Boeken over magische scholen

Wie heeft er niet stiekem over gedroomd om te ontdekken dat je magische krachten hebt, zodat je naar een speciale magische school kan gaan om magie te leren? Helaas zal dat in de echte wereld nooit gebeuren, maar daarom is het juist zo leuk om hier boeken over te lezen! (Alhoewel wij stiekem nog steeds wachten op onze brief van Zweinstein.) Wil jij ook even helemaal wegdromen over magie en magische scholen? Lees dan snel verder! Wij hebben boeken over magische scholen onder elkaar gezet.

 

Een dodelijke opleiding - Naomi Novik (Nederlands)

Scholomance is een school voor magisch begaafden. Deze school is ontzettend gevaarlijk. Een mislukking kan je dood betekenen. Er zijn geen leraren, geen vakanties en geen vriendschappen (behalve strategische). Overleven is belangrijker dan welk cijfer dan ook, want de school staat haar leerlingen niet toe om te vertrekken voordat ze afstuderen... of sterven! De regels zijn bedrieglijk eenvoudig: loop niet alleen door de gangen. En pas op voor de monsters die overal op de loer liggen. El is als geen ander voorbereid op de gevaren van de school. Ze mag dan zonder bondgenoten zijn, maar ze bezit een duistere kracht die sterk genoeg is om bergen te verzetten en miljoenen weg te vagen. Het zou voor El gemakkelijk genoeg zijn om de monsters te verslaan die op school rondsnuffelen. Het probleem? Haar krachtige duistere magie zou ook alle andere studenten kunnen doden.

Lees HIER onze recensie van Een dodelijke opleiding. 


De verdwenen steden - Shannon Messenger (Nederlands)

De twaalfjarige Sophie is altijd een buitenbeentje geweest. Ze heeft meerdere klassen overgeslagen en vindt weinig aansluiting bij haar oudere klasgenoten, maar ook thuis voelt ze zich nooit echt op haar gemak. Hoe dat komt? Sophie is een Telepaat, iemand die gedachten kan lezen. Niemand kent haar geheim, of dat denkt ze tenminste… Dan ontmoet Sophie Fitz, een geheimzinnige (en knappe) jongen die haar vertelt dat ze niet de enige is: hij is óók een Telepaat. En ze voelde zich nooit thuis omdat... ze dat niet IS. Door Fitz doet Sophie een schokkende ontdekking en moet ze haar familie achterlaten voor een nieuw bestaan op een plek die totaal anders is dan de wereld die ze tot nu toe kende. Maar Sophie heeft nog steeds geheimen, en die zijn niet voor niets diep weggestopt in haar geheugen: haar kennis is gevaarlijk en zeer gewild. Wie is Sophie écht en waarom leefde ze verborgen tussen de mensen? Het antwoord kan haar dood worden of haar leven redden – en de tijd dringt.


Boeken over magische scholen

The vampire Academy - Richelle Mead (Nederlands)

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier: half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa. Want de Strigoi zijn vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan…


Boeken over magische scholen

Harry Potter - J.K. Rowling (Nederlands)

Harry Potter woont sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante waar hij slecht behandeld wordt. Maar alles veranderd wanneer Harry bijzondere brieven ontvangt, waarna er een halfreus op de stoep staat die hem vertelt dat hij een tovenaar is. Harry vertrekt naar Zweinsteins Hoge School voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier leert Harry alles over magie. Ook leert Harry dat de slechte tovenaar Voldemort hem heeft proberen te vermoorden toen hij een baby was en dat Voldemort het nog steeds op Harry heeft voorzien...

 


Akarnae - Lynette Noni (Engels)

Met slechts één stap verandert de wereld van de 16-jarige Alex Jennings - letterlijk. Alex ziet op tegen haar eerste dag op een nieuwe school en is stomverbaasd als ze door een deuropening loopt en vastloopt in Medora, een fantasiewereld vol onmogelijkheden. Wanhopig om naar huis terug te keren, ontdekt ze dat alleen professor Marselle haar kan helpen... maar hij wordt vermist. Terwijl hij wacht tot hij weer verschijnt, gaat Alex naar de Akarnae Academy, Medora's kostschool voor tieners met buitengewone gaven. Ze begint al snel te genieten van haar bizarre nieuwe wereld en de vrienden die haar omhelzen als een van haar eigen, maar er gebeuren vreemde dingen in Akarnae, en Alex kan haar angst niet negeren dat er iets onverwachts... iets sinisters... opdoemt. Een onwillige pion in een dodelijk spel, Alex' schouders dragen het verpletterende gewicht van de overleving van een heel ras. Alleen zij kan de Medorans redden, maar wat als ze daardoor nooit meer naar huis kan terugkeren? Zal Alex haar hele wereld op het spel zetten... en misschien zelfs haar leven - om Medora te redden?


Boeken over magische scholen

Nevermoor 1 - Morrigan Crow en het Wondergenootschap - Jessica Townsend (Nederlands)

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar het loopt allemaal anders…

Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

Lees HIER onze recensie van Nervermood. 


Zodiac Academy - The Awakening - Caroline Peckham & Susanne Valenti (Engels)

Zodiac Academy: The Awakening, is het eerste boek in de serie Beasts and bullies van Caroline Peckham & Susanne Valenti. Het draait om Tory en Darcy Vega, twee weeskinderen, die op het punt staan ​​het dak boven hun hoofd in de sterfelijke wereld te verliezen, voordat ze naar de elfenwereld worden gebracht - waar ze zijn geboren.


Amari en de Nachtwachters - B.B. Alston (Nederlands)

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken… In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

Lees HIER onze recensie van Amari en de Nachtwachters. 


Boeken over magische scholen

De nieuweling - Taran Matharu (Nederlands)

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Lees HIER onze recensie van De nieuweling. 


Het weeshuis in de azuurblauwe zee - T.J. Klune (Nederlands)

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren. In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist). Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

Lees HIER onze recensie van Het weeshuis in de azuurblauwe zee. 


The Black Witch - Laurie Forest (Engels)

Elloren Gardner is de kleindochter en het sprekende beeld van wijlen Black Witch, de machtigste magiër die haar volk, de Gardnerians, ooit hebben gekend. Maar terwijl iedereen die ze ontmoet verwacht dat ze de formidabele nalatenschap van Carnissa Gardner waarmaakt, heeft Elloren totaal geen macht in een samenleving die magische vaardigheden boven bijna alles stelt. Wanneer ze de kans krijgt om haar levenslange droom om apotheker te worden na te jagen, voegt Elloren zich bij haar broers aan de prestigieuze Verpax University om haar eigen lot te omarmen, vrij van de schaduw van de nalatenschap van haar grootmoeder. Maar ze realiseert zich al snel dat de universiteit, die allerlei soorten mensen toelaat - inclusief de vuurzwaaiende, gevleugelde Icarals, de gezworen vijanden van alle Gardnerianen - een verraderlijke plek is voor de kleindochter van de Zwarte Heks. Terwijl het kwaad aan de horizon opdoemt en de druk om haar erfgoed na te leven toeneemt, zal alles wat Elloren dacht te weten, uitgedaagd en weggerukt worden. Haar beste hoop om te overleven is misschien wel een van de meest onwaarschijnlijke groep buitenbeentjes... als ze maar de moed kan vinden om degenen te vertrouwen die ze geleerd heeft te haten en te vrezen.


Boeken over magische scholenCarry On - Rainbow Rowell (Nederlands)

Simon Snow wil gewoon genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je 's werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Lees HIER onze recensie van Carry On. 


Magisterium 1 - De ijzerproef - Cassandra Clare en Holly Black (Nederlands)

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan...

Lees HIER onze recensie van De ijzerproef. 

 


Boeken over magische scholenHet negende huis - Leigh Bardugo (Nederlands)

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord hierop krijgt ze al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.
Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Lees HIER onze recensie van Het negende huis. 


 

Het magisch wandtapijt - Henry H. Neff (Nederlands)

De ontdekking van een geheim Keltisch wandtapijt zet het leven van Max compleet op zijn kop. Hij blijkt over magische krachten te beschikken en wordt toegelaten tot de Academie van Rowan, een geheime school waar niets is wat het lijkt.
Maar rond Rowan verzamelen zich duistere machten. Max raakt betrekken bij een oeroude strijd tussen goed en kwaad.


Het huis van de nacht - P.C. Cast, Kristin Cast (Nederlands)

Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je... 

 


Shadowspell Academy - Shannon Mayer & K. F. Breene (Engels)

Ik had geen idee hoe die woorden mijn leven zouden veranderen, tot de dag dat de gevaarlijkste man die ik ooit heb ontmoet mijn boerderij binnen walste en een doodvonnis achterliet. Mijn jongere broer is gekozen voor The Academy: de prestigieuze, geheime school van magie verborgen in de plooien van onze alledaagse wereld. Een plek waar geen garantie is dat je er levend uitkomt. Als hij niet gaat, wordt onze hele familie vermoord. Het is dezelfde uitnodiging die mijn oudere broer drie jaar geleden ontving, en hij kwam nooit meer thuis. De Academie heeft al een broer of zus vermoord, en ik zal verdoemd zijn als ze er nog een nemen. Dus doe ik het enige wat een oudere zus kan: mijn haar afknippen, twee beha's aantrekken om de meisjes plat te drukken, en de plaats van mijn broer innemen. 


De verborgen universiteit - Natalie Koch (Nederlands)

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gebouw geheimen herbergt die haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. In het geheim bestudeert ze magie en leert ze om haar krachten te ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld. Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie en waarom?


 

Aardzee - Ursula Le Guin (Nederlands)

In Aardzee volgen we een legendarische tovenaar vanaf het eerste gebruik van zijn gave tot aan het toppunt van zijn macht en wijsheid. Als jongen wordt Ged naar het eiland Roke gestuurd om de ware weg van de magie te leren. Ondanks onbezonnen daden met verschrikkelijke gevolgen brengt Ged het tot Archimagus en helpt hij de Hogepriesteres Tenar te ontsnappen uit haar gevangenschap. Geds queesten herstellen de balans tussen goed en kwaad. Maar het kwaad slaat terug...


