• Home
 • Nieuws
 • Vampire Academy tv-serie in de maak van The Vampire Diaries maker

Vampire Academy tv-serie in de maak van The Vampire Diaries maker

Vampire Academy is een populaire boekenserie van Richelle Mead. In 2014 verscheen er al een film die gebaseerd was op deze boekenserie, maar helaas was de film niet zo'n groot succes. Maar de serie krijgt nu een nieuwe kans! Er is namelijk bekend gemaakt dat er een Vampire Academy tv-serie in de maak is. Niemand minder dan Julie Plec, een van de makers van The Vampire Diaries, gaat de serie creëren. 

Julie Plec is al jarenlang fan van de Vampire Academy boeken en nu eindelijk mag ze de boeken gaan verfilmen. In 2015 zei ze het volgende: "Toen ik mijn nieuwe deal met Universal Television tekende, vroegen ze welk project ik altijd al wilde maken en mijn onmiddellijke antwoord was Vampire Academy." En nu wordt die droom dus werkelijkheid! Julie Plec heeft onder andere The Vampire Diaries, The Originals en Legacies gecreëerd, dus ze is geen onbekende in de wereld van de vampiers. Ze gaat deze serie samen met Marguerite MacIntyre maken. Marguerite MacIntyre kun je kennen als Sheriff Forbes uit The Vampire Diaries, maar ze was tevens de producer van The Originals en Legacies. Ze heeft voor deze series ook meegeschreven aan het script.

De Vampire Academy tv-serie wordt gemaakt voor Peacock, de streamingdienst van NBCUniversal. Voor nu zijn er 10 afleveringen van de serie besteld.

Vampire Academy tv-serieBron: uitgeverij Moon

Lisa Katz is de voorzitter van scriptinhoud voor NBCUniversal Television en Streaming en ze laten het volgende weten in een verklaring over de Vampire Academy tv-serie: "Julie Plec heeft een van de grootste favoriete universums van fans gecreëerd met The Vampire Diaries en de spin-off series The Originals en Legacies en we zijn verheugd om dit gepassioneerde publiek een gloednieuw verhaal op Peacock te bezorgen. Julie staat bekend om haar meeslepende drama's die goed te bingen zijn en we weten dat Vampire Academy de kijkers van Peocock op het puntje van hun stoel zal houden."

Waar gaat Vampire Academy over?

De serie gaat over Lissa Dragomir. Ze is de prinses van de Moroi, een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn. Rose is de beste vriendin van Lissa en tevens een dhampier. Ze is half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa. Want de Strigoi zijn vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan…

Er is nog geen releasedatum en cast bekend gemaakt voor de Vampire Academy tv-serie.

 

Bron: Ew.com, The Hollywood Reporter

Lees ook: Boeken over magische scholen

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen