• Home
 • Nieuws
 • Dream Girl van Idina Menzel uit Cinderella kanshebber best original song

Dream Girl van Idina Menzel uit Cinderella kanshebber best original song

In de nieuwste Cinderella-film (van Amazon Prime) speelt Idina Menzel de rol van de gemene stiefmoeder Vivian. Je kunt Menzel kennen als de stem van Elsa in Frozen of van het feit dat ze op Broadway heeft gestaan en in de serie Glee te zien was. Voor Cinderella schreef Menzel het nummer Dream Girl dat ze in de film zingt, zelf. Het nummer staat op de lijst van kanshebbers voor het beste originele filmnummer. Wat Idina te zeggen heeft over het zelfgeschreven nummer, lees je hier.

Voordat we het over het nummer Dream Girl gaan hebben kun je hem hier beluisteren, zodat je weet waar we het over hebben:

Idina Menzel zegt dat de nieuwe Cinderella een heel andere blik op de stiefmoeder werpt, namelijk die van een vrouw die ook kwetsbaarheden en ¨een woede en frustratie tegenover de wereld die ze gekregen heeft,¨ heeft. 

Dream Girl gaat over de plaats van een vrouw in de tijd waarin ze leven. De tekst komt er op neer dat het leven voor een vrouw oneerlijk is en dat de enige manier om hogerop te komen in de wereld een huwelijk is. Dromen zijn niet voor vrouwen, want ze komen toch niet uit. Dit laat zien dat de stiefmoeder ook niet gelukkig is met hoe het leven haar bedeeld heeft. Een echt geëmancipeerd en krachtig nummer. Dat het nummer genomineerd is voor het beste originele nummer in films, verbaasd ons dan ook niet.

Bron: Amazon Prime

Menzel schreef het nummer niet alleen. De Academy Adward winnares is geen vreemde bij de organisatie waar ze nu wellicht een winst zal behalen met Dream Girl. Ze zong daar tijdens de live ceremonie Let it Go, die een Oscar gewonnen heeft en Into the Unknown, die niet won maar wel genomineerd was (nummers uit Frozen en Frozen 2). Wellicht krijgt ze dit jaar de kans om haar zelfgeschreven nummer op het podium te zingen!

Dream Girl schreef Idina Menzel niet alleen, maar samen met Laura Veltz. Veltz is tweemaal genomineerd voor een Grammy, wat niet niks is! De twee vertelden in een interview met The Hollywood Reporter over het nummer en de betekenis ervan.

¨This was like, “Come on, everybody, let’s get pissed. Let’s take a sledgehammer to the patriarchy. Let’s fucking get real,¨ zegt Idina Menzel over het nummer Dream Girl. (¨Dit was zoiets van, ´Kom op, allemaal, laten we boos worden. Laten we een hamer pakken en het patriarchaat pakken. Laten we realistisch worden.¨) Ze vertelt dat mensen van haar verwachten dat ze een powernummer gaat zingen, maar dat ze liever dit wilde doen dan een nummer dat zegt 'laten we opstaan'. Hierdoor is het nummer rauw en gevoelig geworden op een opstandige en boze manier, iets wat Dream Girl juist zo sterk maakt.

Wat vind jij van het nummer Dream Girl? Maakt het kans om het beste originele filmnummer te worden?

 

Bronnen: The Hollywood Reporter, Amazon Prime

Lees ook: De Golden Globe winnaars 2022

 

Nieuwste artikelen

 • Snow White van Disney krijgt geen dwergen

 • Huizinga 3: Het derde boek - Frank van Pamelen

 • The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Uit de keuken van Xi'an Famous Foods van Jason Wang

 • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

Gerelateerde artikelen

 • 8 plot holes in Disney films

 • De mooiste real-life Disney sprookjes

 • De leukste Disney memes

 • De mooiste Cinderella-films

 • Nieuwe Disney-verfilmingen!

Zoek in artikelen