• Home
 • Nieuws
 • Eerste foto's Shadow and Bone serie onthuld door Netflix

Eerste foto's Shadow and Bone serie onthuld door Netflix

Binnenkort kunnen we op Netflix genieten van een nieuwe boekverfilming. De Shadow and Bone serie (in het Nederlands uitgekomen onder de naam Schim en Schaduw) van Leigh Bardugo is namelijk verfilmd door Netflix! Eerder werd de cast van de Shadow and Bone serie al onthuld, maar nu heeft netflix de eerste foto's van de serie vrijgegeven. 

In de Shadow and Bone serie is de wereld in tweeën gesplitst door een enorme barrière van eeuwige duisternis. Hier smullen onnatuurlijke wezens van menselijk vlees. Op een dag ontdekt de jonge soldaat Alina dat ze over een bijzondere kracht beschikt. Deze kracht zou haar land uiteindelijk van de ondergang kunnen redden. Terwijl ze haar krachten onder controle probeert te krijgen, zijn er duistere machten bezig met een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, moordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er is meer nodig dan magie om te overleven.

Leigh Bardugo, de auteur van de boeken, is de executive producer van de serie. Ze heeft het volgende te zeggen over de Shadow and Bone serie: "Shadow and Bone speelt zich af in een heel ander soort fantasiewereld. Denk aan keizerlijk Rusland, niet aan middeleeuws Engeland, geweren in plaats van zwaarden. Het is een verhaal over de mensen aan wie altijd is verteld dat ze er niet toe doen, maar ze bewijzen dat ze er wel degelijk toe doen. En het was ongelooflijk om te zien dat dat verhaal vorm kreeg op zo'n een epische schaal, de gevechten, de magie, maar ook de relaties tussen de personages. Deze foto's geven slechts een kleine hint van wat er te wachten staat: een kaartenmaker met een buitengewoon geschenk, de mensen die haar willen gebruiken, de jager die er alles aan doet om haar te beschermen, en het team van misdadigers en dieven die op het punt staan om ​​grote problemen te bezorgen voor alle betrokkenen."

Bekijk hieronder de foto's:

Op de eerste foto die is vrijgegeven zien we Alina:

Shadow and Bone serieBron: Netflix

Op de tweede foto zien we Alina met haar jeugdvriend Malyen 'Mal' Oretsev:

Shadow and Bone serieBron: Netflix

Op de onderstaande foto is Mal nog een keer te zien, dit keer gewapend:

Bron: Netflix

De Darkling kan uiteraard ook niet ontbreken op de foto's!

Bron: Netflix

Omdat Six of Crows en Shadow and Bone samen verfilmd worden, heeft Netflix ook de eerste foto's vrijgegeven van Jesper, Inej en Kaz:

Bron: Netflix

Bron: Netlix

Tot slot zien we de spion Nina Zenik en de heksenjager Matthias Helvar op de onderstaande foto:

Bron: Netflix

 

Releasedatum

Naast de foto's heeft Netflix nu ook een officiële releasedatum onthuld voor de Shadow and Bone serie. Op 23 april 2021 is het eerste seizoen van Shadow and Bone dat uit 8 afleveringen zal bestaan op Netflix te zien.

 

Bron: EW.com, Netflix.

Lees ook: De Engelse boeken favorieten van de redactie 2020

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

Zoek in artikelen