• Home
 • Nieuws
 • Alle aankomende Disney live-action remakes

Alle aankomende Disney live-action remakes

Disney is een naam die iedereen kent. De stroom aan geliefde animatiefilms is al ruim 90 jaar geleden begonnen met Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Sindsdien zijn er talloze films en series gemaakt door Walt Disney Studios, zowel zelfverzonnen verhalen als verhalen die zijn gebaseerd op sprookjes en mythes. Meer dan 10 jaar geleden kwam Disney met de allereerste live action remake van één van hun klassiekers: Alice in Wonderland. Sindsdien zijn veel remakes gekomen, zoals The Lion King, The Jungle Book, Cinderella en Beauty en the Beast. In dit artikel lees je alle komende live action films die Disney heeft aangekondigd.

 

The Little Mermaid

Een releasedatum van The Little Mermaid is nog niet bekend gemaakt. Wel is er al een deel van de cast onthuld. Zo zal Halle Bailey de rol van Ariël gaan vertolken. Er ontstond over deze casting zelfs nog wat commotie omdat Halle Bailey geen witte huid heeft met rood haar en blauwe ogen. Maar volgens de regisseur heeft zij alles in zich om de perfecte Ariël te worden, namelijk: een unieke combinatie van jeugd, onschuld en een prachtige stem! Melissa McCarthy (Mike & Molly) gaat de rol van Ursula vertolken en Jonah Hauer-King de rol van Prins Eric. Jutter, de zeemeeuw, zal een duikvogel worden. Dit omdat de onderwaterscènes dan zonder problemen gemaakt kunnen worden met Jutter erbij. 

Bron: Disney, ABC (Grown-Ish)

Snow White

Aangezien Sneeuwwitje en de zeven dwergen de allereerste film van Disney is (de animatiefilm kwam al uit in 1937), is het best verwonderlijk dat er nu pas een remake van dit sprookje komt. Sneeuwwitje zette namelijk het succes voor de prinsessenfilms op. Toch heeft het bedrijf er voor gekozen om het verhaal van Cinderella (Assepoester) eerder opnieuw te maken. Ook was prinses Aurora al twee keer terug, al gingen de films niet over haar maar over Malificent. 

Rachel Zegler, die je kunt kennen uit Speilbergs West Side Story (2021) zal de rol van Sneeuwwitje vertolken. Gal Gadot is gecast als de boze koningin. De opnames voor deze film zullen in 2022 starten. Ook weten we we dat Erin Cressida Wilson (The Girl on the Train) het script gaat schrijven. Voor de live-action remake worden er nieuwe liedjes gemaakt en Benj Pasek en Justin Paul (La La Land en The Greatest Showman) nemen die taak op zich. Marc Webber (The Amazing Spider-Man) zal de film gaan regisseren.

Bron: Walt Disney Productions

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch zal waarschijnlijk meteen op Disney+ worden uitgebracht. Naar verluidt zal de originele stem van Stitch, Chris Sanders, ook terugkeren voor de live-action remake. Sanders was tevens de schrijver van de animatiefilm. De film zal geproduceerd worden door Dan Lin en Jonathan Eirich, de producers van de live-action film Aladdin. Helaas is er nog geen cast en releasedatum bekend gemaakt.

Bron: Walt Disney Productions

The Hunchback of the Notre-Dame

Wie kent het verhaal van de gebochelde Quasimodo niet? De bekende tekenfilm is alweer in 1996 uitgebracht, maar Disney werkt nu aan een live-action remake. David Henry Hwang zal het script voor de film gaan schrijven. Hij heeft eerder al het script voor M. Butterfly geschreven, waarvoor hij een Tony Award heeft gekregen. De muziek zal verzorgd worden door Alan Menken en Stephen Schwartz, die ook de muziek voor de originele film hebben gemaakt. Een cast is helaas nog niet bekend gemaakt. De film zal geproduceerd worden door Josh Gad (Beauty and the Beast, Frozen). Er gaan geruchten dat de acteur ook de rol van Quasimodo op zich zal nemen.

