Deze mindfuckfilms houden je goed voor de gek

Hou jij ook zo van films met onverwachte twists of een goed en verrassend plot? Films waarbij je twee keer moet kijken wil je het verhaal pas goed begrijpen. Je snapt het al: we hebben het over echt goede mindfuckfilms! Denk hierbij aan films als Memento, Shutter Island en Inception. Maar zoals deze films zijn er nog veel meer. Kijk snel ons lijstje om te zien welke films je als liefhebber nog meer kunt kijken!

Shutter Island (2010)

Natuurlijk mag Shutter Island niet ontbreken. Met maar liefst een 8 als beoordeling op IMDB is deze mysteryfilm zeker de moeite waard als je van goede plottwists houdt!

Donnie Darko (2001)

Donnie heeft een speciale gave waarmee hij in de toekomst kan kijken. Zo ontdekt hij geheimen van een universum waardoor hij zijn eigen lot kan bepalen. Deze film is zo goed dat we na meerdere keren kijken eigenlijk nog steeds niet goed weten waar het nou echt precies om gaat...

Mulholland Drive (2001)

Dit is een verbluffende en briljante film met plottwists die steeds duisterder worden. Een mysterieuze vrouw in Los Angeles houdt na een verkeersongeluk een tas met geld over, maar geen geheugen. Actrice Betty Elms is ondertussen in de stad aangekomen in de hoop op een filmcarrière en vindt de vrouw in haar appartement. Ze besluit haar te helpen in een bizarre zoektocht naar de waarheid.

The Butterfly Effect (2004)

Deze film is gebaseerd op de theorie dat een kleine veranderinge in het verleden heel grote gevolgen kan hebben in de toekomst. De slogan van de film is dan ook: 'Change one thing, Change everything’. Een heel simpele gedachte, maar wel een verdraaid waar en eng gegeven!

Memento (2000)

De manier waarop deze film twee verschillende richtingen in tijd tegelijkertijd weet te schetsen houdt ons nog steeds bezig. Weet jij wat echt is en wat niet? De film draait om Leonard die aan kortetermijngheugenverlies lijdt en tijdens de zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw zijn lichaam gebruikt als notitieblok door zich te laten tatoeëren.

Inception (2010)

 

Deze film houdt je nog dagenlang bezig omdat je niet kunt stoppen hieraan te denken. De film met Leonardo DiCaprio draait om Dom Cobb die waardevolle geheimen uit het onderbewustzijn van mensen in hun droomfase steelt. Wanneer hij de kans krijgt om zijn oude leven weer terug te krijgen, hoeft hij maar één ding te doen: het uitvoeren van een vrijwel onmogelijke 'inception': hij moet dit keer geen idee stelen, maar juist in iemands brein plaatsen...

 

The Truman Show (1998)

Elke keer nadat je deze film hebt gekeken ga je toch echt nadenken over de echtheid van je eigen leven...

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Wij voelden ons zo slim toen we dachten dat we precies hadden uitgevogeld hoe alles in elkaar zat. Maar telkens weer vinden we nieuwe dingen... Wat anders dan te zeggen dat dit een geweldige film is!

Mr. Nobody (2009)

De oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waar iedereen eeuwig leeft, is de 117-jarige Nemo Nobody, De enige vraag is of hij het juiste leven heeft geleid en de juiste keuzes heeft gemaakt. Als klein jongetje stond hij voor de onmogelijke keuze: meegaan met zijn moeder, of achterblijven bij zijn vader... Een keuze met heel verschillende gevolgen. De film geeft je een prachtig kijkje van de ingewikkelde puzzel die het leven eigenlijk is.

Vanilla Sky (2001)

Wij kunnen je nog steeds niet zeggen waar deze film nou eigenlijk echt om gaat. Misschien is het wel een van de meest verwarrende films ooit... Maar we hebben in ieder geval Tom Cruise!

 

Gone Baby Gone (2007)

Het einde laat je gebroken achter met de kwestie om te doen wat juist is of om te doen wat juist is in je hart. Hier houden wij ons nog dagenlang mee bezig..

Confessions (2010)

Wanneer de dochter van een schooldocente wordt vermoord, verdenkt ze twee leerlingen als de daders. Ze besluit om te vertrekken, maar laat in een toesprak aan haar klas weten dat ze wraak zal nemen. Er volgen nieuwe bekentenissen en incidenten met schokkende gevolgen. Als je de film nog niet hebt gezien... kijk hem op eigen risico!

 

 

 

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Dit zijn alle Harlan Coben-series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • 6 bekende filmscènes die iedereen verkeerd begrijpt

  • Deze films en series worden in september van Netflix verwijderd

  • Deze films en series verschijnen in de tweede helft van december op Netflix

Zoek in artikelen