De School van Goed en Kwaad - Soman Chainani (Nederlands)

Volgens een mythe worden er één keer in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar De School van Goed en Kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. De mooie, blonde Sophie kan niet wachten: ze wordt zonder twijfel de beste prinses ooit. Sneeuwwitje, eat your heart out!

Haar vriendin Agatha gelooft niet in die onzin, tot ze ontvoerd worden… Sophie wordt tot haar afgrijzen op de afdeling voor slechteriken geplaatst, waar ze het moet zien te rooien tussen aankomende heksen en huurmoordenaars, en Agatha komt tussen suikerzoete prinsessen terecht. Sophie is woedend over deze ‘vergissing’, en Agatha wil alleen maar naar huis. Maar hoe?

Lees HIER onze recensie van De School van Goed en Kwaad. 


Evernight - Claudia Grey (Engels)

Bianca is er kapot van als ze naar Evernight Academy wordt gestuurd, een elite kostschool die verborgen is in het bos. Er is iets griezeligs aan haar mysterieuze nieuwe thuis... Al snel ontdekt Bianca dat ze nooit bij de Evernight-studenten zou passen - ze zijn gewoon te verfijnd en mooi om echt te zijn. Net wanneer Bianca zich heeft neergelegd om voor altijd eenzaam te zijn, ontmoet ze Lucas - een buitenbeentje, net als Bianca, ook al is hij veel te knap om in haar geïnteresseerd te zijn. Lucas is op een missie om het geheim achter Evernight Academy te achterhalen, maar hij heeft zijn eigen geheimen, en Bianca ook. Beiden staan ​​op het punt te ontdekken dat geheimen zeer gevaarlijke dingen kunnen zijn, en dat een simpele kus je leven voor altijd kan veranderen... of er een einde aan kan maken.


Hex Hall - Rachel Hawkins (Engels)

Sophie Mercer is een heks. Maar dan spreekt Sophie een spreuk uit voor haar gala die vreselijk misgaat. Hierdoor trekt ze veel menselijke aandacht aan. Haar vader, een tovenaar, besluit haar straf: ze wordt verbannen naar Hex Hall. Hex Hall is een hervormingsschool voor eigenzinnige Prodigium, ook bekend als heksen, feeën en gedaanteverwisselaars.

 

 


Boeken over magische scholen

Magic for Liars - Sarah Gailey (Engels)

Wanneer er een gruwelijke moord wordt ontdekt in The Osthorne Academy of Young Mages, waar haar vervreemde tweelingzus lesgeeft in Theoretische Magie, wordt de detective Ivy Gamble meegesleurd in de wereld van onnoemelijke macht en gevaarlijke geheimen. Ze zal een moordenaar moeten vinden en haar zus moeten terugwinnen - zonder zichzelf te verliezen.

 

 

 


Boeken over magische scholen

The Black Mage - Daniel Barnes (Engels)

Wanneer de witte tovenaarsschool St. Ivory Academy, voor het eerst zijn deuren open doet voor een zwarte student, denkt iedereen dat de tovernaarsgemeenschap eindelijk inclusiever wordt. Maar is dat wel zo? Wanneer Tom Token, de begunstigde van het Magica Minority Initiative van de school rare aanwijzingen vindt en griezelige berichten op zijn telefoon ontvangt, stuiten hij en zijn vriendin Lindsay op een samenzwering die teruggaat tot de Amerikaanse Burgeroorlog en die Tom zijn ziel zou kunnen kosten.

 


Boeken over magische scholen

Supermutant Magic Academy - Jillian Tamaki (Engels)

De SuperMutant Magic Academy is een voorbereidende school voor mutanten en heksen, maar hun paranormale vermogens staan ​​op de achtergrond van de dagelijkse tienerproblemen. Wetenschappelijke experimenten lopen mis, de verkoop van baksels wordt in de war gestuurd en het nieuwe kind op school is een kat die de koers van het menselijk lot zal bepalen. In één strip maakt Trixie met een hagediskop zich zorgen over haar niet-bestaande modellencarrière; in een andere probeert de onsterfelijke Everlasting Boy tevergeefs aan deze sterfelijke spiraal te ontsnappen. Al die tijd is Marsha, die nog in de kast zit, geobsedeerd door haar onbeantwoorde crush: de katachtige Wendy.


Boeken over magische scholen

The Magicians - Lev Grossman (Engels)

Het verhaal The Magicians gaat over Quentin Coldwater, een ongewoon getalenteerde jongeman die geobsedeerd wordt door Fillory, een magisch land uit één van zijn favoriete boeken. Onverwachts mag hij naar Brakebills, een zeer geheime, exclusieve school voor magie in New York. Na te zijn afgestudeerd doen hij en zijn vrienden een grote ontdekking: Fillory is echt. Maar het land uit Quentins fantasie blijkt een veel donkerder en gevaarlijkere wereld te zijn dan hij ooit had kunnen dromen.


Lees ook: Duistere Engelse sprookjesboeken voor volwassenen

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

Zoek in artikelen