Bron: Walt Disney Productions

Pinocchio

Pinocchio krijgt verschillende remakes. Zo werkt Netflix aan een remake met een sterrencast, maar ook Disney werkt aan een nieuwe versie van het bekende verhaal. De remake zal gebaseerd worden op de originele film over de marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Robert Zemeckis (Back to the Future) zal de film gaan regisseren. Tom Hanks zal de rol van Gepetto gaan spelen. Benjamin Evan Ainsworth is Pinocchio. Verder is Joseph Gordon-Levitt gecast als Japie Krekel en Luke Evans als de Coachman. Keegan-Michael Key is gecast als Jantje Fatsoen.

Bron: Walt Disney Productions

The Sword in the Stone (Merlijn de tovenaar)

Deze film zal net als Lilo & Stitch gelijk op Disney+ worden uitgebracht. Helaas is er over de cast en releasedatum nog niks bekend gemaakt. De keukenjongen Wart krijgt verbazingwekkende levenslessen van de tovenaar Merlijn, die hem verandert in een vis, een vogel en een eekhoorn. Deze lessen helpen de jongen het gouden wonderzwaard weg te halen, dat muurvast zit in de grote steen. Hierdoor zal Wart worden gekroond tot Arthur, de koning van Engeland.

Bron: Walt Disney Pictures.

Prince Charming

Over deze live-action film is nog maar heel weinig bekend. Het verhaal zal gaan om prins Charming, de prins uit Assepoester. Stephen Chbosky (Beauty and the Beast) zal het script schrijven en de film regisseren. Ondanks dat de film Prince Charming heet, zal de film waarschijnlijk vertelt worden vanuit het perspectief van zijn broer. Er is nog geen cast en releasedatum bekend.

Bron: Walt Disney Pictures

Bambi

In Bambi volgen we het verhaal van het hertje Bambi die nadat zijn moeder is doodgeschoten door jagers wordt opgevoed door zijn vader. Hij groeit samen met zijn vrienden Stampertje en Bloempje op. Bambi zal net als The Lion King niet per se een live-action film worden, maar het zal er wel zo uitzien. Disney zal gebruik maken van de CGI technologie om de wereld zo echt mogelijk tot leven te brengen, net als ze bij The Lion King hebben gedaan. Voor de live-action remake van Bambi heeft Disney Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Lindsey Beer (Sierra Burgess is a Loser) ingehuurd om het script te gaan schrijven.

Bron: Walt Disney Pictures

Robin Hood

Deze live-action film zal exclusief worden uitgebracht op Disney+. De film zal worden geregisseerd door Carlos Lopez Estrada (Blindspotting). Kari Granlund (Lady and the Tramp) zal het script voor de film gaan schrijven. Justin Springer (Dumbo) zal de nieuwe Robin Hood film produceren. In de bekende tekenfilm uit 1973 zijn alle personages als dieren getekend. In de nieuwe live-action film zal dit ook zo zijn. De film zal een combinatie tussen CGI en live-action worden en net als de animatiefilm een musical zijn.

Bron: Walt Disney Pictures

Hercules

In Hercules ontdekt Hercules dat hij de zoon is van de oppergod Zeus. Om terug te kunnen keren naar zijn vader, zal hij zich eerst als een echte held moeten bewijzen. De slechte Hades probeert te voorkomen dat Hercules terugkeert naar zijn vader. Wanneer Hercules verliefd wordt op de mooie Meg zal hij moeten kiezen tussen ware liefde en zijn legendarische kracht. Het script wordt geschreven door Dave Callaham (Wonder Woman 1984). Joe en Anthony Russo (Avengers: Endgame) gaan de film produceren. Er is nog geen cast en releasedatum aangekondigd.

Bron: Walt Disney Pictures

Rapunzel

In Rapunzel maken we kennis met Rapunzel die door de slechte Mother Gothel wordt opgesloten in een toren. Wanneer de dief Flynn Rider, die zojuist een kroon heeft gestolen, per ongeluk de toren tegenkomt maakt Rapunzel een deal met hem. Zij geeft hem de kroon terug, als hij haar de lantaarns laat zien die één keer per jaar de lucht in worden gelaten. Ashleigh Powell (The Nutcracker and the Four Realms) gaat het script schrijven. De film zal geproduceerd worden door Michael De Luca (Captain Phillips). Voor nu is de planning dat Rapunzel eerst in de bioscopen wordt uitgebracht voordat de film op Disney+ verschijnt. Er is nog geen cast en releasedatum bekend.

