Grote films die uitkomen in 2023

Jaarlijks worden ontzettend veel films uitgebracht, of het nu in de bioscoop of op een streamingdienst is. Ook in 2023 komen er weer een heleboel films aan. Denk aan nieuwe Marvel superheldenfilms, The Little Mermaid en Legally Blond 3! Wil je weten wat nog meer uitkomt in 2023? In dit artikel zie je alle grote films die uitkomen in 2023, dus lees snel verder.

Operation Fortune: Ruse de Guerre (4 januari)
In Guy Ritchie's Operation Fortune: Ruse de Guerre moet MI6 agent Orson Fortune zien te infiltreren in het netwerk van wapenhandelaar Greg Simmonds (fenomenale Hugh Grant) om zo de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie te voorkomen.

The Fabelmans (2 februari)
The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman (Gabriel Labelle) ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi (Michelle Williams).

Knock at the Cabin (10 februari)
Tijdens een vakantie in een afgelegen hut wordt een gezin van drie personen plotseling gegijzeld door vier vreemden, die eisen dat ze een van hen opofferen om de apocalyps af te wenden.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania (15 februari)
Superheldenpartners Scott Lang en Hope van Dyne keren terug om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hope's ouders Hank Pym en Janet van Dyne verkennen ze de Quantum Realm, waarbij er vreemde nieuwe wezens op hun pad komen. Zo beginnen ze aan een avontuur dat ze voorbij de grenzen zal brengen van wat ze voor mogelijk hielden.

Cocaine Bear (24 februari)
Een zwarte beer van 500 pond gaat op een moorddadige manier tekeer nadat hij per ongeluk cocaïne heeft ingenomen in een bos in Georgia, en een eigenaardige verzameling agenten, criminelen, toeristen en tieners komt samen. 

What’s Love Got to do with it? (24 februari)
Het verhaal volgt Zoe, een bekroonde documentairemaker, terwijl ze een nieuw onderwerp vindt in haar jeugdvriend Kaz. Hij heeft onlangs zijn op handen zijnde gearrangeerde huwelijk aangekondigd (een concept dat Zoe niet begrijpt).

Haunted Mansion (1 maart)
De nieuwe film laat een dokter en haar 9-jarige zoon zien. Ze willen een nieuw leven beginnen en proberen dat in een landhuis in New Orleans. Al snel merken ze dat er een addertje onder het gras ligt: het spookt in het huis. Ze schakelen de hulp in van een priester, een paranormale expert, een waarzegster en een geschiedkundige. 

Creed III (3 maart)
Wanneer een jeugdvriend en voormalig bokswonder, Damian, weer opduikt na het uitzitten van een lange gevangenisstraf, staat hij te popelen om te bewijzen dat hij zijn kans in de ring verdient. “De confrontatie tussen voormalige vrienden is meer dan alleen een gevecht.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (3 maart)
Een dief en een groep avonturiers gaan op reis om een verloren reliek te vinden, maar er gaat veel mis en ze komen de verkeerde mensen tegen. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de speelse sfeer van het roleplayspel naar het grote scherm in deze nieuwe fantasyfilm. 

Scream 6 (10 maart)
De Scream-saga gaat verder met de vier overlevenden van de Ghostface-moorden terwijl ze Woodsboro achter zich laten en een nieuw hoofdstuk beginnen.

Shazam! Fury of the Gods (17 maart)
In Shazam! Fury of the Gods wordt het verhaal vervolgd van de tiener Billy Batson, die door het uitspreken van het magische woord Shazam! verandert in zijn alter ego, de volwassen superheld Shazam.

65 (17 maart)
65 miljoen jaar geleden. Nu, met slechts één kans op redding, moeten Mills en de enige andere overlevende, Koa, hun weg vinden over een onbekend terrein vol met gevaarlijke prehistorische wezens in een episch gevecht om te overleven.

John Wick: Chapter 4 (24 maart)
Een vervolg op de avonturen, schrijnende gebeurtenissen en daden van sluipmoordenaar John Wick.

Beau Is Afraid (21 april)
Beau Is Afraid is een opkomende Amerikaanse surrealistische komische horrorfilm, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Ari Aster. In dee film speelt Joaquin Phoenix als Beau, een ongelooflijk neurotische man die een bizarre reis naar huis moet maken om zijn moeder te bezoeken.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 mei)
In dit derde en laatste deel krijgen we het verhaal te horen over de oorsprong van Rocket Racoon. We zien ook de hereniging tussen Gamora en de Guardians, maar ze kan zich zowel de Guardians als Peter Quill niet meer herinneren. 

Fast & Furious 10 (19 mei)
Van de laatste twee films wordt verwacht dat ze een overkoepelend verhaal vertellen, hoewel het op dit moment onduidelijk is waar dat verhaal zich op zal richten. Waarschijnlijk zal Dom's crew de wereld redden en Cipher zal proberen om de wereld te vernietigen, maar het is nog niet bekend hoe dit gaat gebeuren. 

