De meest grove en bloederige series ooit

Series zijn er in alle soorten en maten. Soms heb je zin in een lekkere romantische serie om bij weg te dromen, terwijl je op andere momenten juist behoefte hebt aan een grove serie die lekker bloederig is! Wij zijn van alle markten thuis en ook dit soort series kunnen wij kijken en jullie aanraders voor geven. Daarom hebben wij de meest grove en bloederige series ooit voor jullie in deze lijst onder elkaar gezet. net

Vikings

Bij een serie over Vikingen verwacht je waarschijnlijk al dat het bloederig en grof kan worden. De serie Vikings maakt die verwachtingen in ieder geval waar! Ragnar, die maar al te graag de Vikings wil aanvoeren, wil samen met zijn ambitieuze broer Rollo en zijn vrouw Lagertha zijn voorbestemde rol als ontdekker en veroveraar vervullen. Maar terwijl Ragnar brutale rooftochten in verre rijken aan de andere kant van de oceaan leidt, beramen gevaarlijke verraders in zijn Noorse vaderland een complot tegen hem. Hij wordt geconfronteerd met schokkend verraad en ook moet hij proberen een mysterieuze verleidster te weerstaan. Diep vanbinnen en op het slagveld voert hij strijd om zijn vrijheid, familie en leven te beschermen.

Bron: World 2000 Entertainment

Game of Thrones

Van brute onthoofdingen en gevechten tot iemands hoofd die als een meloen wordt fijngeknepen... Ja, Game of Thrones hoort zeker in deze lijst thuis! Deze serie speelt zich af in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent genaamd Westeros. Hier vechten de machtigste families om de IJzeren Troon en ondertussen is er een kwaadaardig leger White Walkers onderweg vanuit het Noorden.

Bron: HBO

American Horror Story

De titel van deze serie zegt het eigenlijk al: deze serie is niet voor degenen met een zwak hart. De familie Harmon, vader Ben, moeder Vivien en dochter Violet, wil het verleden achter zich laten en verhuist van Boston naar L.A. om een nieuwe start te maken. Maar hun nieuwe huis blijkt een donker en duister verleden te verbergen die de familie teistert als ze steeds meer bloedstollende ontdekkingen doen over liefde, seks en moordwraak. Het eerste seizoen brengt een tal van boeiende en huiveringwekkende personages bij elkaar.

Bron: 20th Century Fox Television

Penny Dreadful

In Penny Dreadful worden de meest iconische en angstaanjagende karakters uit de literatuur nieuw leven in geblazen. Dorian Gray, Victor Frankenstein en Abraham van Helsing gaan samen met een groep nieuwe personages op een duistere en brute zoektocht om een ziel te redden – zelfs als ze worstelen met hun eigen monsterlijke verleidingen.

Bron: Jonathan Hession, Showtime, Neal Street Productions

Dexter

Dexter is eigenlijk een seriemoordenaar die voor de politie werkt. We zien dan ook vaak genoeg hoe hij zijn moorden pleegt en die zijn vaak erg bloederig... Dexter Morgan is forensisch onderzoeker bij de politie in Miami. Hij verloor zijn ouders toen hij drie was en sleept een trauma mee: hij is zelf een seriemoordenaar. Zijn adoptievader herkende Dexters psychopatische neigingen en leerde hem zijn drang om mensen te vermoorden te kanaliseren. Dexter mag enkel mensen vermoorden 'die het verdienen': seriemoordenaars die door de mazen van het net glippen en op vrije voeten rondlopen. Dexters vriendin Rita Bennett werd door haar ex-man mishandeld en is te getraumatiseerd voor een normaal seksleven. Zij vormt voor Dexter de perfecte partner en een deel van zijn vermomming aangezien ook hij weinig interesse heeft in een seksuele relatie. Niemand weet wie Dexter werkelijk is. Enkel collega James Doakes vermoedt dat Dexter iets achterhoudt en begint zijn eigen speurtocht...

Bron: Devilina Productions

Spartacus

Als gladiatorvechter gaat het er bruut aan toe. De serie Spartacus is dan ook niet weggelegd voor de mensen met een zwakke maag. Spartacus wordt weggerukt uit zijn thuisland en van de vrouw van wie hij houdt. Hij is veroordeeld tot de meedogenloze wereld van de arena, waar bloed en de dood uitgelezen entertainment zijn. Maar niet elke strijd wordt op het zand uitgevochten. Verraad, corruptie en de charme van sensuele plezieren zullen Spartacus voortdurend op de proef stellen. Om te overleven moet hij meer dan een man en meer dan een gladiator worden... hij moet een legende worden.

Bron: Starz!