Bron: Walt Disney Pictures

Peter Pan and Wendy

Peter Pan gaat over de jongen Peter Pan die in Neverland woont en voor altijd kind wil blijven. Wanneer hij Wendy ontmoet neemt hij haar mee naar Neverland. De nieuwe live-action fim zal gebaseerd worden op het boek van J.M. Barrie. De originele tekenfilm is ook op dit boek gebaseerd. De film wordt geregisseerd door David Lowery (Pete's Dragon). Jude Law (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) gaat de rol van kapitein Haak vertolken. Ever Anderson (Black Widow), de dochter van Mila Jovovich, gaat de rol van Wendy vertolken. De nog onbekende Alexander Molony is gecast in de rol van Peter Pan.

Bron: Walt Disney Pictures

Oliver and company

De leuke film Oliver and Company is gebaseed op het verhaal Oliver Twist van Charles Dickens. Nu krijgt dit verhaal van Charles Dickens binnenkort een live-action remake! De remake zal in plaats van dieren dit keer over echte mensen gaan. Het verhaal gaat over de weesjongen Oliver die ten tijde van Victoriaans Londen op straat probeert te overleven. Ice Cube zal de film produceren en tevens de rol van Fagin vertolken, de meeser oplichter die Oliver rekruteert voor zijn bende zakkenrollers. De regisseur van de musical Hamilton, Tommy Kail, werkt ook aan het project. Er zal aan deze nieuwe live-action film een hip-hop draai worden gegeven. Er is verder geen cast en releasedatum bekend gemaakt.

Bron: Walt Disney Pictures

The Lion King 2

Ben jij ook zo enthousiast over de live action The Lion King uit 2019? Goed nieuws; ook het tweede deel zal opnieuw tot leven komen. Jeff Nathanson, die eveneens het script voor de eerste film schreef, zal opnieuw aan het schrijven slaan. Barry Jenksins zal de film regisseren. The Lion King (2019) werd geregisseerd door Jon Favreau. 

Verder is er nog weinig over The Lion King 2 bekend; zelfs de officiele naam van de film is nog niet uit. Wel weten we dat Kelvin Harrison Jr. de stem van Scar in zal spreken, Aaron Pierre zal het stemgeluid van Mufasa op zich nemen. 

Bron: Walt Disney Pictures

James and the Giant Peach

Over deze live-action is nog heel weinig bekend. We weten dat Disney er mee bezig is, maar daar blijft het zo'n beetje bij. 

Bron: Walt Disney Pictures

Cruella 2

Cruella was een groot succes, ondanks de pandemie. Emma Stone heeft voor een tweede Cruella film getekend. Craig Gillespie zal de regie op zich nemen en Tony McNamara is de screenwriter voor het vervolg. Joel Fry en Paul Walter Hauser zullen waarschijnlijk terugkeren als Jasper en Horace, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Over de film is helaas verder nog niets bekend, maar hopelijk wordt hij net zo leuk als de voorgaande film!

Bron: Walt Disney Pictures

Tinkerbell

De nieuwe film zal Tink heten en de hoofdrol zal worden gespeeld door niemand minder dan Reese Witherspoon! Zij is tevens de producer van de film, dus dat zij ook de rol speelt is geen complete verrassing, maar wel erg leuk. Wie er verder in de film zal spelen en wanneer deze uitkomt, is nog niet bekend.

Bron: Walt Disney Pictures

Chernabog

In 1940 kwam Fantasia uit, een muzikaal en visueel spectakel. Chernabog is de slechterik die in de laatste scène van de film voorkomt. Niet veel mensen hadden waarschijnlijk verwacht dat hij zijn eigen verhaal zou krijgen, en we zijn dan ook heel benieuwd wat voor soort film het wordt. Verder is helaas nog niets bekend, dus we zullen geduldig moeten wachten op meer informatie. Zodra er meer bekend gemaakt wordt, zullen we jullie op de hoogte stellen!

Bron: Walt Disney Pictures

 

Lees ook: Bizarre Disney feitjes

Nieuwste artikelen

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

 • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

 • Schoon - Alia Trabucco Zerán

 • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

 • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • Top 10 ergste Disney slechteriken

Zoek in artikelen