The Little Mermaid (26 mei)
Prinses Ariël, een zorgeloze jonge zeemeermin, verlangt ernaar om deel uit te maken van de mensenwereld. Ze negeert haar vader en zwemt naar de oppervlakte om de prins van haar dromen te redden tijdens een storm. Vastbesloten om mens te zijn, gaat ze in zee met de sluwe zeeheks Ursula en ruilt ze haar vinnen en haar stem in voor benen. Ze vertrekt op het avontuur van haar leven, maar gelukkig heeft ze Botje (een vis) en Sebastiaan (een krab) aan haar zijde om haar te helpen.

Legally blond 3 (31 mei)
Elle wordt 40 jaar in de nieuwste film. Zelf zegt ze hierover; “Ik kan niet wachten om te zien wat mensen vinden van de manier waarop we Elle Woods op 40-jarige leeftijd hebben geschreven." 

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2 juni)
De volgende Spider-Verse film opnieuw zal gaan over de vertakkingen van het multiversum voor Miles Morales terwijl hij een normaal leven probeert te leiden in Brooklyn. 

Transformers: Rise of the Beasts (9 juni)
Noah, een scherpe jonge kerel uit Brooklyn, en Elena, een ambitieuze, getalenteerde artefact-onderzoeker, worden meegesleurd in het conflict terwijl Optimus Prime en de Autobots worden geconfronteerd met een angstaanjagende nieuwe aartsvijand die uit is op hun vernietiging genaamd Scourge.

Asteroid City (16 juni)
Het verhaal volgt een fictief Amerikaanse woestijndorpje rond het jaar 1955. In dit dorp vindt de Junior Stargazer-conventie plaats, waar studenten en ouders vanuit het hele land samenkomen voor schoolwedstrijden, rust en ontspanning, komedie, drama, romantiek en meer.

The Flash (16 juni)
Door een ongeluk in zijn laboratorium, verkrijgt politiewetenschapper Barry Allen superkrachten. Hij kan zich supersnel voortbewegen en besluit die krachten als The Flash in te zetten voor het goede.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (30 juni)
Een Indiana Jones film begint met een spectaculair begin. Om die trend door te zetten gaat Indy in het begin van de film terug naar 1944, naar een kasteel dat vol zit met Nazi's. Na deze eerste scenes keren we terug naar 1969, waar de rest van de film zich afspeelt. Het verhaal gaat vervolgens verder over de maanlanding. 

Oppenheimer (21 juli)
De film volgt het leven van theoretisch natuurkundige J. Robert Oppenheimer, de directeur van het Los Alamos Laboratory tijdens het Manhattan Project, en zijn bijdragen die hebben geleid tot de creatie van de atoombom.

Barbie (21 juli)
Een Barbiepop die in Barbieland woont, wordt van de wereld verbannen omdat ze niet perfect genoeg is, te excentriek is en niet in de gebruikelijke vorm past.

The Marvels (28 juli)
The Marvels is het vervolg op Captain Marvel. Brie Larson keert terug als Captain Marvel en Teyonah Parris keert terug als Monica Rambeau.

Mission : Impossible - Dead Reckoning Part 1 (29 september)
De zevende Mission: Impossible film met Tom Cruise.

Dune: Part 2 (3 november)
Deze vervolgfilm onderzoekt de mythische reis van Paul Atreides terwijl hij zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij op een oorlogspad van wraak is tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (17 november) 
Ballad of Songbirds and Snakes, een prequel op de originele filmreeks van The Hunger Games, vertelt het verhaal van een tiener Coriolanus Snow voordat hij de autoritaire president van Panem wordt.


Wonka (15 december) 
Een oorsprongsverhaal dat het levendige, mythische begin van de fantasierijke jonge uitvinder verkent voordat hij de beroemde zalige Mozart van chocolade wordt.

Aquaman and the Lost Kingdom (25 december)
Het vervolg op Aquaman uit 2018. Over het plot is nog niets bekend.


Snow White (2023)
Een live-action Snow White-film! De film wordt geregisseert door Marc Webb en Rachel Zegler treedt in de voetstappen van de Disney-prinses. Gal Godot zal de Evil Queen spelen. 


Ballerina (2023)
Ballerina gaat over een vrouwelijke huurmoordenaar, gespeeld door Ana de Armas, die wraak wil nemen op de collega die haar familie heeft gedood.


Havoc (2023)
Het verhaal speelt zich af na een mislukte drugsdeal, wanneer een gekneusde rechercheur zich een weg moet banen door een criminele onderwereld om de vervreemde zoon van een politicus te redden, terwijl hij een diep web van corruptie en samenzwering ontrafelt dat zijn hele stad verstrikt.

Lees ook: De 10 slechtst beoordeelde films van 2022 volgens critici

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Easy vegan met Julie

  • Het geheim van de zwarte rots - Joe Todd-Stanton

  • Recensie: The green food bible

Zoek in artikelen