The Walking Dead

Uiteraard kan de serie The Walking Dead niet ontbreken in deze lijst! In vrijwel elke aflevering zien we wel hoe een zombie (of eigenlijk een walker/crawler/biter) op een brute manier wordt afgeslacht. Meermaals zien we hersens en andere ingewanden voorbijkomen. The Walking Dead kan met recht een bloedige serie genoemd worden! Het verhaal gaat over sherrif Rick Grimes die in een verlaten ziekenhuis wakker wordt. De wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoontje. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de andere overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van de bloeddorstige monsters…

Bron: American Movie Classics (AMC)

Ash Vs Evil Dead

De titel zegt het al: deze serie krijgt te maken met 'slechte doden', oftewel zombies! Deze serie is een vervolg op de filmtrilogie. Het verhaal gaat over Ash Williams die een onvolwassen lifestyle heeft/ Hij woont op zichzelf in een caravan in het bos. Nietsvermoedend ontwaakt Ash na het lezen van het dodenboek een demon. Deze Kandarian demon brengt een nieuwe plaag met zich mee. Het is aan Ash om het kwaad te bestrijden.

Bron: Starz Originals

Rome

Vierhonderd jaar na de stichting van de Republiek is Rome de rijkste stad ter wereld. Een metropolis met één miljoen inwoners, een bruisend middelpunt van een rijk dat zich naar alle kanten uitstrekt. De principes van de jonge Republiek waren gedeelde macht en felle persoonlijke concurrentie, om te vermijden dat één man alle macht naar zich zou toetrekken. Nu blijken die fundamenten echter aangevreten door corruptie en uitspattingen! Wanneer ze na acht jaar oorlog weer thuiskomen, raken de soldaten Lucius Vorenus en Titus Pullo ongewild verwikkeld in de historische gebeurtenissen van het oude Rome. Rome is een kroniek van het turbulente tijdperk dat de dood van een republiek inluidde en de geboorte van een keizerrijk aankondigde...

Bron: Home Box Office (HBO)

Black Sails

1715. De Gouden Eeuw van de Piraterij. New Providence Island is een plek zonder wetten, bestuurd door de meest beruchte piratenkapiteinen uit de geschiedenis. De meest gevreesde is Kapitein Flint. Als de Britse marine terugkeert om hun land te heroveren en Flint en zijn bemanning uit te schakelen, ontstaat een gewelddadige strijd. Samen met bondgenoot Eleanor Guthrie, dochter van het lokale hoofd, bedenkt Flint een plan om de Britse aanval te dwarsbomen. Dit is het begin van een levensgevaarlijke schattenjacht. Op hetzelfde moment wordt de jonge matroos John Silver aangenomen als nieuw bemanningslid van Flint, maar hij blijkt een brutale vlerk te zijn die voortdurend het gezag van zijn kapitein ondermijnt. Black Sails neemt je mee in de wrede wereld vol muiterij en verraad van de ware piraten van de Caraïben...

Bron: Quaker Moving Pictures

The Last Kingdom

Deze brute serie schrikt niet terug van geweld, mensen die leven verbrand worden, onthoofdingen... Dit alleen al komt aan bod in het eerste seizoen van de serie. Het is het jaar 872, veel van de Koninkrijken die wij nu kennen als Engeland zijn veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred. De held Uhtred leeft in deze turbulente wereld. Hij is geboren als de zoon van een Saksische edelman en gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? Uhtred gaat op een missie om zijn geboorterecht te claimen, hiervoor moet hij een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen als hij een rol wil spelen in het ontstaan van een nieuwe natie en uiteindelijk zijn land te heroveren.

Bron: Carnival Film & Television

True Blood

Een serie met vampiers en weerwolven kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst met de meest grove en bloederige series! In deze serie maken we kennis met een aantal personages: Sookie Stackhouse is een serveerster die haar krachtige gave om gedachten te kunnen lezen verborgen houdt. Bill Compton is een 173 jaar oude vampier die onlangs in de stad is komen wonen. Sookies broer Jason is een rokkenjager die voortdurend in moeilijkheden lijkt te zitten. De keiharde Tara is Sookies beste vriendin. Sam is de eigenaar van Merlotte's die probeert zijn gevoelens voor Sookie voor zich te houden. Lafayette is een gast die altijd wel iets geheimzinnigs in z'n schild voert plus een eigenaardige reeks personages die stuk voor stuk hun duistere geheimen verbergen in de schaduw van de nacht.

Bron: Home Box Office (HBO)

The Strain

Een virus dat vampirisme veroorzaakt en waardoor mensen in bloeddorstige wezens veranderen? Dat is hét recept voor een bloederige serie. The Strain gaat over Dr. Ephraim Goodweather, het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York. Na een mysterieuze uitbraak van een virus dat vampirisme lijkt te veroorzaken moeten hij en zijn team deze onderzoeken. Met het verspreiden van het virus staan Ephraim en zijn team een oorlog te wachten die het lot van de mensheid bepaalt.

Bron: Double Dare You (DDY)

 

Lees ook: Onbekendere series die je wilt zien

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen