ze net als hun oma en moeder heksen zijn. Ze moeten leren hiermee om te gaan, maar voordat dat zover is moeten ze hun oma helpen om Halloweentown te beschermen tegen kwade krachten.

Bron: Singer White Entertainment

Matilda

Wie kent haar niet: Matilda. Dit jonge meisje, uit het gelijknamige boek van Roald Dahl, is niet alleen uitzonderlijk slim, maar ze blijkt ook nog over een bijzondere gave te beschikken. Ze kan namelijk dingen laten bewegen met haar ogen. In tegenstelling tot veel anderen waardeert haar lerares Marijke Engel haar zoals ze is, en zij is dan ook de eerste die Mathilda over haar gave vertelt. Samen met juf Engel bedenkt ze een plannetje om de tirannieke juf Bullstronk een lesje te leren...

Bron: TriStar Pictures

Sweet november

Workaholic Nelson Moss gaat akkoord om een relatie van een maand aan te gaan met een mysterieuze vrouw, Sara Deever (Charlize Theron) op voorwaarde dat ze zijn leven positief verandert. Hij trekt bij haar in zodat zij hem kan helpen. Voor Sara is dit niet de eerste keer dat ze dit doet en iedereen die bij haar intrekt, moet na een maand ook echt weer vertrekken. Maar Nelson blijkt een geval apart...

Bron: Warner Bros

Enola Holmes

Bij een herfstfilm denk je misschien niet direct aan Enola Holmes, maar ook deze film doet je hart opwarmen.Wanneer de tienerzus van, jawel, Sherlock Holmes, ontdekt dat haar moeder weg is en haar broers de voogdij overnemen, besluit ze weg te lopen zodat ze niet naar een meisjesschool hoeft. Onderweg ontmoet ze de jonge Lord Tewkesbury, een mysterieuze jongen die in een gevaarlijk complot gewikkeld blijkt te zijn. 

Bron: Netflix

Fantastic Mr. Fox

Een herfst zonder dieren is geen herfst. Een goede reden om animatiefilm Fantastic Mr. Fox te kijken! Om aan eten te komen berooft mr. Fox boerderijen, ondanks dat hij aan mrs. Fox had beloofd dit niet meer te doen. Hij moet zijn wilde dagen achter zich laten en zich gedragen als een volwassen, verantwoordelijke vader. Maar eerst moet hij nog één keer op pad... Ingesproken door niemand minder dan onder andere George Clooney, Meryl Streep, Helen McCrory en Owen Wilson.

Bron: Twentieth Century Fox

A Beautiful Day In the Neighborhood

Tom Hanks in een film is altijd een goede reden om te kijken! Zo ook A Beautiful Day In the Neighborhood. Deze biografische dramafilm — gebaseerd op de echte vriendschap tussen  Fred Rogers en Lloyd Vogel — draait om de gelauwerde en cynische journalist Lloyd Vogel, die besluit om met tegenzin presentator Fred Rogers te interviewen voor het tijdschrift Esquire. De ontmoeting tussen beide mannen verandert echter zijn kijk op het leven.

Bron: Big Beach Films

Harry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter... moeten we nog meer zeggen? Deze film is voor ieder jaargetijde geschikt, maar voor de herfst misschien nog wel het meest. Zwevende kaarsen, overal pompoenenGa terug in de tijd met het eeste deel en waan jezelf op Zweinstein tijdens de herfst, terwijl Harry zijn best doet om de waarheid over zichzelf uit te vinden en om leert gaan met de magische wereld waarin hij zich ineens bevindt.

Bron: Warner Bros.

Mystic Pizza
Zwijmel weg met deze romantische komedie met Julia Roberts. In het kleine plaatsje Mystic werken de zussen Kat en Daisy Arujo samen met Jojo als serveerster in een pizzeria. De slimme Kat verliest zichzelf in een lokale architect bij wie ze aan het babysitten is, terwijl haar zus aan het daten slaat met een student van goede komaf met een Porsche. Jojo daarentegen houdt van haar man, maar moet er niet aan denken om met hem te trouwen. Problemen zorgen voor spanningen bij de vriendinnen, maar brengen hen ook dichter bij elkaar.

Bron: Night Life Inc.

Good Will Hunting
Nog zo'n heerlijke plaats om van de herfst te genieten: Boston. In Good Will Hunting brengt schoonmaker Will Hunting (Matt Damon) zijn dagen vooral door met het omzeillen van de wet. Hij blijkt echter een grote wiskundeknobbel te hebben. Een leraar wil graag met hem aan de slag om zijn talent verder te vergroten, maar komt er al snel achter dat Will nogal overhoop ligt met zichzelf. Alleen zijn psycholoog en Skylar, een student geneeskunde, kunnen hem helpen zich open te stellen. 

Bron: Miramax

Little Women

Kostuumdrama's zijn perfect om bij weg te dromen. In Little Women, gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott, volgen we de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March die in de nasleep van de burgeroorlog opgroeien in Noord-Amerika. Jo woont in New York en werkt als schrijfster, Amy volgt in Parijs een kunstopleiding, terwijl oudste zus Meg is getrouwd met een schoolleraar. Wanneer Beth ziek wordt komt de familie dichter bij elkaar...

Bron: Columbia Pictures

You've Got Mail

Deze klassieker mag natuurlijk niet in het lijstje ontbreken! In You've Got Mail werkt Kathleen Kelly met veel plezier in een boekwinkel totdat er een grote keten een nieuw filiaal in de buurt opent. De toekomst van de winkel hangt hiermee aan een zijden draadje. Tegelijkertijd probeert Kathleen het geluk te vinden in de uitwisseling van e-mails met een wel heel leuke man. Ze heeft echter geen idee dat deze man, Joe Fox, dezelfde man is als degene die het nieuwe filiaal opent..

Bron: Warner Bros.

 

Lees ook: 16x gezelige halloweenfilms

 

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 10 romantische films op Netflix

Zoek in artikelen