• Home
  • Nieuws
  • Holly Black kondigt cover van eerste fantasyboek voor volwassenen aan

Holly Black kondigt cover van eerste fantasyboek voor volwassenen aan

Holly Black is alom bekend door haar fantasy kinderboeken. Ze heeft wereldwijd al meer dan 26 miljoen boeken verkocht. Een poosje geleden besloot ze zich wat meer te richten op young adults toen ze The Cruel Prince schreef. Toch vond Black het tijd om de volgende stap te zetten: volgend jaar komt haar allereerste fantasy boek voor volwassenen uit. Het boek heet Book of Night en het verhaal gaat over dieven en geheime samenlevingen.

Holly Black vertelde uitgebreid over haar nieuwe boek bij BuzzFeed Books, waar ze eveneens een interview deed en de cover van Book of Night onthulde.

Bekijk hier de trotste Tweet van Holly Black over haar aankomende boek:

 

Holly Black over de stap naar een boek voor volwassenen

¨This is a book about shadow magicians, stolen grimoires, and con artistry, but it’s also a book about hidden selves, and coming back from giving up. And that is something that I would approach very differently in a story for adults than in one for teens.¨ zegt Holly Black tegen BuzzFeed Books: ¨Dit boek gaat over schaduwtovenaars, gestolen toverboeken en oplichting, maar het is ook een boek over verscholen boekenplanken, en jezelf herpakken na opgegeven te hebben. En dat is iets dat ik heel anders aan zou pakken in een verhaal voor volwassenen dan in een voor tieners.¨

Holly Black verteld dat ze na twintig jaar kinderboeken geschreven te hebben, de behoefte had om iets te schrijven wat niet in een verhaal voor jongeren past. Ze wilde een keer niet schrijven over iemand die fouten voor het eerst maakt en er van leert, maar iemand die al die fouten al begaan heeft en daar overheen gegroeid is. Iemand in een al bestaande relatie, met alle imperfecties die daarbij horen. Daarbij zegt Black dat ze veel moeite had met het begin van het boek, omdat ze telkens niet tevreden was en het eerste hoofdstuk dan telkens verwijderde om een nieuwe te schrijven.

Waar gaat Book of Night over?

Schaduwtovenaars kunnen schaduwen manipuleren, zowel die van zichzelf als die van anderen. Deze tovenaars worden door mensen betaald die hun schaduw willen aanpassen. De tovenaars, ook wel gloamisten genoemd, kunnen echter meer dan schaduwen van anderen aanpassen: sommigen kunnen gesloten ruimtes binnenkomen, anderen kunnen vliegen met schaduwvleugels of zelfs de levens en lichamen van anderen in bezit nemen.

Charlie Hall steelt al haar halve leven boeken van gloamisten waarin ze hun ontdekkingen schrijven om die geheim te houden voor andere gloamisten. Nu wil ze haar leven veranderen, maar dat is niet gemakkelijk. Het lijkt er op dat chaos Charlie overal waar ze heen gaat volgt...

Wat we nog van Holly Black kunnen verwachten

Holly heeft aangegeven dat ze zeker niet zal stoppen met het schrijven van Young Adults; ze is zelfs momenteel bezig met een nieuw YA-boek. Dus geen zorgen: ze zal zeker nog blijven schrijven voor jongeren!

Bron: BuzzFeed Books

Lees ook: Darkling prequel boek Shadow and Bone komt eraan

 

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Populaire boeken die in april 2021 verschijnen

  • Populaire boeken die in augustus 2021 verschijnen

  • Recensie: Magisterium 1

  • Recensie: Magisterium 2 - De koperen vuist

  • De Wrede Prins - Holly Black

Zoek in artikelen