• Home
  • Nieuws
  • Netflix staat achter 13 Reasons Why seizoen 2

Netflix staat achter 13 Reasons Why seizoen 2

Ondanks alle kritiek op 13 Reasons Why seizoen 2 heeft Netflix aangekondigd dat ze een derde seizoen van de populaire serie hebben besteld. Netflix-baas Reed Hastings is erg blij dat 13 Reasons Why seizoen 3 gemaakt gaat worden. Hij staat dan ook vierkant achter de serie en is het niet eens met de kritiek van de Amerikaanse belangengroep ‘Parents Television Council’.

De bovengenoemde belangengroep vindt dat 13 Reasons Why jongeren zou aanzetten tot gevaarlijk en extreem gedrag. In het eerste seizoen van de serie is namelijk duidelijk te zien hoe Hannah Baker zelfmoord pleegt en in het tweede seizoen wordt er een heftige verkrachtingsscène in beeld gebracht. Volgens de belangengroep horen dit soort dingen niet thuis in series voor tieners en jongvolwassenen. Zij zijn dan ook van mening dat 13 Reasons Why zo snel mogelijk van Netflix verwijderd moet worden.

13 reasons Why seizoen 2Bron: Netflix

Hoewel Netflix-baas Reed Hastings erkent dat 13 Reasons Why een controversiële serie is, vindt hij dat het belangrijk is om te laten zien wat er op middelbare scholen speelt en wat dit voor effect op de betreffende jongeren kan hebben. Het is een stukje bewustwording: met de serie laat Netflix zien dat dit op iedere school kan gebeuren en met ieder kind. Ook de makers en de cast van 13 Reasons Why zijn het hiermee eens.

Daarnaast is Reed Hastings van mening dat iedereen zelf de keuze heeft om naar 13 Reasons Why te kijken. Netflix is namelijk een on demand-dienst en dat betekent dat niemand verplicht is om naar de serie te kijken. Heb je er problemen mee? Dan kijk je niet. Ook merkt Reed Hastings op dat jongeren zich erg verbonden voelen met de serie en daardoor is 13 Reasons Why zo populair op Netflix.

13 reasons why seizoen 2Bron: Netflix

Ondanks de argumenten van Netflix-baas Reed Hatings blijft de belangengroep achter hun argumenten staan. Jongeren zouden namelijk niet op verkeerde ideeën gebracht mogen worden door een tv-serie en dat is precies wat 13 Reasons Why volgens hen wel doet.

Sta jij ook achter 13 Reasons Why seizoen 2? Of ben jij het eens met de kritiek?

Bron: deadline.com, variety.com, independent.co.uk, decider.com, Netflix

Lees ook: Plannen voor 13 Reasons Why seizoen 3 onthuld

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • De nieuwe verslavende serie 'You' verschijnt binnenkort op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen