• Home
  • Nieuws
  • Alle aankomende Disney live-action remakes

Alle aankomende Disney live-action remakes

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Disney de laatste jaren veel live-action remakes heeft uitgebracht. Van Beauty and the Beast tot Aladdin en van The Lion King tot Lady and the Tramp, we hebben al van veel remakes kunnen genieten. Disney heeft echter de smaak te pakken en ze hebben nog veel meer Disney live-action remakes voor ons in petto! Welke dat allemaal zijn vertellen we je in dit artikel!

Cruella (2021)

Naar verluidt zal Cruella op 26 mei 2021 in de bioscopen draaien. In de live-action film van Cruella volgen we een jonge Cruella de vil. Het is net als Maleficent een 'origin story' en zal een 'punk vibe' hebben. Emma Stone (La La Land) gaat de hoofdrol vertolken. Emma Thompson (Love, Actually) gaat ook een van de hoofdrollen vertolken. Welke rol ze gaat spelen is nog niet bekend. 

Bron: Walt Disney Productions

The Little Mermaid

Een releasedatum van The Little Mermaid is nog niet bekend gemaakt. Wel is er al een deel van de cast onthuld. Zo zal Halle Bailey de rol van Ariël gaan vertolken. Er ontstond over deze casting zelfs nog wat commotie omdat Halle Bailey geen witte huid heeft met rood haar en blauwe ogen. Maar volgens de regisseur heeft zij alles in zich om de perfecte Ariël te worden, namelijk: een unieke combinatie van jeugd, onschuld en een prachtige stem! Melissa McCarthy (Mike & Molly) gaat de rol van Ursula vertolken en Jonah Hauer-King de rol van Prins Eric.

Bron: Disney, ABC (Grown-Ish)

Snow White

Sneeuwwitje is de allereerste tekenfilm van Disney. Het is dus niet gek dat Disney daarvan een remake wil gaan maken! Helaas is er nog niks bekend over de casting, maar we weten wel dat Erin Cressida Wilson (The Girl on the Train) het script gaat schrijven. Voor de live-action remake worden er nieuwe liedjes gemaakt en Benj Pasek en Justin Paul (La La Land en The Greatest Showman) nemen die taak op zich. Marc Webber (The Amazing Spider-Man) zal de film gaan regisseren.

Bron: Walt Disney Productions

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch zal waarschijnlijk meteen op Disney+ worden uitgebracht. Naar verluidt zal de originele stem van Stitch, Chris Sanders, ook terugkeren voor de live-action remake. De film zal geproduceerd worden door Dan Lin en Jonathan Eirich, de producers van de live-action film Aladdin. Helaas is er nog geen cast en releasedatum bekend gemaakt.

Bron: Walt Disney Productions

The Hunchback of the Notre-Dame

Wie kent het verhaal van de gebochelde Quasimodo niet? De bekende tekenfilm is alweer in 1996 uitgebracht, maar Disney werkt nu aan een live-action remake. David Henry Hwang zal het script voor de film gaan schrijven. Hij heeft eerder al het script voor M. Butterfly geschreven, waarvoor hij een Tony Award heeft gekregen. De muziek zal verzorgd worden door Alan Menken en Stephen Schwartz, die ook de muziek voor de originele film hebben gemaakt. Een cast is helaas nog niet bekend gemaakt. De film zal geproduceerd worden door Josh Gad (Beauty and the Beast, Frozen). Er gaan geruchten dat de acteur ook de rol van Quasimodo op zich zal nemen.

Bron: Walt Disney Productions

Pinocchio

Pinocchio krijgt verschillende remakes. Zo werkt Netflix aan een remake met een sterrencast, maar ook Disney werkt aan een nieuwe versie van het bekende verhaal. De remake zal gebaseerd worden op de originele film over de marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Robert Zemeckis (Back to the Future) zal de film gaan regisseren. Naar verluidt zal Tom Hanks de rol van Gepetto gaan spelen. Helaas is dit nog niet bevestigd.

Bron: Walt Disney Productions

The Sword in the Stone (Merlijn de tovenaar)

Deze film zal net als Lilo & Stitch gelijk op Disney+ worden uitgebracht. Helaas is er over de cast en releasedatum nog niks bekend gemaakt. De keukenjongen Wart krijgt verbazingwekkende levenslessen van de tovenaar Merlijn, die hem verandert in een vis, een vogel en een eekhoorn. Deze lessen helpen de jongen het gouden wonderzwaard weg te halen, dat muurvast zit in de grote steen. Hierdoor zal Wart worden gekroond tot Arthur, de koning van Engeland.

Bron: Walt Disney Pictures.

Prince Charming

Over deze live-action film is nog maar heel weinig bekend. Het verhaal zal gaan om prins Charming, de prins uit Assepoester. Stephen Chbosky (Beauty and the Beast) zal het script schrijven en de film regisseren. Ondanks dat de film Prince Charming heet, zal de film waarschijnlijk vertelt worden vanuit het perspectief van zijn broer. Er is nog geen cast en releasedatum bekend.

Bron: Walt Disney Pictures

Bambi

In Bambi volgen we het verhaal van het hertje Bambi die nadat zijn moeder is doodgeschoten door jagers wordt opgevoed door zijn vader. Hij groeit samen met zijn vrienden Stampertje en Bloempje op. Bambi zal net als The Lion King niet per se een live-action film worden, maar het zal er wel zo uitzien. Disney zal gebruik maken van de CGI technologie om de wereld zo echt mogelijk tot leven te brengen, net als ze bij The Lion King hebben gedaan. Er is verder nog niks bekend gemaakt over de film.

Bron: Walt Disney Pictures

Robin Hood

Deze live-action film zal exclusief worden uitgebracht op Disney+. De film zal worden geregisseerd door Carlos Lopez Estrada (Blindspotting). Kari Granlund (Lady and the Tramp) zal het script voor de film gaan schrijven. Justin Springer (Dumbo) zal de nieuwe Robin Hood film produceren. In de bekende tekenfilm uit 1973 zijn alle peronages als dieren getekend. In de nieuwe live-action film zal dit ook zo zijn. De film zal een combinatie tussen CGI en live-action worden.

Bron: Walt Disney Pictures

Hercules

In Hercules ontdekt Hercules dat hij de zoon is van de oppergod Zeus. Om terug te kunnen keren naar zijn vader, zal hij zich eerst als een echte held moeten bewijzen. De slechte Hades probeert te voorkomen dat Hercules terugkeert naar zijn vader. Wanneer Hercules verliefd wordt op de mooie Meg zal hij moeten kiezen tussen ware liefde en zijn legendarische kracht. Het script wordt geschreven door Dave Callaham (Wonder Woman 1984). Joe en Anthony Russo (Avengers: Endgame) gaan de film produceren. Er is nog geen cast en releasedatum aangekondigd.

Bron: Walt Disney Pictures

Rapunzel

In Rapunzel maken we kennis met Rapunzel die door de slechte Mother Gothel wordt opgesloten in een toren. Wanneer de dief Flynn Rider, die zojuist een kroon heeft gestolen, per ongeluk de toren tegenkomt maakt Rapunzel een deal met hem. Zij geeft hem de kroon terug, als hij haar de lantaarns laat zien die één keer per jaar de lucht in worden gelaten. Ashleigh Powell (The Nutcracker and the Four Realms) gaat het script schrijven. De film zal geproduceerd worden door Michael De Luca (Captain Phillips). Voor nu is de planning dat Rapunzel eerst in de bioscopen wordt uitgebracht voordat de film op Disney+ verschijnt. Er is nog geen cast en releasedatum bekend.

Bron: Walt Disney Pictures

Peter Pan and Wendy

Peter Pan gaat over de jongen Peter Pan die in Neverland woont en voor altijd kind wil blijven. Wanneer hij Wendy ontmoet neemt hij haar mee naar Neverland. De nieuwe live-action fim zal gebaseerd worden op het boek van J.M. Barrie. De originele tekenfilm is ook op dit boek gebaseerd. De film wordt geregisseerd door David Lowery (Pete's Dragon). Jude Law (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) gaat de rol van kapitein Haak vertolken. Ever Anderson (Black Widow), de dochter van Mila Jovovich, gaat de rol van Wendy vertolken. De nog onbekende Alexander Molony is gecast in de rol van Peter Pan.

Bron: Walt Disney Pictures

Oliver Twist/Oliver and company

De leuke film Oliver and Company is gebaseed op het verhaal Oliver Twist van Charles Dickens. Nu krijgt dit verhaal van Charles Dickens binnenkort een live-action remake! De remake zal in plaats van dieren dit keer over echte mensen gaan. Het verhaal gaat over de weesjongen Oliver die ten tijde van Victoriaans Londen op straat probeert te overleven. Ice Cube zal de film produceren en tevens de rol van Fagin vertolken, de meeser oplichter die Oliver rekruteert voor zijn bende zakkenrollers. De regisseur van de musical Hamilton, Tommy Kail, werkt ook aan het project. Er zal aan deze nieuwe live-action film een hip-hop draai worden gegeven. Er is verder geen cast en releasedatum bekend gemaakt.

Bron: Walt Disney Pictures

 

Lees ook: Bizarre Disney feitjes

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 8 plot holes in Disney films

  • 10 dingen die je misschien gemist hebt in Frozen 2

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen