Het Boekenfestijn is failliet

De boekenliefhebbers onder ons kennen het Boekenfestijn vast wel. Het Boekenfestijn is op verschillende locaties in Nederland en België te vinden om daar ontzettend veel boeken voor lage prijzen te verkopen. Voor boekliefhebbers is dit een ideale gelegenheid om leuke boeken voor een laag prijsje te scoren! Helaas is er slecht nieuws omtrent dit evenement. Het Boekenfestijn is helaas failliet verklaard.

Bron: Shutterstock.nl

Het boekenfestijn is failliet verklaard door de Rotterdamse rechtbank. Er is door het Boekenfestijn niet naar buiten gebracht hoe ze tot een faillissement zijn gekomen. Het Boekenfestijn is eigenlijk al in 1981 begonnen. De centrale boekhandel verkocht toen encyclopedieën voor spotprijzen. In de loop der jaren is het aanbod uitgebreid en in 2013 is de naam van De centrale boekenhandel verandert in ‘Boekenfestijn’. Voor de liefhebbers van boeken is dit altijd een evenement om naar uit te kijken. Er was een groot divers aanbod aan genres. Zo waren er onder andere romans, literaire boeken, kinderboeken, stripboeken en fantasy boeken te koop. Ook was er een Engelstalig aanbod.  Naast boeken verkocht het Boekenfestijn onder andere ook cd’s, hobbyartikelen, kaarten en kalenders.  

Het Boekenfestijn werd maar liefst 18 keer per jaar gehouden in Nederland en België. Nu de zaak failliet is zullen de kalenders van veel boekenliefhebbers een stuk leger zijn. Het is ontzettend jammer dat dit leuke evenement zijn deuren heeft moeten sluiten. Hopelijk zal er in de toekomst een soortgelijk evenement voor in de plaats komen.

 

Bron: Boekenfestijn, AD.

Lees ook: Top 10 populairste boeken van Nederlandse auteurs

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • Mogelijke doorstart van Boekenfestijn na faillissement

  • Boekevenementen in 2019

Zoek in artikelen