• Home
 • Nieuws
 • Biostip: The Hunger Games: Catching Fire

Biostip: The Hunger Games: Catching Fire

Jaaaaaa, vanaf vandaag rennen we allemaal massaal naar de bioscoop! De reden? Het tweede deel in de De hongerspelen-trilogie van Suzanne Collins, The Hunger Games: Catching Fire, draait vanaf nu in Nederland. Na maanden geduldig te hebben moeten wachten, kunnen we nu dan eindelijk zien hoe het verder gaat met de Hongerspelen-winnaars Katniss Everdeen en Peeta Mellark. Leuk weetje: hij draait hier twee dagen eerder dan in de Verenigde Staten. En dat is uniek!


De boeken van Suzanne Collins zijn wereldwijd een grote hit. In veel landen gingen de toch ietwat schokkende delen van de De hongerspelen-trilogie als zoete broodjes over de toonbank. Een verfilming kon natuurlijk niet uitblijven en in maart vorig jaar konden we dan ook genieten van het eerste deel in de bioscoop: The Hunger Games. Deze populaire film heeft in de Verenigde Staten een recordaantal bezoekers naar de bioscoop getrokken. In het openingsweekend alleen al leverde de film 115 miljoen Euro op (alleen de sequels The Dark Knight en Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 leverden meer op). En ook in Nederland was de film razend populair: 85.000 mensen bezochten The Hunger Games in het eerste weekend in de bioscoop. En na meer dan een jaar te hebben moeten wachten, draait nu dan eindelijk het tweede deel in de bioscoop en IMAX, The Hunger Games: Catching Fire, gebaseerd op het boek Vlammen.

Om jullie geheugen een beetje op te frissen:

Over The Hunger Games
The Hunger Games speelt zich af in een niet al te verre toekomst. Het voormalige Noord-Amerika staat bekend als het land Panem, waar het regerende Capitool van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor de Hongerspelen. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar slechts één person levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen… De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor de Hongerspelen. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dan heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.


Het tweede deel gaat verder waar het eerste deel geëindigd is:

Over The Hunger Games: Catching Fire
Na het winnen van de brute Hongerspelen zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die zij hebben helpen ontstaan. President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. En tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn. Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels en die doen iedereen versteld staan.

In dit tweede deel zien we dezelfde bekende gezichten terugkeren: Oscar-winnares Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen, good lookin' Liam Hemsworth als Gale Hawthorne (die van ons volgende keer wel wat vaker in beeld mag komen!), Josh Hutcherson als good guy Peeta Mellark, Woody Harrelson als zuiplap Haymitch Abernathy, Elizabeth Banks als de grappige Effie Trinket, Stanley Tucci als ‘foute’ presentator mét Prodent-smile: Ceasar Flickerman en Lenny Kravitz als kledingontwerper Cinna, die ook dit jaar weer een aantal heel speciale jurken voor Katniss heeft ontworpen. Hieronder zie je een aantal van de voorbeelden. Deze jurken zijn natuurlijk weer uitgerust met de nodige technische snufjes, maar wat precies houden we nog even geheim…


Ook zien we een aantal nieuwe gezichten zoals Sam Claflin als Finnick Odair, die zichzelf nogal geweldig lijkt te vinden en Jena Malone als de ietwat rare Johanna Mason.

Links:
- Kijk hier voor meer informatie over The Hunger Games: Catching Fire.
- Like de Facebook-pagina van Independent Films en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
- Benieuwd naar wat wij van de film vonden? Lees onze recensie.

Bekijk hier een interview met de castleden:

De Hongerspelen 2 - Vlammen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (94 stemmen)
 • Omschrijving:

  Prachtige editie van deel twee uit Suzanne Collins' successerie De Hongerspelen voor een spotprijs.

  Katniss Everdeen heeft samen met Peeta Mellark De Hongerspelen gewonnen. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool. President Snow stelt Katniss persoonlijk verantwoordelijk voor het temperen van alle onrust. Ze raakt verstrikt in een angstaanjagend politiek web en twijfelt of ze de vlammen van de revolutie echt wil doven...

  Vlammen is het tweede deel in de verslavende HONGERSPELEN-trilogie.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • 9 beroemde broers en zussen die niet op elkaar lijken

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen