Boeken over magische scholen

Wie heeft er niet stiekem over gedroomd om te ontdekken dat je magische krachten hebt, zodat je naar een speciale magische school kan gaan om magie te leren? Helaas zal dat in de echte wereld nooit gebeuren, maar daarom is het juist zo leuk om hier boeken over te lezen! (Alhoewel wij stiekem nog steeds wachten op onze brief van Zweinstein.) Wil jij ook even helemaal wegdromen over magie en magische scholen? Lees dan snel verder! Wij hebben boeken over magische scholen onder elkaar gezet.

Boeken over magische scholen

The School for Good and Evil - Soman Chainani

Elke vier jaar worden er 2 meisjes ontvoerd uit het stadje Gavaldon. Volgens de legende gaan deze kinderen naar de School voor Goed en Kwaad, een instituut waar de kinderen ofwel helden ofwel slechteriken worden.

Met haar glazen muiltjes en haar toewijding aan goede daden weet Sophie dat ze helden zoals Cinderella, Rapunzel en Snow White achterna gaat op de School voor Goed. Agatha draagt zwarte jurken en heeft een gemene zwarte kat. Het lijkt erop dat zij naar de School voor Kwaad gaat om de slechteriken te vergezellen. Maar dan wordt Sophie ingedeeld bij de School voor Kwaad, terwijl Agatha naar de School voor Goed wordt gestuurd. Wat als deze vergissing de eerste hint is naar wie Sophie en Agatha echt zijn?

 

Boeken over magische scholen

The vampire Academy - Richelle Mead

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier: half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa. Want de Strigoi zijn vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan…

 

 

 

Boeken over magische scholen

Harry Potter - J.K. Rowling

Harry Potter woont sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante waar hij slecht behandeld wordt. Maar alles veranderd wanneer Harry bijzondere brieven ontvangt, waarna er een halfreus op de stoep staat die hem vertelt dat hij een tovenaar is. Harry vertrekt naar Zweinsteins Hoge School voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier leert Harry alles over magie. Ook leert Harry dat de slechte tovenaar Voldemort hem heeft proberen te vermoorden toen hij een baby was en dat Voldemort het nog steeds op Harry heeft voorzien...

 

 

 

Boeken over magische scholen

Nevermoor 1 - Morrigan Crow en het Wondergenootschap - Jessica Townsend

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar het loopt allemaal anders…

Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

 

Boeken over magische scholen

De nieuweling - Taran Matharu

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

 

Boeken over magische scholen

Carry On - Rainbow Rowell

Simon Snow wil gewoon genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je 's werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

 

 

Boeken over magische scholen

A Wizard of Earthsea - Ursula Le Guin

Ged, de grootste tovenaar van heel Eartsea, werd in zijn roekeloze jeugd Sparrowhawk genoemd.

Sparrowhawk was hongerig naar macht en kennis. Dankzij lang gekoesterde geheimen liet hij een vreselijke schaduw op de wereld los. Dit is het verhaal van zijn beproeving, hoe hij de machtige woorden van macht onder de knie had, een oude draak temde en de grens van de dood overschreed om het evenwicht te herstellen.
 

 

 

 

Boeken over magische scholen

Het negende huis - Leigh Bardugo

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord hierop krijgt ze al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.
Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

 

Boeken over magische scholen

Magic for Liars - Sarah Gailey

Wanneer er een gruwelijke moord wordt ontdekt in The Osthorne Academy of Young Mages, waar haar vervreemde tweelingzus lesgeeft in Theoretische Magie, wordt de detective Ivy Gamble meegesleurd in de wereld van onnoemelijke macht en gevaarlijke geheimen. Ze zal een moordenaar moeten vinden en haar zus moeten terugwinnen - zonder zichzelf te verliezen.

 

 

 

 

Boeken over magische scholen

The Black Mage - Daniel Barnes

Wanneer de witte tovenaarsschool St. Ivory Academy, voor het eerst zijn deuren open doet voor een zwarte student, denkt iedereen dat de tovernaarsgemeenschap eindelijk inclusiever wordt. Maar is dat wel zo? Wanneer Tom Token, de begunstigde van het Magica Minority Initiative van de school rare aanwijzingen vindt en griezelige berichten op zijn telefoon ontvangt, stuiten hij en zijn vriendin Lindsay op een samenzwering die teruggaat tot de Amerikaanse Burgeroorlog en die Tom zijn ziel zou kunnen kosten.

 

 

 

Boeken over magische scholen

Supermutant Magic Academy - Jillian Tamaki

De SuperMutant Magic Academy is een voorbereidende school voor mutanten en heksen, maar hun paranormale vermogens staan ​​op de achtergrond van de dagelijkse tienerproblemen. Wetenschappelijke experimenten lopen mis, de verkoop van baksels wordt in de war gestuurd en het nieuwe kind op school is een kat die de koers van het menselijk lot zal bepalen. In één strip maakt Trixie met een hagediskop zich zorgen over haar niet-bestaande modellencarrière; in een andere probeert de onsterfelijke Everlasting Boy tevergeefs aan deze sterfelijke spiraal te ontsnappen. Al die tijd is Marsha, die nog in de kast zit, geobsedeerd door haar onbeantwoorde crush: de katachtige Wendy.

 

Boeken over magische scholen

De naam van de wind - Patrick Rothfuss

Kvothe vertelt in De Naam van de Wind zijn levensverhaal. Hij is een befaamd magiër, beruchte dief, meestermusicus en een moordenaar. Toen hij nog een klein jongetje was zag hij hoe zijn ouders door een demonische kracht werden vermoord. Om wraak te kunnen nemen moest hij eerst zijn magische krachten ontwikkelen op de Universiteit voor Magiërs en Alchemisten. Hierna ging hij op zoek naar de dader om zijn ouders te wreken. Hij betreed paden in het maanlicht die anderen overdag niet eens durven te benoemen. 

 

 

 

Boeken over magische scholen

The Magicians - Lev Grossman

Het verhaal The Magicians gaat over Quentin Coldwater, een ongewoon getalenteerde jongeman die geobsedeerd wordt door Fillory, een magisch land uit één van zijn favoriete boeken. Onverwachts mag hij naar Brakebills, een zeer geheime, exclusieve school voor magie in New York. Na te zijn afgestudeerd doen hij en zijn vrienden een grote ontdekking: Fillory is echt. Maar het land uit Quentins fantasie blijkt een veel donkerder en gevaarlijkere wereld te zijn dan hij ooit had kunnen dromen.

 

 

 

Lees ook: Duistere Engelse sprookjesboeken voor volwassenen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen