• Home
  • Nieuws
  • Zoë Kravitz vertelt over haar Fantastic beasts' personage Leta Lestrange

Zoë Kravitz vertelt over haar Fantastic beasts' personage Leta Lestrange

Op 15 november is het eindelijk zover, dan draait Fantastic beasts: The Crimes of Grindelwald eindelijk in de bioscoop! Nadat eerder al de trailer werd vrijgegeven en er bekend werd gemaakt dat er baby Nifflers te zien zullen zijn in de film, heeft Zoë Kravitz in een interview met Entertainment Weekly nu ook wat meer vertelt over haar karakter Leta Lestrange.

Zoals je misschien wel weet zagen we in Fantastic beasts and where to find them dat Newt Scamander een foto van een meisje bij zich heeft. Al snel leren we dat dit Leta Lestrange is. Inderdaad Lestrange! Die naam kennen we natuurlijk allemaal uit de Harry Potter films. Bellatrix Lestrange was één van de grootste slechteriken uit de film. Executive producer David Heyman vertelt dat Leta Lestrange een gecompliceerd en verkeerd begrepen karakter is. Hij zegt dat ze in sommige opzichten belast is door haar naam. Doordat haar achternaam Lestrange is denken sommige mensen dat ze een slecht persoon is. Ook Eddie Redmayne vertelt iets over Leta Lestrange: “Het is één van die relaties waar er zeker liefde tussen de personen was, er was zelfs romantiek, maar of het ooit echt een serieuze relatie was? Dat weet ik niet. Ze is zeker iemand die Newt echt geraakt heeft en aan het begin van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald begrijp je dat ze in een relatie is met zijn broer. Dat brengt zeker complicaties met zich mee.”

Zoë Kravitz die de rol van Leta Lestrange vertolkt, heeft in een interview met Entertainment Weekly al een tipje van de sluier kunnen oplichten over haar rol. Aan Zoë werd de vraag voorgelegd wat ze ons kan vertellen over haar karakter. Zoë vertelt: “We hebben haar tot nu toe alleen nog maar gezien op een foto in Newt’s kantoor. Ze zijn al van jongs af aan bevriend en hebben een speciale band samen. Zowel Leta als Newt werden gezien als de buitenbeentjes. Nu is Newt teruggekomen naar huis waar hij leert dat Leta verloofd is met zijn broer Theseus, wat zorgt voor een ongemakkelijke situatie.”

Bron: Jaap Buitendijk/Warner Bros./Entertainment weekly

Op de vraag waarom de situatie ongemakkelijk is en of Newt en Leta ooit een romantische relatie zijn aangegaan zegt Zoë het volgende: “Ik denk niet dat ze ooit een romantische relatie zijn aangegaan, maar Newt heeft maar zo weinig vrienden gehad in zijn jeugd dat het misschien in zijn hoofd wel tot een romantische relatie had kunnen leiden. Ondanks dat ze geen relatie hebben gehad voelt het voor hem wel als verraad wanneer ze verloofd is met Theseus."

In de eerste Fantastic Beasts film noemt Queenie Leta een ‘taker’ (nemer) en niet een ‘giver’ (gever). Zoë antwoordt hierop dat Newt een ongemakkelijk persoon is en dat hij het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen. Hij zegt niet altijd wat hij voelt en daardoor lijkt het alsof hij over zich heen laat lopen, maar Leta is een meelevend persoon, zeker tegenover Newt. Maar ze is ook erg sterk, een kracht als het ware, en dat kan een probleem tussen hen vormen.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar Leta Lestrange!

Wat vinden jullie van Leta Lestrange tot nu toe?

Bron: Entertainment weekly

Lees ook: Grindelwald is de 'verleiding' van Perkamentus

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen