Moana krijgt een live-actionremake!

Moana wordt verfilmd! Disney werkt aan een live-actionversie van de animatiefilm uit 2016. Dat meldt niemand minder dan de stem van Maui, Dwayne 'The Rock' Johnson. Deze acteur zal nieuw leven blazen in de god Maui, want in de live-actionfilm neemt The Rock dezelfde rol op zich! Ben jij benieuwd wat verder al bekend is over deze remake? Lees dan snel verder en bekijk de announcement van Johnson over de live-action Moana!

Moana/ Vaiana
Moana (of in sommige landen Vaiana) gaat over een avontuurlijke tiener die, met behulp van halfgod Maui, de oceaan over zeilt op een spannende missie om zichzelf te bewijzen als grote navigator en om haar mensen te redden. 

Bekijk hier de live-action Moana announcement van Dwayne Johnson: 

Live-action
Dwayne Johnson vertelt dat het verhaal van Moana over zijn cultuur gaat en dat het symbolisch is voor de gratie en kracht van zijn volk. Johnsons moeder is afkomstig van Samoa, een republiek in de eilandengroep Polynesië. Het personage van Maui, de god waarvan de stem in de animatie is ingesproken door Dwayne Johnson, is gebaseerd op zijn grootvader. De live-actionfilm wordt geschreven door Jared Bush. Bush tekende ook voor de animatieversie uit 2016. Moana wordt de eerste film van Disney uit deze eeuw die een live-action versie krijgt. Het is natuurlijk niet de eerste live-action film die gemaakt is, denk aan Beauty and the Beast, Mulan, The Lion King, Dumbo, Jungle Book, Aladdin en Cinderella. In mei wordt de live-action film van The Little Mermaid aan het rijtje toegevoegd. 

Bron: Walt Disney

Wanneer kunnen we de live-action Moana verwachten? 
Er is nog niet veel bekend over de film. Het filmen moet nog beginnen en ook de cast is, naast Dwayne Johnson, nog niet bekend. De film zal geproduceerd worden door Johnson, Dany Garcia, Hiram Garcia en Beau Flynn. Wie de film zal regisseren is nog niet bekend en Auli'i Cravalho (de stem van Moana in 2016) zal de uitvoerend producent zijn. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte als er meer bekend wordt! 

Nieuwste artikelen

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

Zoek in artikelen