• Home
  • Nieuws
  • The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

The King's Daughter is een fantasyfilm die sinds een paar dagen in de bioscoop te zien is. Het verhaal gaat over een koning die alles heeft, maar nog meer wil. Zijn dochter staat heel anders in het leven en heeft een hekel aan het gezag. Wanneer ze een zeemeermin vinden, willen ze beide iets anders van haar. De film, met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario in de hoofdrollen, is in het buitenland sinds deze week te zien in de bioscopen. 

Bekijk hier de trailer van The King's Daughter:

Het verhaal van The King's Daughter

Louis XIV is de machtigste koning van de wereld. Hij maakt zich echter grote zorgen over de toekomst van Frankrijk en het feit dat hij sterfelijk is. Daarom vraagt hij raad aan zijn spirituele adviseur, die hem vertelt dat er een zeemeermin is die hem mogelijk het eeuwige leven kan geven. Zodoende begint de zoektocht naar de zeemeermin met als doel haar te vangen. Marie-Josèphe is de dochter van de koning en zij komt weer terug naar het hof. Zij is het niet eens met zijn plannen en heeft sowieso een grote hekel aan het gezag. Louis zal er achter moeten komen waar de loyaliteit van zijn dochter ligt.

Het hele verhaal straalt fantasy uit. Het speelt zich dan af in het verleden, maar een zeldzame zonsverduistering, een zeemeermin die mensen het eeuwige leven kan schenken en meer sprookjesachtige taferelen zijn te zien in The King's Daughter. Dit alles maakt dat we nieuwsgierig zijn naar de film en hopen dat wij hem ook snel kunnen bekijken.

Bron: TKD Film Rights

De cast van The King's Daughter

De koning wordt gespeeld door Pierce Brosnan, die je wellicht wel kent van zijn rol als James Bond of uit de musicalfilm Mamma Mia! Kaya Scodelario speelt de rol van de prinses. Haar kun je kennen uit The Maze Runner of Pirates of the Caribbean. Ook zijn er rollen weggelegd voor Benjamin Walker, William Hurt, Pablo Schreiber en Rachel Griffiths. De zeemeermin wordt gespeeld door Fan Bingbing.

De film is inmiddels te zien in bioscopen, maar helaas zijn die in Nederland nu nog gesloten. Laten we hopen dat ze snel weer open gaan en de film ook hier in de bioscoop komt, zodat wij ook van deze fantasyfilm kunnen gaan genieten. Hij lijkt ons namelijk heel erg leuk!

 

Bron: IMDb

Lees ook: De beste Young Adult sprookjes

Nieuwste artikelen

  • De bloemen van Juffie - Wina Eberhard

  • Warner Bros. wil meer Harry Potter content maken

  • Riverdale seizoen 7 wordt het laatste seizoen

  • Schemergeesten - Angie Sage

  • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Teach me love

  • Recensie: The Love Punch (BIOS)

  • Recensie: The Foreigner

Zoek in artikelen